Hoe kom ik over?

vakantieOp zich ben ik nooit zo heel erg bezig met hoe ik op anderen overkom. In bepaalde situaties is dit ineens wel een stuk belangrijker. Tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek wil je natuurlijk wel een goede indruk maken. Op mijn werk en bij vrienden en familie probeer ik altijd gewoon zoveel mogelijk mezelf te zijn. In mijn werk is het richting patiënten wel heel erg belangrijk hoe ik overkom en houd ik daar weer iets meer rekening mee. Zo probeer ik ook in een lastige situatie altijd netjes en rustig te blijven.

In het geval van vreemden maakt het mij echt niet uit hoe ik op ze over kom en wat zij van mij vinden. Ik weet van mezelf dat ik altijd vriendelijk ben en dat is voor mij genoeg. In het geval van mensen die dichter bij me staan – familie, vrienden, collega’s – ben ik er ook niet mee bezig hoe ik overkom. Immers vind ik het juist belangrijk om gewoon mezelf te kunnen zijn. Toch moet ik wel eerlijk toegeven dat ik ergens wel hoop dat deze mensen mij wel een fijne collega, vriendin of familielid vinden. Daarnaast vind ik het ook wel belangrijk dat als de mensen die dichtbij met staan ergens tegenaan lopen ze dit met mijn bespreken, zodat ik hier mogelijk iets mee kan.

Wat ik mij stiekem ook wel eens afvraag is hoe ik overkom als blogger. Eigenlijk ben ik op mijn blog misschien nog wel meer mijzelf dan in het dagelijks leven omdat ik bijvoorbeeld hier wel eens mijn negatieve gedachten van me af schrijf, terwijl ik dat in real life wat minder snel zal benoemen. Op een of andere manier werkt schrijven voor mij gewoon fijner. Natuurlijk weten mijn dierbaren wel tegen welke dingen ik aan loop en bespreek ik het wel met hen, maar toch minder vaak dan hier.

Terug naar de vraag, hoe kom ik over als blogger? Romy schreef hier laatst een stuk over op haar blog en dat deed me beseffen dat ik me dit zeker ook wel eens afvraag. In een reactie verteld ik dit haar en uiteraard liet ik ook even weten hoe zij op mij overkomt. Haar reactie: “Dank je wel voor je mooie reactie! Leuk om te horen dat je jezelf die vraag ook weleens hebt gesteld. Je zou hem ook eens op je blog kunnen zetten. Ik merk dat het echt heel leuk en inzichtelijk is om te lezen hoe andere mensen mij zien :)”

En voilà, daar is de blog dan. Mochten jullie het dus leuk vinden om mij eens te vertellen hoe ik overkom op mijn blog, graag. Het lijkt met bijzonder om te lezen en wie weet levert het mij ook inzichten op waar ik iets mee kan of die ik weer kan gebruiken in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben benieuwd!

21 gedachtes over “Hoe kom ik over?

 1. Hoe kom je over? Als een lieve, intelligente jongedame die keihard knokt voor, ondanks een tegenwerkend lijf, haar eigen plekje in deze wereld. Moedig dealt met tegenslagen op een manier waar menig mens een voorbeeld aan kan nemen.

  Gelukkig heb je ook een minpunt: Je bent fan van de 3Js.

 2. Ik ben het volledig met Rianne eens.. behalve natuurlijk over haar laatste opmerking. Hoe durft ze 😉
  Dus veel hoef ik hier niet aan toe te voegen, alleen misschien dat je ook nog eens een heel erg mooie vrouw bent met een lieve uitstraling. Helaas hebben we elkaar nog steeds niet ontmoet, maar de foto die je toen stuurde, om elkaar te kunnen herkennen in Caprera, vertelt veel over je. En soms vind ik je wel een beetje onzeker over jezelf. Dat zul je dus niet snel laten merken in je gewone leventje denk ik.
  Liefs XXX

 3. Ik vind jou altijd zo lief en positief overkomen! Je blogt weleens over dingen die minder gaan, maar als jij ‘klaagt’ ben je nog steeds positief en genuanceerd. Het is wel grappig, want nu ik erover nadenk, ben jij een van de weinige mensen van wie ik altijd alles geloof, volgens mij neem jij geen poses aan. En ik vind je echt een lieverd, als ik jou comments altijd lees dan lijk je me echt iemand die andere mensen echt het goede gunt. Dat vind ik mooi om te zien 🙂

 4. Jij komt op mij over als een heel mooi mens. Iemand die het volgens mij vaker niet dan wel makkelijk heeft. Maar ook iemand die altijd naar dat ene zonnestraaltje achter de wolken op zoek gaat, en om die donkere wolken probeert heen te kijken.
  Je bent een mens, dus het lukt je helaas niet altijd, maar jij als doorzetter ziet het elke keer weer.
  En die 3J’s …………… ach het is je vergeven hoor hahahaha

 5. Een leuke vraag. Ik krijg hem wel beantwoord indirect als reacties op blogs die ik schrijf. Daardoor haal ik er uit dat ik krachtig over kom en zelfverzekerd. Hoe ik écht over kom, hoe ik over zou willen komen en wie ik daadwerkelijk ben, zijn natuurlijk 3 verschillende dingen. Maar het komt wel overeen. Maar het is leuk (en leerzaam) om daar bij stil te staan.

  Ik vind je betrokken overkomen. Ik vind je ook oprecht. Je komt over dat als je iemand een complimentje geeft, bijvoorbeeld, je dat ook meent. Je schrijft/zegt het niet om zo politiek correct over te komen. Dat is ook de reden waarom ik je volg. Omdat je echt over komt en daar word ik blij van 🙂

  Ik schreef trouwens ook eens over hoe ik over kom. Een andere insteek, maar toch hetzelfde wat je bedoelt: http://www.beineffable.com/wat-vind-ik-van-mijn-blog/

 6. Wat een intrigerende vraag. Ik vind hem leuk! Op mij kom je over als een blogger die dieper over de dingen des levens nadenkt. Een gevoelig type dat stilstaat bij dingen en goed over zaken nadenkt.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.