Stop, politie!

fietsDe politie is je beste vriend. Totdat je een bekeuring krijgt natuurlijk. Dan is die liefde ineens over. Het liefst krijg je natuurlijk zo min mogelijk met de politie te maken. En die bekeuringen kan je uiteraard ook missen als kiespijn. Ben ik zo braaf dat ik nog nooit een bekeuring heb gehad? Of kom ik toch regelmatig met de politie in aanraking. Ik zal het je vertellen.

Klein meisje

Als klein meisje (brugklasser van 11) kwam ik voor het eerst echt met de politie in aanraking. Ik fietste altijd naar school en moest dan ook een kanaal oversteken met een pont. Ik was altijd een heel braaf meisje en had in het donker altijd netjes mijn licht aan. Op een keer deed mijn voorlicht het echter niet. Het regende heel hard en ik moest de pont halen, dus ik bedacht me op de pont maar even te bekijken waarom mijn licht het niet deed.
Vlak voor de pont stond echter politie te controleren en natuurlijk werd ik er tussenuit gepikt omdat mijn licht het niet deed. Achteraf bleek dat dit kwam doordat mijn fietsband door de regen langs mijn dynamo gleed waardoor mijn dynamo niks deed. De agente was echter onverbiddelijk, ik kreeg een bekeuring. Daar was ik best even van ontdaan overigens. Uiteindelijk heb ik hem trouwens niet betaald omdat ze mijn naam echt totaal verkeerd hadden geschreven en mijn ouders de bekeuring retour hebben gestuurd met ‘persoon niet op dit adres bekend’. Ha! Ik heb er nooit meer iets van gehoord.

Te snel

Daarna is het gelukkig even stil geweest. Vorig jaar kreeg ik voor het eerst een bekeuring voor te snel rijden. Gelukkig reed ik maar een paar kilometer te hard, dus de kosten waren niet heel hoog. Ik was op weg naar mijn vriendin die op de intensive care lag en reed in een voor mij onbekende stad. Zonder navigatie, dus was goed aan het opletten waar ik heen moest. Ik zag uiteraard dat de 80-kilometer weg ineens overging in een 50-kilometerweg, alleen heb ik blijkbaar doordat ik tegelijkertijd aan het zoeken was, niet op tijd afgeremd. Overigens hadden haar ouders op precies dezelfde plek een bekeuring gekregen, dus lag het misschien toch niet helemaal aan mij. Zonde van mijn geld was het wel.

Stop, politie!

De laatste keer dat ik met de politie in aanraking kwam was niet lang na die eerste bekeuring. Het was Koningsdag en ik reed op de snelweg vlak achter een andere auto. Ineens schoot er van links een auto tussen mij en mijn voorganger. ‘Aso!’ dacht ik nog, wat een idioot om er zo tussen te schieten. Twee tellen later ging er ineens een lichtje branden. Stop! Politie. Volgen. Ineens had ik klotsende oksels. Was dat echt voor mij? Ik reed toch netjes de juiste snelheid? Had toch niet per ongeluk rechts ingehaald? Ik reed achter de politie aan naar een tankstation en stapte daar met een rood hoofd uit om te gaan horen wat ik nu precies had misdaan. ‘Niet schrikken hoor’ zei de (mega knappe!) agent. Wat bleek, ze hadden me even aan de kant gehaald om aan te geven dat mijn tankklepje nog open stond. Gewoon om aardig te zijn. Pfffffieuw, ik had niks verkeerd gedaan, maar was vooral heel erg stom geweest.

 

25 gedachtes over “Stop, politie!

 1. Laat ze toch boeven vangen dan een onschuldig meisje op een fiets een bekeuring te geven….laatste keer dat ik staande werd gehouden was dat mijn man moest blazen, alcoholtest. Maar ja, mijn man houdt niet van alcohol. Zonde van de test. Wat een gedoe om een waarde van 0,0!

 2. Haha, ooh die laatste, daar zou ik me ook rot van schrikken hoor. Ik heb ook een keer een boete gehad voor fietsen zonder verlichting. In de ochtend deed mijn licht het nog, ergens op de dag hadden ze het er op het station afgetrapt en op de terugweg werkte het niet meer. Staat de politie daar, ik kreeg een boete. Vroeg nog of ik dan had moeten gaan lopen omdat mijn licht het niet deed? “Nee, natuurlijk niet, dat is veel te gevaarlijk!” Schiet mij maar lek.

 3. Dat defecte fietslicht hebben we allemaal wel eens gehad. Ook ik, toen ik tien was of zo. Gelukkig geen bekeuring, maar ik moest mijn werkend licht wel binnen de week komen tonen aan iemand van het politiekantoor.
  Die bankoverval en die moord lukten zonder bekeuring, gelukkig maar.

 4. Hahahaha, ‘persoon niet op dit adres bekend’ geweldig!

  Ik heb een paar jaar geleden ook twee bekeuringen vrij snel na elkaar ontvangen. Niet tof. Maar ja, te hard is te hard.

 5. Dat met dat klepje zou mij ook kunnen overkomen. Ik zou dan ook erg schrikken als ze ineens naast me rijden. Voor ik ergens heen ga, kijk ik altijd of ik mijn papieren ed netjes bij me heb. Je weet maar nooit. Gelukkig zijn de boetes hier in Duitsland een stuk lager 😉

 6. De enige boete die ik ooit gekregen heb is een te laat boete voor mijn boeken, nog niet eens zo lang geleden. Ik rij dan ook geen auto en de hoeveel juut in mijn regio is nihil. Vandaar alle ongelukken en fietsers zonder licht.

 7. En dan zeg je in jezelf politie mijn vriend. Want de angst de klotsende oksels waren voor niets nodig als die knappe prachtige politieagent je weet op het klepje van je benzinetank.

  Aum Shanthi

 8. Van dat laatste zou ik ook schrikken. Zo reed ik eens motor en een agent voor mij maakte een bepaald gebaar en wees naar de weg. Ik dacht dat dat dus tegen mij was bedoeld. Ik snapte er niets van, maar reed achter hem aan en stopte langs de weg. Bleek het te gaan om de auto achter mij. Fijn.

 9. Ik had een keer de politie aan de deur omdat mijn zoon met een vriendje per ongeluk een brandje had gestookt. Ik schrok me helemaal kapot. ‘Niet schrikken,’ zeiden ze inderdaad, maar ik was al duizend doden gestorven omdat ik dacht dat er iets met 1 van de kinderen was gebeurd…

 10. Haha. De enige keer dat ik met de politie in aanraking ben gekomen is omdat mijn vriend veel te veel had gedronken en onderweg naar huis riep dat ik moest stoppen op de vluchtstrook omdat hij moest kotsen… Daarna startte de auto niet meer, accu bleek aan het eind van zijn latijn… Stond ik daar in m’n galajurkje in de bevroren berm. Was erg blij met de politie die ons had gezien en met zwaailichten achter ons kwam staan tot de ANWB er was, want mijn vriend weigerde uit de auto te komen, super gevaarlijk.

  Politieman: is alles goed met u mevrouw? Ik: met mij wel… xD

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.