Onder de indruk van Ogene

OgeneDe eerste keer dat deze drie dames mij in het oog sprongen, waren zij nog kinderen en deden ze mee aan het Junior Songfestival. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn de meiden van Ogene een gevestigde naam in de muziekwereld. Dat kan ook niet anders als je zo prachtig kan zingen en als stemmen zo mooi bij elkaar passen. Al even stond het op mijn verlanglijstje om een optreden van Ogene bij te wonen, maar op een of andere manier kwam het daar elke keer toch niet van. Tot voor kort. Eindelijk stond een een bezoekje aan hun theatershow, de Sweet Harmony Tour, op de planning. Een show waar ik gigantisch van heb genoten. (Niet verder lezen als je nog niks over de show wilt weten!)

Is this the real life? Is this just fantasy? De show is nog maar net begonnen of het kippenvel staat al op mijn armen. A capella beginnen Lisa, Amy en Shelley, beter bekend als Ogene, het welbekende nummer van Queen. Het is echt ongelooflijk hoe mooi de stemmen bij elkaar passen en hoe prachtig ze dit zingen. De band komt erbij en de toon is gezet. Het wordt een avond vol prachtige muziek, het ene nummer nog mooier dan het ander.

In de theatershow worden eigen nummers afgewisseld met covers en medleys daarvan. Het is dan ook zeker geen must om bekend de zijn met de muziek van Ogene. Ook als je die niet kent is het de moeite waard om deze show te bezoeken. Natuurlijk is het wel net even leuker als je wel bekend bent met hun muziek. Muziek die prachtig is, dus het is zeker een aanrader om eens wat van nummers te beluisteren.

Gedurende de avond komen uiteraard de bekende nummers van het trio voorbij. Volgens mij kent iedereen bijvoorbeeld wel Lights and Shadows, het lied waarmee Ogene Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival. Een nummer waar ik elke keer weer kippenvel van krijg omdat het prachtig is. Magic en Clouds Across the Sun zijn ook wat bekendere nummers, die door de meeste mensen in de zaal volop werden meegezongen.

Daarnaast kwam er ook veel muziek van hun nieuwe album Straight To You aan bod. Op het album staan zowel heerlijke dansbare up tempo nummers als prachtige ballads. Het ene moment stond de hele zaal dan ook te swingen omdat je bij sommige liedjes gewoonweg niet kan blijven zitten. Het andere moment zat iedereen op het puntje van zijn stoel, muisstil te luisteren naar een adembenemend mooi liedje. Zelf vind ik deze afwisseling altijd erg fijn.

Zoals gezegd kwamen er ook covers voorbij. Zo was er een Simon & Garfunkel medley, echt ongelooflijk mooi. Ook werd er gedanst op een medley van The Three Degrees. De avond was dus zeker erg afwisselend. Bovendien zongen zowel Lisa, Amy als Shelley allen nog een solo nummer. Ze deden dat stuk voor stuk prachtig. Zelf werd ik het meest geraakt door Shelley die het nummer Never Enough vertolkte. Waanzinnig goed gewoon. Het is echt niet te bevatten hoe goed de meiden van Ogene kunnen zingen en performen.

De theatershow eindigde met het mooie liedje The End. Een prachtig mooi nummer dat een plekje in mijn hart heeft. De show was eigenlijk veel te snel weer voorbij. Ik heb oprecht van elk moment genoten en er was geen enkel moment in de show dat ik minder vond. Het is denk ik wel een van de mooiste theatershows die ik heb gezien. De meiden zijn geweldig goed zangeressen en brengen de show met humor. Ze kunnen bovendien fantastisch goed performen. Het was echt een magische avond.

Advertentie

22 gedachtes over “Onder de indruk van Ogene

  1. Heerlijk genoten dus! Ze kunnen idd iets moois maken met z’n drietjes! Wij hebben ze meegemaakt in een kerstshow, ook betoverend. Mooi!

  2. Pingback: Zo simpel is dan geluk #65 | Zo simpel is dan geluk

  3. Pingback: Muziek en livestreams | Zo simpel is dan geluk

  4. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.