Lezen | Zusje, Tijden van Vuur en 24 dagen

boekenZoals ik laatst in deze blog vertelde heb ik de laatste tijd wat minder gelezen dan normaal. Op dit moment lees ik nog steeds in Het labyrint der geesten. Een prachtig boek, maar doordat het aardig wat pagina’s heeft en het nog steeds vrij druk is op mijn werk, ben ik daar nog wel even mee bezig denk ik. Hoewel ik dus wat minder heb gelezen dan normaal gesproken, zijn er zeker boeken die ik met jullie wil delen. Mochten jullie overigens in mijn Zo simpel is dan geluk rubriek een boek zien waar jullie meer over willen weten, laat het me gerust weten. Het lukt me namelijk niet om echt alle boeken die ik lees te bespreken.

Zusje – Rosamund Lupton

Een boek wat ik al een tijdje op mijn e-reader had staan, maar wat telkens toch niet mijn eerste keus was. Zonde eigenlijk, want het is een psychologische thriller die ik met veel plezier gelezen heb. Het boek wordt verteld vanuit Beatrice. Haar zus Tess is vermist en Beatrice doet er alles aan om haar te vinden. Helaas wordt al snel het lichaam van haar zus gevonden en gaat iedereen uit van zelfmoord. Beatrice is er echter van overtuigd dat er iets anders aan de hand is, maar niemand gelooft haar dus ze komt alleen te staan in haar zoektocht. Ze ontdekt echter wel degelijk meer.
Het is geen boek met een hoog tempo, maar toch greep het boek mij genoeg om door te blijven lezen omdat ik gewoonweg nieuwsgierig was hoe dit af zou lopen. Met name wat later in het boek zijn er verschillende plotwendingen wat het boek zeker spannend maakt. Het boek is op een bijzondere manier geschreven, namelijk in de vorm van een brief van Beatrice aan Tess over de gebeurtenissen en haar zoektocht. Zeker een aanrader als je van psychologische thrillers houdt.

Tijden van Vuur – Kate Mosse

De boeken van Kate Mosse maken mij altijd ontzettend gelukkig. Echt een fijne schrijfster vind ik dat. Dit boek speelt zich opnieuw af rondom Carcasonne en wel in de zestiende eeuw. Een historische roman. Niet per se mijn ding eigenlijk, maar Mosse schrijft haar boeken op zo’n manier dat je het gevoel krijgt zelf in dit tijd te leven en de personages te herkennen. Ze wekt een bepaalde spanning op waardoor je het boek niet kan wegleggen. Ik heb er enorm van genoten en begreep dat er dit jaar een vervolg komt. Ik kijk er naar uit.
Dit boek draait om Minou, een jongedame die haar vader helpt in zijn boekhandel in Carcasonne. Op gegeven moment krijgt ze een mysterieuze brief, die ze eigenlijk laat voor wat het is. Ze ontmoet Piet Reydon, een hugenoot, en daar komt de romantiek tevoorschijn. Omdat de situatie in Carcasonne door de godsdienstoorlogen steeds gevaarlijker wordt, wordt Minou door haar vader samen  met haar broer naar Toulouse gestuurd. Aldaar komt ze opnieuw Piet tegen. Heeft de mysterieuze brief toch meer te betekenen gehad?

24 dagen – Guillaume Musso

Een schrijver die ik nog niet kende, maar die mij zeker aangenaam heeft verrast. Dit is het boek dat ik heb gewonnen Regenboogbui. Het vertelt het verhaal van de jonge arts Arthur Costello. Hij heeft via zijn vader de vuurtoren van zijn opa geërfd, onder enkele voorwaarden. Zo mag hij de vuurtoren nooit verkopen en ook nooit de ijzeren deur in de kelder openen. Dat laatste kan Arthur echter niet laten en ineens komt hij in een andere tijd terecht, waar hij Lisa ontmoet met wie de relatie zich steeds meer verdiept.
Verder wil ik eigenlijk niet teveel over de inhoud vertellen omdat ik anders eigenlijk al teveel verklap. Hoewel het verhaal zeker niet realistisch is, is het wel heel erg spannend. Het boek houdt je in zijn greep en je wilt maar al te graag weten hoe het af gaat lopen. Lekker gaan lezen dus.

9 gedachtes over “Lezen | Zusje, Tijden van Vuur en 24 dagen

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.