Zo simpel is dan geluk#66 | Lichtpuntjes in een zware maand

wandelingOm maar meteen met de deur in huis te vallen: het was een zware maand. Daarom werd het hier even wat stiller. De maand bestond uit veel zorgen en angst waar ik letterlijk nachtmerries van heb gehad. Toch heb ik geprobeerd ook momenten van rust te pakken en de lichtpuntjes te zien. Ondanks alles zijn er namelijk altijd wel mooie momenten te vinden. Uiteindelijk voelde ik ook de behoefte om te schrijven en kwamen er weer wat blogs online. Nu wil ik graag weer mijn geluksmomentjes met jullie delen. Lichtpuntjes in tijden van corona.

Dagelijkse dingen

Het dagelijks leven bestond voor mij de afgelopen maand vooral uit thuis zitten. Gezien ik zelf corona had was het zelfs niet mogelijk om even een wandeling te maken of een boodschap te doen. Gelukkig was het prachtig weer en kon ik elke dag wel even een moment in de tuin zitten voor wat frisse lucht. Inmiddels heb ik dan ook een lekker bruin kleurtje op gedaan. Als je niet beter zou weten zou je denken dat ik op vakantie ben geweest. Ik genoot bovendien van fijne muziek en verschillende livestreams. Al met al heb ik mijn goed kunnen vermaken in thuisisolatie.

Uitjes

Uitjes, die zijn er natuurlijk niet meer. Tegenwoordig is het maken van een wandeling al een heel groot uitje. Het leukste uitje wat ik heb gehad afgelopen maand? Met de auto door de carwash en vervolgens lekker een McFlurry halen. Overigens waren wij niet de enige die dit als uitje in gedachten hadden, we hebben best een tijd in de rij gestaan. Ach ja, de zon scheen, we hadden een fijn muziekje op en natuurlijk tijd genoeg. Heerlijk!

De kleine dingen

Juist in een tijd al deze vallen de klein dingen extra op. Hoe mooi is het om in de tuin de zitten, genietend van de zon en dat er dan een mooie vlinder voorbij komt fladderen. Ook geniet ik nog extra van de wandelingen die ik weer kan maken. Laatst kwam ik onderweg langs een huis waar een oma zich aan het verstoppen was voor haar kleinzoon van een jaar of vier. Het jochie was hard zijn oma een het roepen, dus ik speelde het uiteraard mee. Vervolgens begon hij heel enthousiast tegen mij te kletsen en was hij volgens mij de zoektocht naar oma even vergeten. Fantastisch moment.
Daarnaast merk ik sowieso dat mensen die je tegenkomt sneller tijd nemen om op afstand even kort een praatje te maken. Zo kwam ik ook iemand tegen die zo blij was even iemand gesproken te hebben, dat ik haar dag helemaal goed had gemaakt. Bijzonder.

Lezen

In deze blog heb je al kunnen lezen dat ik de laatste tijd heel wat boeken in mijn hand gehad heb. Inmiddels heb ik ook Zon van Lucinda Riley uit en ben ik bezig in een boek van Nora Roberts. Daarnaast kijk ik heel erg uit naar een boek dat deze maand verschijnt. Het heet Bijna Echt en is geschreven door Lisa van Campenhout. Lisa is een blogger die ik al heel wat jaren volg. Haar blogs lees ik altijd met heel veel plezier, dus ik ben heel erg nieuwsgierig naar het boek dat zij geschreven heeft. Nog maar één maand tot mijn boek uitkomt, schreef Lisa er zelf over. Ik kan niet wachten tot ik het telefoontje van de lokale boekhandel krijgt dat het boek voor me klaar ligt.

Dankbaar

De afgelopen maand hebben wij ontzettend veel berichten gehad. Vrienden, familie, kennissen uit het dorp, iedereen was met ons begaan en stond voor ons klaar. Dat was echt heel bijzonder. Zelfs uit onverwachte hoek kreeg wij regelmatig hulp aangeboden. Iets waar ik heel erg dankbaar voor ben. Daarnaast ben ik ook heel erg dankbaar voor alle lieve reacties en e-mail die heb ik gekregen via mijn blog. Jullie zijn heel erg lief allemaal, dank jullie wel!

34 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk#66 | Lichtpuntjes in een zware maand

 1. Hopelijk inmiddels goed opgeknapt? Wat kan ik mij jouw zorgen indenken en wordt het weer wat rustiger in je hoofd. Fijn dat er zo aan je gedacht werd. Onmisbaar in tijden als deze.

 2. Een wandeling even naar de winkel is een uitstap geworden nu.
  Top dat je helemaal terug gezond bent. En ja dat kleurtje laat dan ook weer zijn dat je van de warmte genoten hebt.

  Aum Shanthi

 3. Lichtpuntjes.
  Gelukkig zie je ze, heel fijn is dat.
  Het is een vreemde tijd, een tijd waaraan we zullen moeten wennen denk ik.
  Ik stap voorlopig echt niet vrijwillig in een tram, metro, trein of vliegtuig.
  Ik zei het al vaker, behalve oppassen op en oppassen voor doen wij niet veel buitenshuis.

 4. Pff zelf corona hebben en het weten dat is nog iets. Het probleem zit hem in de mensen die niet weten dat ze het hebben en wel mensen besmetten. Het is de ideale tijd geweest voor in de tuin, maar nu wordt het voorlopig weer de bank.

 5. Jeetje, wat heftig dat je corona hebt gehad! Ik hoop dat je je inmiddels een heel stuk beter voelt. Heel knap dat je ook in deze maand toch nog lichtpuntjes wist te vinden en dankbaar bent voor onder andere alle lieve berichten. Ik wens je oprecht heel veel sterkte toe en hoop vooral dat het zowel psychisch als lichamelijk een veel betere maand voor je zal worden ❤

 6. Ik kan me voorstellen dat je enorm geschrokken bent, was je erg ziek? In het algemeen valt mij nu in Corona tijd op dat het zo waar is wat je schrijft, dat je de kleine dingen zoveel meer waardeert, je veel minimalistischer gaat leven, meer de natuur opzoekt etc.

 7. Apart eigenlijk hoe je door deze situatie de kleine dingen weer echt gaat waarderen. Ik ben benieuwd of dit zo blijft als alles weer normaal is over een tijd. Gelukkig ben je weer opgeknapt. Lijkt me heel erg naar om te hebben 😦

 8. Aaah, superlief wat je zeg over m’n boek! Zo leuk om te lezen, ik word er verlegen van haha. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  Ik vind het altijd zó knap van je hoe goed jij die positieve dingen kunt zien door de rottige dingen heen! Echt bewonderenswaardig vind ik dat. Mooie dingen noem je ook. Grappig hoe zoiets als even een ijsje halen in tijden zoals dit ineens zo bijzonder wordt.

  Ik hoop dat komende maand je lichter wordt!

 9. Wij hebben ook al een mooi kleurtje, we denken zelfs dat we nog nooit zo bruin geweest zijn, zo vroeg op het jaar ;-). Ook hier merken we aan de buren dat we nood hebben aan sociaal contact, van zodra het goed weer is, zitten we elk op onze oprit voor een babbeltje en dat doet deugd!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.