It’s the most wonderful time of the year

lichtjesZelf vind ik de decembermaand altijd een gezellige periode. Het is donker buiten, maar overal zie je de lichtjes tevoorschijn komen. Sinterklaas is in het land, een spannende periode voor de allerkleinsten. Hoewel mijn geloof in de beste oude man inmiddels wel wat is afgenomen, blijf ik het een leuk feest vinden. De feestdagen komen eraan. De gezellige Kerstnummers die ik het liefst zo hard mogelijk meezing klinken weer op de radio. Veel mensen zijn vrolijk en blij en overal hangt een bepaalde, fijne sfeer. It’s the most wonderful time of the year.

Helaas heeft de gezellige decembermaand ook altijd een keerzijde, want het is zeker niet voor iedereen de mooiste tijd van het jaar. Ook voor mij zijn er dit jaar wat vervelende dingen die spelen. Sinterklaas vieren zit er bijvoorbeeld dit jaar niet in. In plaats daarvan gaan we puin ruimen bij mijn oma waar ingebroken is. Samen met mijn beste vriendin zal ik een aantal van haar laatste momenten beleven. Haar laatste Kerst. Bijzonder en heftig tegelijkertijd. Een aantal dierbaren zullen de feestdagen niet in goede gezondheid of mogelijk zelfs in het ziekenhuis gaan doorbrengen. Er zijn dus zeker wat donkere schaduwen over mijn decembermaand.

Ondanks dat wil ik wel genieten van al het moois dat deze maand wel zal brengen. Hier schreef ik al dat er nog heel wat dingen zijn waar ik naar uitkijk de laatste maand van het jaar. Of gewoon lekker even niks doen en een boek lezen, daar word ik ook gelukkig van. Bovendien heb ik het geluk dat ik lieve mensen om mij heen heb. De feestdagen zal ik dan ook doorbrengen met dierbaren waardoor het hoe dan ook mooie dagen zullen worden. Dankbaar ben ik dat ik de mogelijkheid heb om fijne dingen te ondernemen. Dat ik lieve mensen om mij heen heb. Dat ik me niet eenzaam hoef te voelen. Dat ik op mijn manier kan genieten van de feestdagen, want bij ons is niks een verplichting. December wordt een bijzondere maand. Met een lach en een traan. It’s the most wonderful time of the year.

22 gedachtes over “It’s the most wonderful time of the year

  1. Maand december heeft voor mij in het verleden ook al een paar definitieve scheidsmomenten gegeven …… juist deze maand zo moeilijk, omdat deze maand eigenlijk voor de meeste alleen maar uit blijheid bestaat (toch vraag ik me dat altijd af).
    Goed dat je naar de kleine dingen kijkt, en probeer gewoon zo optimaal mogelijk met degene die hun laatste kerst gaan beleven aan herinneringen te creeren…. hoe moeilijk dat soms ook zal zijn.

  2. Jammer dat deze kersttijd zo dubbel moet zijn voor je. Heel veel plezier en sterkte tegelijk! En ohja, ik ben ook helemaal weg van al die vrolijke kerstmuziek. Geniet ervan, dan doe ik dat ook 😉

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.