Lezen | Een bundeltje licht

Een bundeltje lichtOp de middelbare school las ik regelmatig gedichten. We moesten ze altijd helemaal ontleden tijdens de lessen Nederlands en waar ik dat eerst best een dingetje vond begon ik er later steeds meer plezier in de krijgen. Uiteindelijk begon na de middelbare school mijn interesse voor gedichten toch weer wat te verslappen. Ik hiel het bij het lezen van gewone boeken. Regelmatig zie ik echter op social media wel mooie kleine gedichtjes of quotes voorbij komen, waar ik dan wel weer erg blij van word.

Het was dan voor mij ook een groot geluk om de dichtbundel “Een bundeltje licht” te winnen via Lenneke haar blog.

Een bundeltje licht is geschreven door Britt Nelissen van Little Universe. (Hier verkoopt ze overigens naast haar dichtbundel ook kaarten met haar prachtige gedichten.) Het is een bundel met gedichtjes over geluk en verdriet, over angst en liefde, of zoals Britt zelf zegt, het zijn kleine gedichtjes met een groot hart. Het pakketje dat ik kreeg was heel erg leuk ingepakt en bovendien zaten er ook een aantal kaarten bij waar ik anderen weer blij mee kan maken. Helemaal leuk!

Omdat ik echt goed de tijd wilde nemen om elk gedicht goed in me op te nemen nam ik de beslissing om elke avond voor het slapengaan een gedicht te lezen. In de bundel staan 55 gedichten, dus ik heb ze nog lang niet allemaal gelezen. Toch kan ik voor mijn gevoel zeker al wel mijn mening geven over Een bundeltje licht. Het zijn namelijk stuk voor stuk heel fijne gedichtjes.

In elke gedichtje komt wel een mooie boodschap naar voren. Verschillende van de gedichten hebben mij al tot denken gezet. Ze gaan over het leven in het hier en nu. Over het genieten van de kleine dingen in het leven. Over dromen en over geluk. Kortom allemaal onderwerpen die mij heel erg aanspreken en waarvan ik het fijn vind om over na te denken.

Elke avond voor het slapengaan lees ik een gedichtje en geniet ik van de mooie woorden waarmee het op papier is gezet. Ik denk na over de boodschap die erin zit. Ik neem het in me op en draag het met me mee. Ik word er blij van en het is voor mij echt een moment van geluk en een mooie manier om te dag af te sluiten.

9 gedachtes over “Lezen | Een bundeltje licht

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.