Lezen | Het labyrint der geesten, Woeste hoogten en Vermist

lezenDe donkere dagen komen er weer aan. Op het moment dat ik dit schrijf is het ook lekker aan het regenen. Dat zijn altijd fijne momenten om lekker met een boek op de bank te kruipen. Hoewel ik overigens liever met een boek lekker in de tuin zit te genieten van een zonnetje. Ergens hoop ik ook op nog wat mooie zonnige dagen, maar ik denk niet dat dat erin zit. Dan dus maar met een grote mok thee onder een dekentje op de bank ontspannen met een goed boek in mijn handen. Inmiddels zijn er weer meerdere boeken uit, waarvan ik er een aantal wil delen.

Het labyrint der geesten – Carlos Ruiz Zafón

Het laatste en volgens mij ook meest dikke deel van de serie Het kerkhof der vergeten boeken. Een serie die zich voor een groot deel in Barcelona afspeelt. Een prachtige stad, waardoor de boeken sowieso al een mooie achtergrond hebben. Het is alweer even geleden dat ik de eerdere delen gelezen heb, maar ik denk dat ik dit laatste deel toch wel het best en het mooist vond. Het boek zat vol met spanning en verveelde geen moment.
Het vertelt het verhaal van Alicia Gris, die in opdracht van de geheime dienst onderzoek gaat doen naar de verdwijning van minister Mauricio Valls. De minister heeft een geheimzinnig boek uit de serie Het kerkhof der vergeten boeken in zijn bezit. Tijdens haar zoektocht komt Alicia dan ook in aanraking met de boekhandel van Sempere & Zoon. Ze vindt verschillende antwoorden die zowel voor haar als haar dierbaren een gevaar vormen.

Woeste Hoogten – Emily Brontë

Een klassieker die ik eigenlijk nog nooit gelezen heb. Het werd dus hoog tijd. Het is een klassieke roman die het tragische liefdesverhaal vertelt van Heathcliff en Catherine Earnshaw. Heathcliff is als vondeling opgenomen door de familie Earnshaw. Hij groeit hier op tussen zijn zus Catherine en broer Hindley. Catherine kiest echter voor een veilige relatie met Edgar Linton waardoor Heathcliff zich verraden voelt en het landgoed ontvlucht. Als volwassen man keert hij terug en zint op wraak.
Het is wel duidelijk dat dit niet een roman is met alleen maar liefde en geluk. Vooral komt er ook veel jaloezie en wraak in voor. De personages vond ik allemaal niet erg positief overkomen. Eigenlijk had ik toch wel wat meer van het boek verwacht. Het is op zich een fijn boek om tussendoor te lezen, maar zeker niet een van de mooiste boeken die ik gelezen heb. Misschien heb ik wat gemist, haha.

Vermist – Harlan Coben

Een thriller die echt heerlijk weg leest. Het is het derde boek in de Myron Bolitar serie, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerdere delen niet gelezen heb. Gelukkig was dit boek op prima op zichzelf staand te lezen. In de hoofdrol dus Myron Bolitar, een ex-basketbalspeler en FBI agent. Myron wordt door een coach benaderd of hij wil helpen in de zoektocht naar de vermiste basketballer Greg Downing. Hiervoor gaat hij undercover in het basketbalteam. Iets wat best even een dingetje is gezien Myron door een zware blessure aan zijn knie gestopt is met basketbal. Het einde zag ik absoluut niet aankomen.
Vermist is een thriller die gewoon heerlijk weg leest en vol onverwachte wendingen zit. Er komt zeker ook emotie in voor. Zo wordt de relatie van Myron met zijn vriendin Jessica beschreven en spelen ook zijn ouders een kleine rol in het verhaal. Een heerlijk boek als je van thrillers houdt.

8 gedachtes over “Lezen | Het labyrint der geesten, Woeste hoogten en Vermist

  1. Pingback: Zo simpel is dan geluk #61 | Vrije dagen | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.