Even bijkletsen #16 | Blog twijfel

Het is een cliché, maar de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet is er weer een week om. Ik bedenk me dat het eigenlijk wel leuk zou zijn om nog wat te schrijven, zodat ik morgen weer een blog online kan gooien. Buiten is het grijs en regenachtig, dus ook dat is een goede reden om gewoon lekker binnen te blijven en met mijn laptop op schoot eens te kijken wat er uit mijn vingers komt. Mijn inspiratie is echter ever ver te zoeken. Eigenlijk heb ik veel van wat ik zou kunnen vertellen namelijk al besproken hier op mijn blog.

De laatste tijd denk ik hier wel vaker over na. Vertel ik niet heel erg vaak hetzelfde op mijn blog? Ik maak in principe niet zo heel veel mee en de dingen die er wel spelen kan ik niet allemaal delen. Dus komt het uiteindelijk vaak op hetzelfde neer. Ik deel wat lichtpuntjes, hoe het met me gaat, iets bijzonders wat ik heb meegemaakt en dat is het. Veel van hetzelfde.

Zelf blijf ik het fijn vinden om hier te schrijven, hoewel er zeker ook momenten zijn dat ik echt niet weet wat nu weer kan vertellen en er niks uit mijn handen komt. Of ik heb een onderwerp in gedachten waarover ik voor mijn gevoel al meerdere keren geschreven heb en laat ik het idee weer varen. Wie zit er nu op nog zo’n verhaal te wachten?

Het blijft ook super mooi dat er een leuke interactie is ontstaan met andere bloggers. Mensen die regelmatig (lief!) een berichtje achterlaten hier, waardoor ik het gevoel heb ze steeds beter te leren kennen. Af en toe komt er ook een reactie bij van een blogger die ik nog niet ken en heb ik voor mijn gevoel weer een nieuw persoon ontmoet. Die interactie is toch wel iets wat het bloggen nog een beetje mooier maakt.

Toch vraag ik me oprecht af hoe ik verder wil met mijn blog. Zit er nog wel echt iemand op ‘veel van hetzelfde’ te wachten. Weet ik nog ergens inspiratie vandaan te halen? De tijd zal het leren. Nu heb ik wel vaker over mijn blog getwijfeld en ben ik er vooralsnog nog steeds, dus er is zeker nog hoop. Het kan echter ook zomaar zijn dat er toch (nog!) wat minder vaak iets online zal komen hier. Jullie merken het vanzelf. En ikzelf ook.

20 gedachtes over “Even bijkletsen #16 | Blog twijfel

 1. We merken het wel. Wat Sas zegt, omdat het persoonlijk is, blijf je lezen.
  En wie van ons bloggers vervalt niet bij tijd en wijle in de ‘ik heb alles al geschreven’ twijfel valkuil.

  Zolang jij er iets aan hebt om hier te schrijven, gewoon doorgaan. ❤

 2. Ik zeg altijd: ‘ik blog voor mijzelf’.
  En dat is ook zo.
  Ik doe al 6 jaar elke maandag een zelfde berichtje plaatsen.
  En ook andere berichtjes.
  Mensen die het leuk vinden, het zijn er niet veel, maar toch, er is een klein vast groepje mensen dat reageert, is fijn, en is genoeg.

 3. Gebrek aan inspiratie krijg je van dit soort weer en korte dagen vanzelf. Laat het even varen, blijf in gedachte wel met je blog bezig maar haal de druk eraf. Lees wel andere blogs en schrijf ideetjes op. Misschien is een plog maken iets? gewoon een dagje de dingen fotograferen, het is weer wat anders en wie weet krijg je er inspiratie van.

 4. Zeer herkenbaar probleem. Ik zou willen dat ik voldoende tijd had om nieuwe inspiratie überhaupt een kans te geven. Maar die tijd heb ik gewoon niet. En als ik een goed idee heb, komt ik er niet aan toe om het op te schrijven. Zo loop ik al wel vijf jaar rond met een idee voor een column, maar omdat het een groot onderwerp is en ik het goed wil doen, kom ik er gewoon niet toe. Maar ik ga ondertussen toch door met af en toe wat posten, zij het in een lagere frequentie, want ik wil echt nog niet helemaal stoppen. Ik adviseer je om lekker hetzelfde te doen en het te laten komen zoals het komt!

 5. En daar heb je dan een nieuwe blogger te pakken die soms ook niet weet wat te schrijven. Uiteindelijk door het delen wat er door mijn hoofd is gegaan die dag, dingen die ik heb gezien en deel, maak ik de lezer deel van mijn dag en dat is toch best bevredigend. Vandaag heb ik wat geschreven op mijn blog van een droom. Ik heb twee moeders de lach van hun leven gegeven. Van stress naar een lach en van een traan naar een lach. Juist nadenken over dit soort vraagstukken geven gedachten over en dan komt de inspiratie vanzelf. Ik herken me in jou hoor. Ik was mijn blog gestart in januari en gestopt in september. In oktober weer gestart, ik miste de verbinding met het papier en de andere bloggers, hun ideeën en levens. Ik ga je volgen!

 6. Het bloggen moet vooral leuk zijn en niet als een ‘moeten’ aanvoelen vind ik. En daarnaast, als jij het leuk vindt om erover te schrijven, dan moeten bezoekers zelf maar bepalen of ze het lezen 😉

 7. Allereerst bedankt voor je reactie op mijn weblog. Als medeblogger herken ik je twijfel. Het gevoel hebben dat je in herhaling valt, inspiratie voor een onderwerp mist. Toch merk ik dat juist het delen van de gewone dingen in het leven mensen aanspreekt. De realiteit is dat we allemaal gewoon doen wat we doen. Huishouden, werken, opstaan, slapen, dromen, zorgen, winkelen, feestdagen beleven, vakanties door komen, gezond zijn, ziek zijn……noem maar op. Ik speur soms op internet naar bloginspiratie en warempel, dat helpt soms. Soms ook niet, dan blog ik gewoon even niet. Het komt zo het komt. Lekker blijven schrijven. Zo te zien zijn er mensen die jouw blogs lezen. En voor jezelf is schrijven altijd leuk. Wie schrijft, die blijft. Fijne dagen toegewenst en een inspiratierijk 2020. Met vrolijke groet, Neeltje.

 8. Doen wat je hart je ingeeft….. en als jij het nodig heb om heel vaak hetzelfde te posten, dan moet je dat doen.
  Je blogt voor jezelf in eerste instantie. De interactie met je lezers komt vanzelf.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.