Welke rol speelde ik tijdens het moorddiner?

pannenkoekNa lang wachten is het eindelijk zover. Ons teamuitje: een moorddiner. Van tevoren weet ik eigenlijk niet goed wat ik moet verwachten. Ik weet wel al wat ik te eten krijgen, dat moest je van tevoren opgeven, maar dat is dan ook de enige zekerheid. Het lijkt me wel echt fantastisch, het oplossen van een moord tijdens een diner. Vroeger was ik altijd al fan van het spel Cluedo. Ik vraag me alleen wel af hoe je nog kan eten tijdens het oplossen van de moord. Ook vraag ik me af hoe het eruit gaat zien. Hoe krijg je aanwijzingen? Blijf je de hele avond aan tafel zitten, of moet je op zoek naar hints? (Wil je niet weten hoe een moorddiner eruit ziet, lees dan vooral niet verder.)

We komen aan op de locatie, krijgen een drankje en gaan naar de kamer waar het moorddiner zal plaatsvinden. Vanaf nu is het spel begonnen. We nemen plaats aan tafel, op iedereen zijn stoel ligt een accessoire die we op of om moeten doen. Al snel maakt de begeleider duidelijk wat de bedoeling is, vanaf nu zijn we allemaal een personage. Deze rol moeten we de hele avond vervullen. We krijgen een introductie over de moord die gepleegd is en vervolgens krijgen we allemaal een kaartje met informatie over jouw personage, zodat je je zo goed mogelijk kan inleven in je rol. Vol verwachting lees ik mijn kaartje goed door en kom dan bij de laatste zin. “Je hebt hem vermoord…

BAM! Mijn droom valt in duigen. Ik ga de moordenaar helemaal niet ontmaskeren, ik ben de moordenaar zelf. Even een domper wel, maar uiteraard probeer ik niks te laten merken. Nu moet ik zo goed mogelijk in mijn rol kruipen en ervoor zorgen dat mijn tafelgenoten niks door hebben.

Het spel wordt in verschillende ronden gespeeld. Elke ronde krijg iedereen een kaart met het zogenoemde ‘script’. Hierop staan vragen die je aan bepaalde personages moet stellen en ook antwoorden die je op de vragen moet geven. In mijn geval stonden er ook een aantal dingen op die ik in eerste instantie zolang mogelijk moest zien te verzwijgen. Tussen de spelrondes door kregen we ook nog een aantal fragmenten te horen waar je tips uit kon halen en we kregen een plattegrond van de verschillende ruimtes rondom de moordlocatie.

Zelf ben ik niet zo van het ‘acteren’, maar toch heb ik ontzettend genoten van het moorddiner. Omdat iedereen zijn best doet om de moordenaar te ontmaskeren, kruipt iedereen als vanzelf toch in zijn rol en is het moeilijk om daar zelf niet in mee te gaan. Aan de ene kant vond ik het erg jammer dat ik de moordenaar was en zelf niet kon gaan puzzelen om de moord op te lossen. Aan de andere kant was het ook weer een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat ik niet ontdekt zou worden en om de aandacht van bepaalde onderwerpen af te leiden. Uiteindelijk is er maar een iemand geweest die mij heeft ontdekt (van de zeven), dus is het me best aardig gelukt. Het is echt een fantastisch leuk teamuitje geweest en iedereen heeft er oprecht van genoten.

19 gedachtes over “Welke rol speelde ik tijdens het moorddiner?

  1. Wat een geweldig uitje! Ik heb laatst ook een moorddiner gedaan, dat ging allemaal digitaal (het diner zelf natuurlijk niet), waarbij je de weken van te voren steeds meer info over je personage kreeg en ook instructies over hoe je je moest kleden. Ik vond de voorpret al heerlijk en de avond zelf ook. Ik was natuurlijk ook erg trots dat ik de moordenaar uiteindelijk ‘te pakken’ had. Ik kan me je teleurstelling ergens wel voorstellen, maar je hebt het wel héél goed gedaan.

  2. Pingback: Zo simpel is dan geluk #65 | Zo simpel is dan geluk

  3. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.