Zo simpel is dan geluk #58 | Vriendschap

zonsondergangHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Het is druk op het werk, heel erg druk. Bovendien is mijn collega langdurig afwezig waardoor er ineens twee keer zoveel op mijn schouders terecht komt. Ik merk dat ik het best pittig vind. Het is daarom fijn om te merken dat mijn harde werken gewaardeerd wordt door mijn werkgever en mijn collega’s van andere praktijken mij zoveel mogelijk proberen te ondersteunen. Een fijne werkomgeving is goud waard.
Daarnaast word ik altijd erg blij van de meest kleine patiënten op het werk. Er zitten zulke schattige kinderen bij. Ze toveren altijd weer een glimlach op mijn gezicht.

Uitjes

In het dorp was het drie dagen feest. Een van de dagen ben ik even gaan kijken en heb ik lekker gedanst en een drankje gedaan. Ik hou echt van dansen, dus dit was een heerlijk uitje voor mij. Daarnaast ben ik samen met mijn yogagroepje uiteten geweest. Het einde van het seizoen nadert dus het leek ons wel leuk dat op deze manier af te sluiten. Het eten was heerlijk en het was bovendien erg gezellig. Voor herhaling vatbaar.
Een bezoek aan de gezellige stad Breda heeft mij ook enorm verblijd. Lekker even de stad in geweest en een overheerlijke Frozen yoghurt gehaald bij de Yoghurt Barn. De dag heb ik afgesloten met een barbecue op het werk van mijn vriendin. Erg gezellig.

De kleine dingen

Samen met fijn gezelschap heb ik genoten van een overheerlijke vruchten ijscoupe, met geweldig lekker ijs en vers fruit. Hier kan je me nou echt voor wakker maken. Zo lekker! Verder ben ik de laatste tijd wat meer op mijn voeding aan het letten en probeer ik weer wat meer te bewegen en dat gaat eigenlijk best goed.
Waar ik op dit moment ook van kan genieten is de Oranje Leeuwinnen. Hoewel ze de eerste twee wedstrijden helaas nog niet heel geweldig hebben gespeeld vind ik het wel erg leuk om te volgen en word ik blij van de sfeer eromheen. Waar ik ook heel blij van word is hoe bijzonder het kan zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien genoot ik van een prachtige zonsondergang.

Lezen

Nadat ik genoten heb van de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley, ben ik weer even op de thrillers overgestapt. Zo heb ik Route du Soleil van Suzanne Vermeer gelezen. Een thrillers die lekker weg leest. Soms vind ik dat ook wel zonde, dat een boek zó snel leest, maar dat zijn wel de boeken voor even lekker tussendoor. Een thriller die wat diepgaander is, is De ogenverzamelaar van Sebastian Fitzek. Een boek waar je wel echt even je hoofd bij moet houden. Hoewel ik het niet zijn best boek vind, heb ik er zeker van genoten. Als laatste las ik nog een boek van een voor mijn onbekende schrijver Guillaume Musso. 24 dagen heette het en het was een aangename verrassing en heb ik het met veel plezier gelezen!

Dankbaar

Het klinkt misschien gek, maar ik ben een vriendin waarmee de vriendschap heel erg verwatert, heel erg dankbaar. Het contact komt de laatste tijd (zeker een jaar) alleen van mijn kant en wanneer ik vraag wanneer ze kan afspreken komt er gewoonweg niks van. Na lang wikken en wegen heb ik dit bij haar aangegeven. In eerdere vriendschappen liep dit altijd op een hoop ellende uit. In dit geval gaf mijn vriendin toe dat dit inderdaad bij haar ligt. Daar ben ik heel blij mee, want ik ga de oorzaak altijd al snel bij mezelf zoeken. Hoewel het nog maar de vraag is of onze vriendschap blijft voortbestaan, ben ik wel oprecht blij dat zij dit gewoon eerlijk durft toe te geven.

15 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #58 | Vriendschap

  1. Wat fijn dat je zoveel positieve dingen hebt beleefd. Wat de vriendin betreft, ik heb dat ook voor met mijn nichtje, we waren twee handen op een buik. en ik benoem het zo; tot ik een schildpad werd. We waren beiden sprinkhanenen op een dag werd ik een schildpad en zij kan daar geen weg mee. Zij het sportieve type dat alles zou willen oplossen met sporten en euh, ikke die kraak en spok. Ik heb daar vooral terug erg onder geleden tijdens mijn periode met al die evenwichtsperikelen, heb ik haar niet 1 keer op bezoek gehad. En toen ik zei, dat ik haar miste, zei ze m, dat we snel terug “leuke ” dingen moeten gaan doen.Ik had zoiets van, we moeten er altijd voor elkaar zijn, ook voor niet-leuke dingen en daar is er ergens iets stukgegaan bij mij. Jammer. Gelukkig heb ik wel een pak schildpadvriendinnen ondertussen door de lotgenotengroep. Blijf zo positief in het leven staan! Je bent een geweldig persoon!

  2. Zeggen wat je dwars zit moet kunnen, bij familie en vrienden. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Ik doe het zonder problemen. Heb daarmee al menig geschil of misverstand uit de weg geruimd.
    Verder is je lijstje weer mooi met al je zegeningen! Liefs XXX

  3. O die laatste, heel herkenbaar. Als je dan gewoon uitspreekt wat je dwars zit zijn ze boos. Er is een basis in een vriendschap en als die er niet meer is dan blijft er niks over. In voor- en tegenspoed is ook nog steeds lastig. Ik hoop dat je je weg met diegene gaat vinden. Ook als die er echt niet meer is.

  4. Wat leest dit artikel heerlijk weg en fijn dat je deze positieve momenten in het zonnetje zet. Dat zouden meer mensen moet doen: kijken naar het positieve in plaats van het negatieve. Ook al is dat moeilijk voor sommigen. 👍💛🌟

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.