Quote | Everything in life…

In mijn vorige blog schreef ik dat ik positief ben ingesteld en de dingen altijd zo optimistisch mogelijk probeer te bekijken. Degenen die mij kennen weten echter ook dat ik hiermee niet bedoel dat ik altijd positief ben of dat ik vind dat anderen altijd positief moeten zijn. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen in het leven en het is in mijn ogen heel erg belangrijk om de negatieve emoties die daarbij komen kijken toe te laten en niet weg te stoppen. Alleen door die negatieve gevoelens daadwerkelijk te voelen kan je zo’n tegenslag verwerken en uiteindelijk een plekje geven.

Op dit moment zijn er in mijn leven ook zeker wat dingen gaande die niet fijn zijn. Sterker nog, in bepaalde situaties is dit nog zacht uitgedrukt. Ik kan er verder niet teveel over zeggen omdat het niet mij betreft, maar dierbaren, maar er zitten zeker een aantal pittige maanden aan te komen. Er zullen dus ook zeker dagen zijn waarop ik lekker met een dekentje op de bank kruip en mezelf gewoon even lekker ellendig voel.

Dagen waarop ik even niet positief kan zijn en waarop ik van die mooie positieve quotes ook even niet kan hebben. Normaal word ik altijd blij van quotes. Het zijn vaak mooie zinnen met een prachtige boodschap waar je echt wat uit kan halen. Soms kan ik er echter ook even helemaal niks mee.

Everything in life happens for a reason, no matter how hard or how unfair it may be, something better will always come out of it.

Deze quote bijvoorbeeld. In principe met een mooie boodschap, want inderdaad ook van de moeilijke en oneerlijke dingen in het leven kan je zeker wat leren. Vaak is het ook zo dat het uiteindelijk zo uitpakt dat je ergens beter uitkomt. Er schuilt dus zeker een waarheid in deze quote. In sommige gevallen gaat deze uitspraak echter echt niet op. Met oog op een van de moeilijke situaties die op dit moment spelen kan deze quote me zelfs een beetje boos maken. Boosheid die uiteraard voortkomt uit angst en verdriet.

Het word dus een moeilijke tijd en er zullen veel momenten zijn waarop het even niet lukt om positief te zijn. Toch probeer ik ook nu te kijken naar de lichtpuntjes die er wel zijn, want die zijn er zeker. Op die manier probeer ik het allemaal zo goed mogelijk te doorstaan en zullen er ook genoeg momenten zijn waarop ik plezier beleef of me helemaal rot lach. Wetende dat ook mijn dierbare niet anders zou willen.

 

24 gedachtes over “Quote | Everything in life…

  1. Van sommig positivisme ga ik knarssetanden. Soms komt er geen zonneschijn na de regen, hoeveel quotes dat ook zeggen.
    Sterkte de komende tijd. Voor jou, maar zeker ook voor je dierbaren.

  2. Ik ben het helemaal met je eens dat er ruimte moet zijn om narigheid er te laten zijn. Ik heb altijd het idee dat er anders een vieze, zwerende wond ontstaat. Je moet er als het ware toch door. Het leven is beslist niet makkelijk vind ik.

    Sterkte gewenst in deze moeilijk tijden.

  3. Dat doe je goed toch? je ziet wel hoe het komt en je mag je gerust ellendig voelen als dat zo uitkomt. Sterkte! ps: die quotes stuiten mij ook vaak tegen de borst, het zijn lekker bekkende oneliners maar af en toe gewone dooddoeners 🙂 xx

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.