Lezen | De offers, Leon & Juliette en Drie uur

Lezen op het strandWanneer je verplicht in thuisisolatie zit heb je wel lekker veel tijd om te lezen. De afgelopen tijd heb ik dan ook een aantal boeken verslonden. Heerlijk in de tuin in de zon bovendien, dus als ik straks weer aan het werk mag denkt waarschijnlijk iedereen dat ik lekker op vakantie ben geweest. Een vakantie was het zeker niet, maar ik ben wel blij dat het lekker weer is en ik lekker buiten kan zitten, dat maakt de hele situatie toch een stukje aangenamer. En gelukkig heb ik nog genoeg boeken liggen, fijn.

De offers – Jeroen Windmeijer

Een boek dat zich afspeelt in Bolivia en de omgeving van het Titicacameer. Alleen al die omgeving maakt het de moeite waard om het boek te lezen, volgens mij is het er prachtig. Het boek vertelt het verhaal van Luc, een Nederlandse student die in Bolivia woont. Hij en zijn vriendin Nayra raken betrokken bij een zaak waarbij een kind is vermoord. Dat is helaas niet het eerste kind in die buurt dat vermoord is. Het lijkt erop dat de kinderen op rituele wijze zijn omgebracht. Heeft de Indiaanse gemeenschap waar Nayra toe behoort er iets mee te maken, of moeten ze het zoeken in een andere hoek?
Een boek wat ik met heel veel plezier heb gelezen. Een fijne thrillers met ook zeker een vleugje romantiek. In het boek komt ook veel historie naar voren en je krijgt een mooi beeld van de omgeving aldaar. Ook de cultuur komt mooi aan bod. Het boek leest als een trein en is erg spannend. Een aanrader als je het mij vraagt.

Leon & Juliette – Annejet van der Zijl

Het boekenweek geschenk van dit jaar. Ik had er hoge verwachtingen van, maar eigenlijk viel het boek mijn toch wel tegen. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de slavernij. Een Nederland beproeft zijn geluk in Amerika en heeft net als vele Amerikanen slaven in zijn huishouden. Echter wordt hij verliefd op haar en koopt haar vrij. Gezien dit toen niet als normaal werd gezien bracht hij hen daarmee behoorlijk in gevaar.
Een liefdesverhaal, maar zo geschreven dat het meer op een informatief geschiedenisboek leek. Heel erg jammer, want op zich is het een mooi verhaal en is het in mijn ogen ook belangrijk dat het gedeeld wordt. Uiteindelijk was ik wel nieuwsgierig hoe het af zou lopen en heb ik het dus wel uitgelezen, maar er zat maar weinig emotie in. Een gemist kans.

Drie uur – Rosamund Lupton

Een fantastische thriller die zich afspeelt op een school in Engeland. Op een dag wordt de school namelijk opgeschrikt door een gijzeling. De directeur wordt neergeschoten en Hannah probeert hem zo goed mogelijk te verzorgen en in leven te houden. Ondertussen probeert de politie de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen en een plan de bedenken om de gijzeling tot een goed einde te brengen. Een deel van de leerlingen bevindt zich veilig in het theater alwaar de repetities voor de schoolmusical gewoon doorgaan. Twee van de leerlingen, Syrische jongens, brengen zichzelf onbedoeld behoorlijk in gevaar.
Een ontzettend spannend verhaal waarvan je gewoon zo snel mogelijk wil weten hoe het afloopt. Het boek grijpt je bij de keel en laat je niet meer los. Wie is de dader? Waarom heeft hij het op de school gemunt? Hoe loopt het af met de directeur en de Syrische jongens? Allemaal vragen die je bezighouden en ervoor zorgen dat het boek als een trein leest. Heerlijk en origineel.

13 gedachtes over “Lezen | De offers, Leon & Juliette en Drie uur

  1. Ik zag het boekenweek geschenk tussen de lijst staan en was even heel benieuwd wat jij ervan vond! Ik was er laatst namelijk ook aan begonnen maar jij beschrijft precies hoe ik het ook ervaarde, meer een geschiedenisboek en weinig emotie. Ik heb ‘m niet uitgelezen maar wel knap hoe de schrijfster dit allemaal heeft uitgezocht natuurlijk..

  2. O, dank je voor de recensie van De offers, dat is nl. een van de boeken die ik gewonnen heb via heb.ban en binnenkort dus thuis krijg……….. daar kijk ik nu nog meer naar uit 🙂

  3. Pingback: Hoe vermaak ik me in thuisisolatie? | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.