Even bijkletsen #15 | De zomer voorbij

zonsondergangKruip lekker op de bank met een heerlijke kop thee. Tijd om even bij te kletsen. Waarover dan, zit ik mezelf af te vragen. Eigenlijk bestaat mijn leven vooral uit werken, bijkomen van het werken en zo goed mogelijk voor mezelf zorgen. Een beetje saai eigenlijk. Voor mij is het echter prima.  Op mijn werk heb ik het helemaal naar mijn zin en de rust heb ik gewoon echt nodig. Rusten kan je echter ook met een goed boek in je handen, heerlijk. Bovendien staan er in het weekend ook regelmatig fijne dingen op de planning, dus ik heb niks te klagen.

Drukte op het werk

De zomer is op het werk erg druk geweest. Waar je verwacht dat het op de praktijk wat rustiger is omdat iedereen met vakantie gaat, klopte deze verwachting totaal niet. Het was mega druk op het werk en we waren zwaar onderbezet. De thuisblijvers liepen dus op hun tenen om alles draaiende te houden. Wij als doktersassistenten zijn echt wel wat gewend qua werkdruk, maar we waren het er allemaal over eens. Dit was niet leuk meer. Bovendien merk je dat er fouten gemaakt gaan worden, iets wat echt niet kan. Uiteraard hebben we dit ook aangegeven en moeten we gaan kijken naar een oplossing hiervoor. Gelukkig is er inmiddels weer wat meer rust en bovendien heb ik binnenkort nog even lekker twee weken vrij. Even wat tijd om op te laden.

Zomergevoel

Hoewel ik dus door heb gewerkt in de zomer had ik ondanks dat zeker wel een zomers gevoel. Het was natuurlijk fantastisch weer dus daar heb ik zoveel mogelijk van genoten. In het weekend lekker even naar het strand of gewoon heerlijk ontspannen met een goed boek in de tuin. Veel wandelen om lekker in beweging te blijven en daarbij genieten van de zon op mijn gezicht en de mooie omgeving. Een aantal keer heb ik afgesproken met vriendinnen en bovendien ging ik onverwacht even lekker een weekendje weg. In dat opzicht is het een fijne zomer geweest.

Gezondheid

Mijn gezondheid is een beetje wisselend. Wat de migraine betreft gaat het eigenlijk heel erg goed. Ik heb nu ongeveer elke week nog een aanval, maar die kan ik redelijk goed onderdrukken met medicatie waardoor de dag door te komen is. Het op bed liggen met migraine en moeten overgeven is echt al even geleden. De neuroloog was nog niet helemaal tevreden, dus mijn onderhoudsmedicatie is nog verder opgehoogd, maar ik ben zelf al erg blij met deze ontwikkeling. Betekent dat dat ik van mijn hoofdpijn af ben? Nee, helaas is de spanningshoofdpijn er nog wel dagelijks. Maar dit is zo’n verbetering dat ik echt wel heel erg blij ben met hoe het gaat.

Wel zijn er wat andere vage klachten gaande. Zo krijg ik een hele nare, scherpe en stekende pijn achter mijn ribben als ik loop. Mijn fysiotherapeut denkt dat mijn borstvlies geïrriteerd is, dus helaas kan ik daar niet veel aan doen. Gewoon voorzichtig blijven lopen. Ook mijn knie raakt keer op keer weer overbelast en de tintelingen in mijn arm vinden het ook wel gezellig bij me. Ik denk echter dat de enige mogelijke oplossing voor dat laatste een operatie gaat zijn en dat zie ik niet zo zitten, dus zo lang het dragelijk is laat ik het maar even zo. Na mijn vakantie wil ik weer even de focus op mijn lichaam leggen en gaan bedenken wat ik naast de yoga wil gaan doen om in beweging te blijven. Ik zit te denken richting groepslessen op de sportschool, maar ik weet niet of dat haalbaar is, dus binnenkort maar eens een proeflesje plannen.

Genieten van de kleine dingen

Gelukkig zit ik echt heel erg fijn in mijn vel waardoor ik deze klachten allemaal goed kan hebben. Het houdt me ook niet tegen om toch gewoon lekker mijn ding te doen en genieten van de fijne dingen die er op mijn pad komen. Ik merk dat het me de laatste tijd echt heel goed lukt om bewust van bijzondere momenten te genieten en op zo’n moment echt helemaal in het nu te zijn. Gewoon heerlijk even in alle rust een kopje koffie drinken in de zon kan me zo blij maken. Om mij heen spelen er helaas wat vervelende dingen die ik hier niet kan delen. Heel erg naar, maar dit soort tegenslagen doen me aan de andere kant ook elke keer weer beseffen dat ik heel dankbaar mag zijn en dat het zo belangrijk is om te genieten van al het moois om mij heen. Het zit hem vaak in de kleine dingen, maar wauw, wat geniet ik daarvan.

19 gedachtes over “Even bijkletsen #15 | De zomer voorbij

 1. Beste Zo Simpel is dan Geluk,

  Wat fijn om te horen dat je ook hebt kunnen genieten van de zomer, we konden deze zomer niet klagen we echt warme dagen en soms wat het zelfs te heet. 😄 Superfijn om te horen dat je minder last hebt van je migriane. Het is inderdaad fantastisch als we kunnen genieten van al het moois om ons heen die we weleens door drukte als vanzelfsprekend kunnen beschouwen of over het hoofd zien. Het feit dat we een nieuwe dag kunnen zien en kunnen ervaren en ook beseffen dat we moeten genieten van de kleine dingen is een mooi inzicht …. het maakt dan ook dat we een andere kijk krijgen op de dingen maybe minder goed gaan. Ik kijk er ook naar uit om weer lekker te genieten van het spelen van spelletjes, Netflix kijken , warme chocolademelk met slagroom of course😍 ik wens je alvast een fijne week toe!❤️

  Veel Liefs,
  Miss B.💋

 2. Ik duim dat je blijvend kan genieten. Dat is je eigen verdienste. Zoveel negztieve chronische zieken geraken niet vooruit omdat ze zich wentelen in zelfmedelijden. Jij bent een vechter en daar draag je de vruchten van.

 3. ‘Mijn leven bestaat vooral uit werken’. Die stelling nam ik vroeger ooit in, tot het besef kwam dat het leven voorbij vliegt en dat die job het niet waard is om je leven aan te verprutsen. Zeker toen ik een leidinggevende kreeg die me niet kon ruiken.
  Toen ben ik gaan beseffen dat de werkweek bestaat uit drie avonden met weekend-gevoel en vier zonder. Ben dan verder in die richting gaan denken, waarna uiteindelijk het weekend het belangrijkste werd van mijn leven. En mijn schat en onze kinderen natuurlijk, die komen eerst.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.