Lezen | De Droom trilogie van Nora Roberts

Lezen op het strandDe boeken van Nora Roberts maken me altijd zo blij. De een natuurlijk meer dan de ander, maar vooralsnog kan ik van de boeken die ik van haar heb gelezen elke keer weer erg genieten. Zowel de losse boeken als de series spreken mij aan. Eerder las ik al de Eiland van de drie zusters trilogie, die ik magisch vond. Ik heb er nog nooit over geschreven zag ik, dus dat moet ik nog maar eens doen. Recent heb ik de Droom trilogie gelezen en ook daar werd ik een gelukkig mens van. Roberts weet de verhalen zo mooi te schrijven dat je eigenlijk het liefst de hoofdpersoon zou willen zijn.

Verover je droom

Het eerste boek van de trilogie vertelt het verhaal van Margo. Ze woont op Templeton House, waar haar moeder werkt. Het is het ouderlijk huis van Laura en ook Kate woont er, zij is daar opgevangen na het overlijden van haar ouders. De drie meiden zijn als zussen voor elkaar. Op haar achttiende gaat de mooie Margo aan de slag als model en reist de hele wereld over. Vrij zijn, dat is wat ze wil.
Op gegeven moment komt ze echter een foute man tegen en komt haar droom te einde. Ze raakt haar geld, carrière en reputatie kwijt. Gelukkig kan ze in Templeton House terecht waar haar vriendinnen haar steunen. Ook Josh, de broer van Laura, is haar heel erg tot steun.

Koester je droom

In dit boek komt het verhaal van Kate aan bod. Als klein meisje werd ze door de ouders van Laura opgevangen op Templeton House toen haar ouders overleden. Kate heeft een goede baan en houdt zich graag bezig met cijfertjes en het liefst zo min mogelijk met emoties. Dan komt Byron in haar leven en komen er ineens wel degelijk emoties om te hoek kijken. Op haar werk ontstaan problemen waar Kate de schuld van krijgt. Het zet haar wereld op zijn kop. Haar emoties krijgen haar volledig in hun macht.

Vind je droom

Laura is opgegroeid in Templeton House en weet dat ze bevoorrecht is. Ze heeft een prachtig huis, lieve kinderen en fijne vriendinnen. De scheiding heeft echter zo’n impact op haar gaat dat ze ondanks alles niet gelukkig is. Ze heeft altijd van een gezin gedroomd, een droom die in duigen is gevallen. Dan komt Michael in haar leven, een vroegere vriend van haar broer Josh. Hij heeft een onderkomen nodig voor zichzelf en zijn paarden en komt bij Laura in de stallen wonen. Al snel voelt Laura zich tot hem aangetrokken, maar is hij wel de juiste man voor haar?

Mijn mening

In een woord, ge-wel-dig. Zoals gezegd word ik altijd heel erg blij van de boeken van Nora Roberts. Haar schrijfstijl vind ik zo fijn. Je leeft echt met de hoofdpersonen mee, voelt wat zij voelen. Soms zijn de boeken misschien een beetje voorspelbaar, maar dat vind ik in dit geval echt helemaal niet erg. De romans gaan diep in op de gevoelens van de hoofdpersonen en hun karakter. Dit maakt voor mij dat ik het boek het liefst niet meer weg wil leggen. De Droom trilogie is in mijn ogen echt een aanrader. Genieten.

..

12 gedachtes over “Lezen | De Droom trilogie van Nora Roberts

  1. Zijn fijne boekjes, heb ze al een aantal keren (her)lezen<3 Ben nu ook in wat boekjes van Nora bezig al weken. Herlezen en gisteren begonnen in een nieuwe. 2 van haar nieuwste boeken staan ook op mijn Sint/kerstlijst ❤

  2. Pingback: Zo simpel is dan geluk #62 | Familie | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.