Zo simpel is dan geluk #64 | Goed gesprek

strandHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

De laatste weken zijn er veel bijzondere momenten op mijn werk. Patiënten die me een compliment geven of mij ergens voor bedanken. Bijzondere gesprekken met patiënten, waarbij het heel erg fijn is om een luisterend oor te kunnen bieden. Ook gebeurde het vaak dat ik me heb doodgelachen met patiënten. Dat zijn zulke mooie en waardevolle dingen. Ik merk ook duidelijk dat ik echt een vertrouwd gezicht ben geworden binnen de praktijk en dat is alleen maar heel erg fijn.

Uitjes

Het uitje wat mij het meest is bijgebleven is uiteraard mijn nachtje weg naar Dordrecht. Hoewel het weer helaas niet mee zat heb ik wel echt ontzettend genoten van dit gezellige weekend. Dit zijn voor mij echt de uitjes waar ik al ver van tevoren naar uitkijken en waar ik weer een hele poos op kan teren. Verder ben ik gezellig met mijn zus naar het strand geweest om te wandelen en lekker te lunchen. En een fotoshoot te houden natuurlijk, wat met de koude wind die er stond echt de meest fantastische foto’s heeft opgeleverd!

De kleine dingen

De afgelopen weken bestond uit behoorlijk wat wind en regen. Dus elke keer dat er even een droog moment was, met soms een straaltje zon, genoot ik ultiem. De momenten om toch even een klein rondje te wandelen en te genieten van wat zon. Ik merk dat ik die zon best een beetje mis. Een mooie reden om even een bezoek aan de zonnebank te brengen en het was heerlijk. Wat kan een beetje warmte een mens goed doen. Daarnaast hielden we met familie een aantal spelletjesavonden, erg leuk en gezellig. Ik genoot bovendien van het schaatsen op tv en heb de uitzending van de show van Jochem Myjer teruggekeken. Echt een aanrader, de tranen rolden over mijn wangen van het lachen. Iets minder klein maar wel erg fijn, vanaf dit jaar mag ik elk jaar een extra week vakantie opnemen. Jihaa!

Lezen

De leesflow zat er ook weer lekker in. Mijn favoriete bezigheid als het heel hard regent. Ik kwam erachter dat ik Maan van Lucinda Riley wel in mijn bezit had, maar nog niet had gelezen. Die heb ik er dus meteen bij gepakt en ik ben lekker verdwenen in de wereld van de zeven zussen. Daarnaast las ik De Heersers van Kirr van Mariëtte Aarts. Een heerlijk young adult fantasy boek dat leest als een trein. Het Dagboek van een gelukstoerist vond ik ook een erg fijn boek, geschreven door Jonathan Lehmann. Daar heb ik een aantal mooie inzichten uit kunnen halen. De gouden kooi van Camilla Läckberg was een leuke thriller voor tussendoor, maar ik had er eigenlijk meer van verwacht. Op dit moment lees ik Mr. Mercedes van Stephen King en ik word er vooralsnog erg blij van.

Dankbaar

Eerder vertelde ik dat ik het even moeilijk had met de situatie met betrekking tot een goede vriendin. Laatst heb ik gelukkig een goed gesprek met haar kunnen hebben. Het leek wel of zij mijn gedachten kon lezen. Ze heeft aangegeven dat ik vooral niet bang moet zijn dat haar andere vriendin nu ineens mijn plek in zullen nemen of dat ik nu ineens niet meer goed genoeg ben. Het was in ieder geval een fijn gesprek. Het is nu natuurlijk even afwachten of de woorden ook daadwerkelijk zo in de praktijk worden gebracht, maar ik ben in ieder geval blij dat we een goed gesprek hebben gehad. Ik kan het nu wat makkelijker loslaten maar blijf wel wat meer aan mezelf denken.

15 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #64 | Goed gesprek

  1. Mooi te lezen, vooral dat laatste. Ik heb gister aan je gedacht toen ik mijn vriendin in de ogen aankeek en dacht ‘als ik de vriendschap wil behouden, zal ik moeten veranderen’. Dat deed ik, minder de prio bij haar, meer bij mij. Het gesprek veranderde en ik voelde me goed. Hoe mooi is dat nu bij jou gegaan. Jij veranderde en zij voelde het. Ga vooral zo lekker door, leuk te lezen en zeker de kleine dingen van het leven waarderen.

  2. Met mensen werken moet je kunnen maar als het dan klikt dan is het geweldig! Mensen aan het lachen maken is prachtig. Het doet me deugd dat je vriendin hebt kunnen spreken over hoe je je voelt. Maar inderdaad geen woorden maar daden.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.