Lachen op het werk

zonsondergangHoewel ik op mijn werk – ik werk als doktersassistent – natuurlijk met heel serieuze dingen bezig ben, lachen mijn collega’s en ik echt heel wat af. We maken regelmatig heftige dingen mee, dus het is fijn dat er ook momenten zijn voor wat luchtigere dingen. We hebben ook allemaal wel een beetje dezelfde humor, dus er wordt dagelijks wel gelachen bij ons op het werk. Om elkaar, om patiënten, van alles komt er voorbij. Wij hebben er altijd veel lol van, dus leek het me een goed idee om bepaalde momenten eens met jullie te delen. Kunnen jullie ook mee lachen.

De receptenlijn

Volgens mij heeft iedere huisarts deze, de receptenlijn. Patiënten kunnen hier hun herhaalmedicatie op inspreken en dan versturen wij het recept naar de apotheek. De receptenlijn levert ons altijd veel plezier op, want soms is het toch wel lastig om die juist in te spreken. Zo zijn er wel eens mensen die hun medicatie graag willen ophalen bij de hypotheek. Last van je maag, dan bestel je toch gewoon even een omAprazolletje. Wat ook veelvuldig voorkomt is dat iemand de receptenlijn inspreekt en je de partner op de achtergrond hoort toefluisteren (of schreeuwen) wat er ingesproken moet worden. Hilarisch!

De telefoon

Aan de telefoon kan het soms ook erg gezellig zijn. Altijd leuk om even een gesprek aan te knopen met een patiënt en ook dat kan soms een hoop lol opleveren. Met de patiënt zelf of achteraf met collega’s. Zo was ik laatst lekker aan het hoesten en proesten en had ik een hoestaanval aan de telefoon. Al snel kreeg ik van de andere kant van de lijn de ultieme tip. Je moet vanavond maar even twee paracetamol met codeïne nemen en dan een glaasje cognac en hup je bed in!
Ook had ik een zorgmedewerker aan de telefoon over een patiënt waarbij we een blaasontsteking vermoedden. We kunnen dan een stickje in de urine doen en daar kan je verschillende waarden van aflezen. Deze dame las de waarden van boven naar onder af. “Gluten negatief!” Ik heb me dood gelachen. ‘Glu’ staat namelijk voor glucose en zeker niet voor gluten.

Onderling

Uiteraard lachen we niet alleen mét en om patiënten. (Sorry lieve patiënten, soms moeten we gewoon even om jullie lachen.) Ook met en vooral ook OM elkaar kunnen we heel hard lachen. Dagelijks, maar het is lastig om daar zo snel een voorbeeld van te vinden. We hebben allemaal een beetje dezelfde humor, dus dat levert hilarische situaties op. Zo weet ik nog dat mijn collega aan het eind van de dag de gebruikte instrumenten bij een van de artsen ging ophalen om af te wassen. Ze kwam terug met allemaal eendenbekken en de opmerking: “Jeetje, de arts had vandaag wel echt een KUTdag.” Letterlijk ja.

12 gedachtes over “Lachen op het werk

  1. Haha leuk en herkenbaar, wij lachen ook altijd heel wat af om werkgerelateerde zaken. De meestgehoorde grap onder chemici is dat we altijd wel een oplossing hebben (het mooiste eraan is dat ‘ie in het Engels ook werkt) maar verder zijn we ook heel goed in nerdy onzin verzinnen over de gekste dingen. Zo zaten we laatst te discussiëren over duurzame draken. Je moet er maar op komen…

    P.s. Gluten in je urine, dat zou wel heel bijzonder zijn!

  2. Die receptenlijn kan ik me goed voorstellen dat die grappige momenten oplevert. Ik vind het altijd best lastig om dat allemaal goed in te spreken.

    N.B. Onze buurman zegt bij hoofdpijn altijd dat hij even een ‘parasol’ neemt : )

  3. Zo werkt het inderdaad he, dat evenwicht tussen plezier met elkaar en de heftige dingen met patienten.
    Bij mij op het vrijwilligerswerk had ik het er toevallig vanmorgen met een monteur die iets in ons kantoor moest repareren over, die dacht dat het bij ons alleen maar kommer en kwel was… nou gelukkig niet, lachen en lol met elkaar hebben heb je nodig om stoom af te blazen.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.