Muziek en livestreams

OgeneIn mijn vorige blog vertelde ik al hoe ik mij vermaak gedurende de thuisisolatie. Muziek is een van die dingen. Sowieso word ik altijd erg blij van muziek. In welke stemming ik ook ben er is altijd wel muziek die op dat moment goed voelt. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om naar concerten te gaan en is mijn muzieksmaak vrij breed. Vlak voor de coronacrisis was ik bijvoorbeeld nog onder de indruk van Ogene en ook de 3Js heb ik nog gezien voor die tijd. Inmiddels worden alle evenementen afgelast en is het bezoeken van live muziek er dus niet meer bij.

Muziek rondom corona

Gelukkig kan je ook zonder erop uit te gaan prima genieten van fijne muziek. Even tot rust komen met een prachtige ballad of lekker een work out doen op een swingend nummer. Alles is mogelijk tegenwoordig. Daarnaast vind ik er het erg mooi om te zien dat verschillende artiesten hun creativiteit gebruiken en een nummer maken rondom de corona. Zo maakte Ali B samen met Poke & Judeska het nummer Anderhalf om de mensen er bewust van de maken dat we anderhalve meter afstand moeten houden. Alain Clark schreef een ode aan de mensen die in de zorg werken en Davina Michelle probeerde samen met Snelle te zorgen voor wat saamhorig met het nummer 17 Miljoen Mensen. Honderden bekende Nederlanders maakten samen het nummer Schijnen als de Zon. En zo zijn er nog heel wat meer artiesten in binnen- en buitenland, die zorgden voor heel wat mooie muziek.

Concert via livestream

Iets anders wat ik geweldig leuk vind is dat er verschillende artiesten via hun kanalen een livestream verzorgen. Uiteraard lukt het me niet om alles te volgen en bij te houden, maar ik weet dat Miss Montreal elke vrijdagavond live gaat en ons verblijd met fijne muziek. Ook is er een platform waar dagelijks verschillende artiesten via de livestream een optreden verzorgen: Privepodium.live. Bekende en minder bekende artiesten zorgen daar voor heerlijk vermaak door middel van muziek. Het voelt haast alsof ze een optreden bij jou thuis geven. Hoewel ze niet live zijn geniet ik ook heel erg van de thuisisolatie clips van Ogene. Die meiden kunnen gewoon alles zingen.

Muziek, het maakt me blij ook in deze tijd en ik vind het echt heel erg mooi om al die mooie initiatieven van artiesten te zien. Het is voor mij echt genieten om via de livestream te genieten van een overweldigend optreden van Berget Lewis of de wat stevigere muziek van Blanko. Ook mijn favoriete 3Js houden regelmatig een livestream en hebben bovendien ook een prachtig nummer rondom corona gemaakt. Neem ook als je geen fan bent even de tijd om het te beluisteren, want de tekst is echt prachtig.

 

 

 

9 gedachtes over “Muziek en livestreams

 1. Muziek van veel met je doen en gelijk welke omstandigheden.
  Thomas je hoeft het zeker niet nodig te hebben om door het leven te gaan. Maar muziek is in ons leven niet weg te denken, op geen enkel moment.
  Het maakt blij het geeft soms emoties het laat iets voelen muziek.

  Het is een mooie song.

  Aum Shanthi

 2. Muziek is altijd in mijn leven geweest en zal dat ook altijd zijn. Ik hou van lokale bandjes spotten, maar ook de radio is hier nooit uit.

 3. Pingback: Zo simpel is dan geluk#66 | Lichtpuntjes in een zware maand | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.