Zo simpel is dan geluk #63 | Kleine dingen

Het is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Op de blog van Lenneke won ik de dichtbundel ‘Een bundeltje licht‘ van Britt Nelisse (Little Universe). Sinds de bundel binnen is lees ik elke avond voor ik ga slapen een gedicht en neem even de tijd om erover na te denken. Fijn even zo’n moment van bezinning. Ik zal binnenkort een recensie online plaatsen!
Daarnaast probeer ik ook dagelijks even een moment van rust te pakken. Een uurtje lezen, lekker uitgebreid douchen, lekker ontspannen tv kijken. Het is nodig, maar ik geniet er ook van om even helemaal tot rust te komen.

Uitjes

Eigenlijk stonden er niet heel veel uitjes gepland de afgelopen tijd. Hoewel ik wel lekker naar het strand ben geweest en op pad ben geweest met mijn moeder en oma. Geen echte uitjes, maar wel momenten om van te genieten. Samen met mijn nichtje bezocht ik de musical ‘Pijnstillers’ naar het boek van Carry Slee. Sowieso erg leuk om zoiets samen te doen en de musical was top. Hier lees je wat ik van de musical vond.

De kleine dingen

De afgelopen tijd waren er niet veel grootste dingen en komen mijn geluksmoment dus echt van de kleine dingen. Zo werd ik geraakt door een mooi gedicht uit de eerdergenoemde bundel. Daarnaast geniet ik elke zaterdagavond van Wie is de mol? Een van mijn favoriete programma’s. Een ander mooi programma wat weer wordt uitgezonden is Over mijn lijk. Heel erg heftig en confronterend, maar ook erg mooi en bijzonder om te zien. Regelmatig heb ik even een stukje gewandeld, waar ik ook altijd blij van word. Elke keer weer knijp ik even in mijn handen als ik al fietsend naar mijn werk droog over kom. Ik geniet van de mooie blogs die ik lees. Een complimentje van een patiënt. Ja, er veel heel wat kleine dingen die zorgden voor een geluksmoment.

Lezen

De laatste tijd heb ik weer aardig wat gelezen. Van thriller, tot historische roman. Het laatste boek dat ik las was Het achtste leven van Nino Haratischwili. Het duurde met zijn ruim 1200 pagina’s wel even voor ik hem uit had, maar het was een mooi boek. De andere boeken die ik las: Hartslag van Tess Gerritsen, Het meer van de meisjes van Carol Goodman, Verlies van Nicci French, De belevenissen van een muurbloem  van Stephen Chbosky en Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink. Stuk voor stuk boeken waar ik blij van werd.

Dankbaar

Iets wat ik deze keer graag wil benoemen is mijn fijne yoga groep. We zijn met heel wat verschillende leeftijden, van 30 tot en met 80. Toch werkt dat heel erg goed. Tenminste, ik vind het een fijne groep en voel me er op mijn gemak. Na de les drinken we vaak nog een kop koffie en thee en is het tijd om even bij te kletsen. Ik vind het heel erg mooi dat iedereen dan heel erg open is en eigenlijk alles met elkaar deelt. Blij dat ik deze mensen elke week even zie.

 

 

10 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #63 | Kleine dingen

  1. Ha! ik dacht ook nog even snel wat blogjes te lezen voordat ik klaar ga zitten voor Wie is de mol, zo leuk en mooi daar in China. Genieten van kleine dingen is fijn he? het is juist mooi om van een gedicht te genieten, Het geluk zit echt in kleine dingen xx

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.