Pijnstillers de musical

PijnstillersAls jong meisje leerde ik mezelf lezen. Regelmatig ging ik naar de bibliotheek om boeken te lenen. In die periode was Carry Slee een van mijn favoriete schrijfsters. Ik ging helemaal op in haar prachtige boeken en kon ze altijd maar moeilijk wegleggen. De thema’s waren vaak heftig, maar wel erg mooi. Een van de boeken die ik las was ‘Pijnstillers’. Een boek waarin Casper de hoofdrol speelde. Recent is hiervan een musical gemaakt en die heb ik samen met mijn nichtje bezocht.

Het verhaal

De musical Pijnstillers vertelt het verhaal van Casper, een jongen van middelbare school leeftijd die samenwoont met zijn moeder. Zijn vader is niet in beeld en heeft hij nooit gekend. (In het boek gaat Casper op zoek naar zijn vader, maar in de musical is deze verhaallijn weggelaten.) Casper is veel met muziek bezig en ook zijn vrienden spelen een grote rol in zijn leven. Uiteraard kan op deze leeftijd ook een beginnende verliefdheid niet ontbreken. Dan krijgt Casper slecht nieuws, zijn moeder blijkt kanker te hebben. Een moeilijke tijd breekt aan en uiteindelijk komt zijn moeder te overlijden.

Mijn mening

Zelf heb ik absoluut genoten van deze musical. Het verhaal heeft zeker een upgrade gehad naar de huidige tijd. Bovendien komen er maatschappelijke thema’s naar voren. Zo zijn twee van Casper zijn vriendinnen verliefd op elkaar. Een van hen is behoorlijke hyperactief wat voor de nodige humor in de musical zorgt. Hoewel de ziekte van Casper zijn moeder mooi naar voren wordt gebracht, gebeurt dit niet op een heel heftig manier, waardoor de musical zeker niet te zwaar wordt. De musical wordt ondersteund door hippe beats. Kortom, het is echt een musical van deze tijd, waarin maatschappelijke onderwerpen niet worden gemeden. De moeite waard om te bezoeken.

11 gedachtes over “Pijnstillers de musical

  1. Pingback: Zo simpel is dan geluk #63 | Kleine dingen | Zo simpel is dan geluk

  2. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.