Winkelen en taartjes in Dordrecht

DordrechtHet is eigenlijk niet de eerste stad waar ik aan zou denken om een nachtje heen te gaan. Echter was ik samen met een vriendin op zoek naar een stad voor een weekendje weg en kwam Dordrecht steeds weer naar boven. Bovendien kan je vanuit Dordrecht makkelijk naar de Biesbosch en was dat iets wat bij ons beiden nog op ons lijstje stond om eens te bezoeken. We hadden dus niet lang nodig om deze beslissing te nemen. We gaan naar Dordrecht!

We boekten een hele fijn bed en breakfast midden in het historische gedeelte van de stad. Het was heerlijk ruim, met zelfs een woonkamer en keuken en we mochten eerder komen en later weggaan, dus dat was heel erg fijn en gastvrij. Na aankomst zijn we meteen de stad ingegaan om ergens te lunchen. We belanden bij Coffeelicious, een ontzettend leuke breakfast en lunchroom. De sfeer was erg gezellig en ze hadden heel wat lekkers op de kaart staan. Het was dus niet erg makkelijk om daar iets uit te kiezen voor mij als twijfelkont. We genoten van een overheerlijke lunch en gingen daarna de stad in.

Het viel me op dat er heel vel leuke en gezellig koffietentjes en lunchrooms zijn in Dordrecht. Op een of andere manier had ik dat helemaal niet verwacht. Tijdens en winkelen hebben we tussendoor dus nog lekker bij een ander koffietentje gezeten en genoten van een overheerlijk stuk taart. Ook in de avond zijn er genoeg gelegenheden waar je uit kunt kiezen om te eten. Wij aten zelf bij La Cubanita, een favoriet van ons beiden.

Winkels heeft Dordrecht er ook genoeg van. De ‘standaard’ winkels zijn er te vinden, maar daarnaast zijn er ook heel wat leuke boetiekjes. Die laatste hebben mijn voorkeur, dus ik was helemaal blij. We hebben dan ook lekker gewinkeld en heel wat leuke dingen gekocht.

Dordrecht heeft ook een historisch gedeelte. Hier vind je veel water met leuke bruggetjes. Daarnaast zijn er vele leuke straatjes om doorheen te wandelen. We hebben ons verder niet heel erg verdiept in de achterliggende geschiedenis, maar dat Dordrecht hele mooie plekjes heeft is ons wel duidelijk geworden. We hebben lekker gewandeld in het historische gedeelte en daar zeker van genoten.

Helaas gooide het weer wel wat roet in het eten want dag twee bleef het maar regenen, regenen en nog meer regeneb. Een klein beetje regen vind ik niet zo erg, maar dit was gewoon echt geen weer om op pad te gaan en dus zijn we na nog een lekkere kop thee met een stuk taart maar weer richting huis gegaan. Jammer, want we wilden eigenlijk de Biesbosch bezoeken, maar dat moeten we maar bewaren voor een volgende keer.

Het was een kort bezoek, maar wij hebben genoten van ons nachtje weg en de geweldig leuke en mooie stad Dordrecht!

23 gedachtes over “Winkelen en taartjes in Dordrecht

  1. Pingback: Zo simpel is dan geluk #64 | Goed gesprek | Zo simpel is dan geluk

  2. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.