Zo simpel is dan geluk #65

zonsondergangHoewel het op dit moment misschien net even wat moeilijker is om geluksmomenten te vinden, wil ik ze graag toch met jullie delen. Enkele momenten zijn overigen van vóór de coronacrisis. Helaas hebben wij er inmiddels ook volop mee te maken. Mijn collega is opgenomen in het ziekenhuis met bewezen corona. Zelf leef ik inmiddels ook al een week op ibuprofen en neusspray, dus de kans is groot dat ik het virus ook te pakken heb, maar gezien ik geen koorts heb en niet ernstig ziek ben word ik vooralsnog niet getest. Ook heeft mijn vader een heftige terugslag (MS) dus ligt daar ook een grote zorg. Kortom, er is veel ellende gaande op dit moment. Ondanks dat probeer ik wel zoveel mogelijk positief te blijven en hoop te houden.

Dagelijkse dingen

In mijn vorige blog vertelde ik al hoe de dag eruitziet als doktersassistent tijdens de coronacrisis. Gezien ik zelf inmiddels ziek ben mag ik geen patiënten meer zien en moet ik ook afstand houden van mijn collega’s. Echter kan ik wel gewoon de telefoon aannemen, dus zo lang ik geen koorts heb probeer ik gewoon te gaan werken. Na elke werkdag ben ik weer blij dat ik lekker op de bank kan kruipen met een dekentje. Even de gedachten verzetten met wat leuks op tv. Inmiddels voel ik me iets beter dus lukt het ook om even lekker te lezen en ik ben bezig met een Harry Potter puzzel van duizend stukjes. Ik vermaak me voorlopig dus nog wel.

Uitjes

Uiteraard liggen de uitjes op dit moment even stil. Wel probeer ik elke dag even een blokje om te gaan voor wat frisse lucht en beweging. Eerder heb ik wel te gekke uitjes gehad die ik nog niet in deze rubriek heb benoemd en waar ik met een glimlach op mijn gezicht aan terugdenk. Zo speelde ik de rol van mijn leven tijdens een moordiner. Daarnaast genoot ik ook van de fantastische theatershow van Ogene. Gedurende hun thuisisolatie maken zij nu trouwens ook echt te gekke filmpjes. Deze cover van Bohemian Rhapsody kan ik jullie echt niet onthouden!

De kleine dingen

Het zonnetje schijnt weer en dat is iets wat mij op zich al heel erg blij maakt. Van de week ging ik een stuk wandelen en kwam ik mijn oom met zijn hond tegen. De hond kwam mij enthousiast tegemoet, mijn oom bleef een stukje verderop staan. Vervolgens ging ik de ene kant en mijn oom de andere kant op en wist de hond even niet meer met wie hij nou mee moest gaan. Geweldig moment.

Lezen

Het lezen ging helaas wat minder fijn de afgelopen tijd. Ik had veel hoofdpijn, dus dan lukt het gewoon niet. Bovendien ben ik dus ziekjes en was ik zeker in het begin niet in staat om iets anders te doen dan lusteloos op de bank hangen. Gisteren heb ik eigenlijk voor het eerst weer wat gelezen. Ik ben nu bezig in De offers van Jeroen Windmeijer. Een fijn boek tot nu toe! Daarnaast heb ik het boekenweekgeschenk uitgelezen, Leon & Juliette, van Annejet van der Zijl. Eigenlijk vond ik dit een beetje tegenvallen. Het was meer informatief dan een verhaal voor mijn gevoel. Ook las ik Hawaï 2000 van Heidi Koren. Een mooi boek, op een bijzonder manier geschreven.

Dankbaar

Dankbaar ben ik voor de lieve mensen om mij heen. Mijn tante die even spontaan een bos bloemen komt brengen, om maar wat te noemen. De familie die voor elkaar klaar staat in deze lastige tijd. Mijn collega’s met wie ik op dit moment het meeste contact hebt. De steun die we voor elkaar kunnen zijn. Maar ook samen lachen tot we zowat in ons broek plassen. Dankbaar ben ik ook voor alle lieve patiënten. Die medische hulpmiddelen langs komen brengen. De balie staat vol met bloemen en paasstukjes en we zijn kilo’s aangekomen van alle taarten en ander lekkere dingen die we krijgen van patiënten. Het laat zien dat deze moeilijk tijd zeker ook iets positiefs brengt.

25 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #65

 1. Heel veel beterschap. Je hebt mooie herinneringen om aan terug te denken in een tijd dat we daarvan opleven. Geniet van het zonnetje op je snoet, in de zon en uit de wind. 🍀❤️

 2. Wat fijn dat jij nog steeds de mooie momenten in je leven ziet, ondanks dat je nu niet echt fit bent en het met mensen in je omgeving niet goed gaat.

  Jouw gedachte over het boekenweekgeschenk deel ik. Dat had ik ook bij Annejets boek Sonny Boy (en dat gevoel is er wel bij de fantastische film die er over dit boek is gemaakt). En toch las ik het boekenweekgeschenk uit omdat het ook een hoopgevend verhaal is.

  Ik hoop dat je snel opknapt en je belangrijke werk kunt blijven doen. Van mij geen taart of bloemen maar wel mijn waardering!

 3. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt, het is altijd mooi om zo’n overzicht met mooie dingen te zien. Maar ik vind het maar knap hoor, dat je doorwerkt terwijl je toch echt niet fit bent. Beterschap!

 4. Ik vind het zo fijn om te lezen dat er mensen zijn die ook de kleine mooie dingen uit deze situatie weten te benadrukken. Dat doe jij ook altijd zo mooi. Ik ben overigens benieuwd naar de puzzel! Ben je al ver? Ideale bezigheid 🙂

 5. Ook van mij zijn er al een paar collega’s in het ziekenhuis beland met Corona, en een paar thuis …… wij werken van uit huis, dus zij kunnen mij niet besmetten……..
  Hoop wel dat het ondertussen beter met je gaat.
  Sterkte.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.