Zo simpel is dan geluk #62 | Familie

strandHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Hoewel ik aan het eind van een werkdag helemaal kapot ben, probeer ik toch een nieuwe dagelijks gewoonte in te bouwen. Ik wil elke dag een half uur fietsen op mijn hometrainer. Op het werk ben ik de hele dag vooral mentaal bezig, dus het is juist goed om na zo’n werkdag toch even in beweging te zijn en de focus op mijn lichaam te leggen. Het is pittig en het is moeilijk om me ertoe te zetten, maar ik merk wel dat het me goed doet.

Uitjes

De afgelopen tijd zijn er zeker weer wat leuke uitjes voorbij gekomen. Zo heb ik met vriendinnen die ik al langere tijd niet had gezien weer eens afgesproken en kletsten we gezellig bij tijdens een high tea. Heel erg leuk om hen weer terug te zien en oude herinneringen op te halen. Daarnaast was de high tea ook erg lekker dus het was een geslaagde middag. Ook ben ik met hen een aantal weken later naar een concert in de Melkweg geweest. Sowieso vind ik Amsterdam altijd heel erg leuk in deze tijd met al die lichtjes. Het concert was van Blanko, een nog onbekende artiest. Eigenlijk niet helemaal mijn ding, maar ik heb zeker genoten.

De kleine dingen

Die winterse dagen dat het koud is en het zonnetje schijnt maken mij wel heel erg blij. Heerlijk om dan naar het strand te gaan en daar te wandelen. Na afloop duik ik dan uiteraard even een strandtent voor een kop koffie of thee. Heerlijk. Waar ik ook erg blij van word? Pepernoten! Of kruidnoten, ook goed, ik vind het allemaal even lekker. En oh, dan heb ik het nog niet eens over de speculaas gehad. Jullie horen het al, het gaat weer erg goed met mijn dieet. Iets heel anders. Ik heb echt een super leuk jurkje gescoord. Een nieuwe kledingwinkel werd geopend en hoewel ik helemaal niks nodig had ging ik daar uiteraard toch even een kijkje nemen. Gelukkig heb ik het bij een jurkje weten te houden.

Lezen

De laatste tijd heb ik weer een aantal fijne boeken gelezen. In mijn vorige blog verteld ik al over de Droom trilogie van Nora Roberts. Het laatste boek hiervan las ik recent en dat was ultiem genieten. Een heel ander soort boek wat ik las was De praktijk van een huisarts van Joost Zaat. Uiteraard stonden hier voor mij heel veel herkenbare situaties in. Het boek las dan ook als een trein. Een (literaire) thriller mocht uiteraard ook niet ontbreken. Ik las De perfecte glimlach van Jacqui Lofthouse. Een voor mij onbekende schrijfster. Het was een erg mooi boek waar ik zeker van genoten heb.

Dankbaar

Het gaat helaas (psychisch) helemaal niet goed met mijn oma. Gelukkig staat de hele familie voor haar klaar en vangen we haar samen op. Het is pittig, want mijn vrije dagen staan nu vaak in het teken van oppassen op mijn oma. Echter is ze mij (en ons allemaal) daar heel erg dankbaar voor en dat maakt mij dan weer dankbaar. Ik heb een goede band met mijn oma dus ben blij dit te kunnen doen. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat iedereen in de familie zich zo voor haar inzet en we samen kunnen zorgen dat ze opgevangen wordt. Het is een van de heftige dingen die nu speelt, maar we gaan er vanuit dat ze er met de juiste medicatie weer bovenop gaat komen.

8 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #62 | Familie

  1. Wat fijn dat jullie met je familie je oma opvangen. Zie zoveel mensen die maar aan hun lot worden overgelaten ………..
    En ja, ik merk ook dat bewegen, ook al ben je moe, mijn lijf en geest goed doen.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.