Even bijkletsen #14 | Druk

ijsjeHet is eigenlijk wel weer tijd om even wat van mij te laten horen hier op mijn blog. Niet dat ik nou zo bijster veel te vertellen heb. Bovendien heb ik eigenlijk ook niet zoveel inspiratie op dit moment. Of misschien is het niet eens de inspiratie zelf die ontbreekt, maar de energie. Gelukkig heb ik toch nog een beetje energie tevoorschijn kunnen toveren en lijkt het mij een mooi moment om even bij te kletsen. Al is het maar om te laten weten dat ik jullie zeker niet vergeten ben.

De titel van deze blog zegt het eigenlijk al, ik heb het druk. Heel erg druk voor mijn gevoel. Op het werk is het even heel erg pittig. Mijn directe collega is langdurig afwezig waardoor ineens het grootste deel van de administratieve werkzaamheden op mijn schouder terechtkomt. Ik kom tijd tekort. Ik probeer dit zoveel mogelijk los te laten, immers kan ik echt niet harder werken dan ik al doe en meer dan mijn best kan ik niet doen. Toch merk ik wel dat de stapels administratie die er liggen mij gaan irriteren. Bovendien zijn er collega’s met vakantie en moeten we dat ook met elkaar opvangen. De werkdruk is hoog. Op zich kan ik dit mentaal vooralsnog wel goed aan, maar ik merk wel duidelijk dat mijn lichaam er wat meer moeite mee heeft. Ik ben moe, heel erg moe.

In mijn vrije tijd probeer ik dus zoveel mogelijk rust te pakken. Lekker even een boek lezen of heerlijk met mijn gedachten op nul achter de tv. Toch waren er ook wel wat dingen die echt even moesten. Iemand helpen met een sollicitatiebrief, even mee naar het ziekenhuis, een inschrijving voor iemand regelen. Ik word ook privé goed beziggehouden.

De drukte zorgt ervoor dat het bloggen wat naar de achtergrond verdwijnt. Mijn handen en vingers doen bovendien zeer, dus typen is ook niet zo heel erg fijn op dit moment. Ik heb daarnaast gewoonweg niet zoveel energie. De energie die overblijft besteed ik liever aan het lezen van het boek of andere fijne dingen waarvan ik ontspan. Het is even nodig.

Gelukkig heb ik het ook druk gehad met leuke dingen. Het zijn de dingen waar ik altijd enorm naar uitkijk en die mij op dit soort momenten op de been houden. Zo heb ik vroegere vriendinnen weer eens gezien en was dat als vanouds gezellig. Bovendien had ik een vrijgezellenfeest van een goede vriendin en ben ik even kort naar een festival geweest. Uiteraard was er ook ruimte voor kleine fijne dingen. Even lekker een uurtje zonnen of genieten van een overheerlijk ijsje. Allemaal fijne dingen waar ik intens van geniet en die ervoor zorgen dat ik er weer tegenaan kan. En dat is maar goed ook want voorlopig zie ik de rust op het werk nog niet terugkeren.

27 gedachtes over “Even bijkletsen #14 | Druk

 1. Het zal wel niet zo simpel zijn, maar als een collega langdurig weg is zou het dan niet logisch zijn om een uitzendkracht in te huren om haar werk over te nemen? Best pittig voor jou namelijk dat je dit erbij moet doen!

   • Doe het aub, je hebt genoeg op je bordje. Bedrijven moeten stoppen met hun problemen die van zijn personeel te maken. In de vakantie werk op vangen is wat anders dan een tekort aan personeel. En je weet wie het wel prima vindt he, das jouw baas die meer winst maakt.

   • Ja, ik snap je punt en bewaak mijn grenzen ook goed hoor. Maar het ligt wel ingewikkeld op mijn werk. Je hebt niet zomaar vervanging en je kan je patiënten niet in de kou laten staan. Plus dat wij gewoon verplicht van acht tot vijf open moeten zijn. Maar als het niet mee gaat zal mijn werkgever inderdaad wel naar een oplossing moeten zoeken, alleen is die dus niet voor de hand liggend.

  • Het klintt allemaal erg veel! Je bent duidelijk positief ingesteld en dat is mooi. Maar wees inderdaad voorzichtig, je hebt gelijk meer dan je best kun je niet doen en harder werken ook niet. Fijn dat jullie onderling ook wel op elkaar passen zoals ik ’t in reacties lees. Ik hoop dat het niet te lang duurt voordat er weer rustigere tijden aankomen en succes voor nu ❤

 2. Ook bij ons op het werk is het een gelijkaardige situatie met burn-outs, extra afwezigheden door de vakantie en stress bij de overblijvers. Een gevaarlijke mix!

 3. Pingback: Lezen | Zusje, Tijden van Vuur en 24 dagen | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.