Blijf je nu weg Jan?

3JsHet is alweer ruim zes jaar geleden dat ik deze blog schreef. Wegens gezondheidsredenen verliet Jaap de Witte mijn favoriete band de 3Js en dat was in mijn ogen zeker een blog waard. Na zo lang van zijn aandeel in de band te hebben genoten was het best wel even een dingetje dat hij ging stoppen. Een avond met een lach, maar ook wel een kleine traan. Het was een extra bijzondere show vol met kippenvel momenten. Ik kan het nog zo voor me halen.

Het moment dat mij het meest raakte was het moment waarop Jaap ons gedag zei en zijn speech eindigde met het voorstellen van de nieuwe 3Js. Daar kwam Jan de Witte tevoorschijn, zijn zoon die hem zou gaan vervangen. Iets wat hij geweldig deed. In het begin was het nog even onwennig, maar als snel begon Jan zich (volgens mij) helemaal thuis te voelen op het podium bij de twee andere J’s.  Heel wat keren heb ik genoten van zijn prachtige gitaarspel en het enthousiasme dat hij daarbij uitstraalde. Een enkele keer mocht hij ook een nummer zingen en deed dat dan vol passie.

Toch merkte ik wel dat hij iets miste.

Twee maanden geleden kwam het grote nieuws naar buiten. Jan de Witte stopt bij de 3Js. Hij volgt zijn hart en wil zich volledig op zijn solocarrière, onder de naam Blanko, gaan richten. Een project waarbij hij zijn eigen nummers schrijft en zelf zijn shows bedenkt. De band waarmee hij optreedt heeft hij dan ook zelf samengesteld. Rocken op het podium, dat is wat hij wil.

Zo kwam het dus dat ik afgelopen weekend in Openluchttheater Caprera zat om dit keer afscheid te nemen van Jan de Witte. De show was ontzettend gaaf en de sfeer was fantastisch. Het was genieten en de mannen op het podium gaven zich helemaal. Het blijft me elke keer weer verbazen hoe goed de 3Js live zijn. Ongelooflijk. Zo kwamen er naast hun eigen werk ook nummers als Under Pressure (Queen) en het gevoelige You let me walk alone (Michael Schulte) voorbij. Genieten. Bovendien deed Jan Dulles tijdens het nummer Hou van mij een uithaal zoals ik hem nog nooit gehoord heb. Bizar goed. Jan de Witte mocht ook nog even helemaal losgaan met Let’s go crazy van Prince. Ook de nieuwe J, Robin Küller (oef, zijn naam begint dus niet met een J) werd geïntroduceerd en speelde en zong een nummer mee.

Uiteindelijk kwam dan toch het onvermijdelijke moment en was het afscheid van Jan de Witte daar. Dat is dan toch wel even een dingetje na al die jaren. Nadat hij een aantal mooie woorden sprak was het tijd om de laatste nummers in te zetten, uiteraard onder luid applaus en gejoel van het publiek. Nog één keer genieten, het was prachtig.

Lieve Jan, heel erg bedankt voor al het moois de afgelopen jaren. Ik wens je heel erg veel succes met je solocarrière en gun ja al het gelukt. En stiekem ga ik je uiteraard ook echt wel een klein beetje missen.

12 gedachtes over “Blijf je nu weg Jan?

 1. Dit jaar ben ik niet naar Caprera geweest. En de ommezwaai naar weer een nieuw bandlid vind ik ook best moeilijk. Maar deze Robin zijn 2e naam is Johannes. Dus gelukkig zit er nog een beetje J in.
  Toen ik in Barneveld de show Hero’s heb meegemaakt met mijn dochter mocht Jan de Witte ook een nummer alleen zingen. Ik vond het geweldig, want hij kan het echt, hij heeft een erg warme stem. En mijn dochter zei toen zelfs, toen was er nog geen sprake van zijn afscheid, dat ze vond dat hij zich op dat moment pas echt in zijn element moest voelen, want zo kwam het wel over! Ik wens hem ook alle succes van de wereld. En de mannen weten heus wel wat voor vlees ze in de kuip hebben met deze Robin. Het zal wennen zijn, maar komt vast goed! X

  • Ja, pfieuw, lang leve zijn tweede naam! Hij zong trouwen goed onze nieuwe J, dus dat belooft wat.
   Ben echt benieuwd hoe zijn solocarrière zich gaat ontwikkelen. Ik denk dat het niet helemaal mijn ding is, maar wil zeker wel een keer gaan kijken. Je merkt inderdaad duidelijk aan Jan dat het wel écht zijn ding is.
   Fijn weekend. X

 2. Ja, als er een uit een trio gaat, verandert toch hun sound …… en ook nu zal dat zo zijn. Hoop voor jou dat de band met de nieuwe J ook voor jou zijn charme zal blijven houden.

 3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #59 | Zomer | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.