Even bijkletsen #18 | Tijd tekort

vakantieHet ene moment had ik redelijk wat tijd om te schrijven voor mijn blog. Het volgende moment kom ik opeens tijd tekort. Een bijzonder fenomeen volgens mij in deze coronatijden. Inspiratie heb ik genoeg, maar ik merk dat mijn prioriteiten even ergens anders liggen op dit moment en ik daardoor gewoon niet aan het bloggen toe kom. Helemaal niet erg, het komt vanzelf wel weer. Het bloggen blijft altijd kriebelen. Vandaar dat ik nu even kom bijkletsen met jullie, onder het genot van een heerlijke cappuccino.

Tijd tekort is misschien niet helemaal de juiste omschrijving, want het is niet zo dat ik het heel erg druk heb. We kunnen immers nog niet gezellig op pad met vrienden of lekker uiteten. Wel ben ik gewoon volop aan het werk. Het is fijn om jezelf nuttig te kunnen maken en het sociaal contact met mijn collega’s doet me heel erg goed. Op mijn werk is het aldoor erg druk geweest en na het werk heb ik dan ook echt weer de tijd nodig om mijn rust te pakken. Na een dag werken – waar ik bovendien veel achter de computer zit – heb ik dan ook echt geen energie meer om mijn laptop erbij te pakken.

Bovendien probeer ik op dit moment zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen en fit te blijven. Soms voel ik me echt te beroerd na een dag werken, maar inmiddels probeer ik mezelf soms toch bij elkaar te rapen om even een half uurtje te gaan wandelen. De afgelopen tijd scheen de zon regelmatig waardoor het net even makkelijker was om mezelf te motiveren. Ik merk dat zo’n wandeling me mentaal erg goed doet, het zorgt ervoor dat ik even mijn hoofd leeg kan maken na een lange dag werken. Voor mijn lichaam is het in principe ook goed, hoewel dat vaak niet zo voelt, haha. De rest van de avond

Eerder schreef ik al dat ik mij prima vermaak ik thuisisolatie. Inmiddels is er gelukkig geen sprake meer van thuisisolatie, maar ik blijf nog wel zoveel mogelijk thuis. Ik merk dat ik op mijn vrije dagen vooral behoefte heb om lekker te lezen – het liefst in de zon natuurlijk – of mij te wagen aan een uitdagende legpuzzel. Ook op mijn vrije dagen neem ik de tijd om een wandeling te maken of op een andere manier te zorgen voor beweging. Laatst heb ik voor het eerst online een yogales gedaan en dat was toch ook erg fijn. Kortom, er zijn heel veel dingen die ik graag wil doen op mijn vrije dagen en ik merk dat het bloggen dan ergens achteraan pas komt. Overigens helpt het lekker weer daar ook aan mee. Ik zit liever in de tuin dan binnen achter mijn laptop.

Ik merk dat veel mensen inmiddels wel wat moeite beginnen te krijgen met de lockdown en ik begrijp dat ook maar al te goed. Zelf heb ik er gelukkig nog steeds geen problemen mee en heb ik nog zeker geen last van een coronadip. Het scheelt natuurlijk wel dat ik gewoon aan het werk ben en dus wel sociaal contact met mijn collega’s heb. Bovendien probeer ik juist nu in mijn vriendschappen te investeren en spreek ik mijn vriendinnen regelmatig via de app. Mocht je zelf wel een coronadip hebben, dan wil ik je bij deze even heel veel sterkte wensen. Houd moed allemaal!

 

14 gedachtes over “Even bijkletsen #18 | Tijd tekort

  1. Mooi gezegd. Dat mensen er klaar mee zijn, kan ik mij goed voorstellen. Voor nu denk ik dat we nog even moet volhouden, anders komt er misschien wel een tweede golf.
    Ik blijf zo veel mogelijk thuis, zeker nu de baby elk moment kan komen. Lekker thuis rommelen en contact houden via de app / videobellen. Juist belangrijk om elkaar te steunen en te kletsen.

  2. Zelfs al woon ik in het epicentrum en zijn er veel mensen gestorven en ziek, ik begrijp dat mensen het zat worden. Tegelijk frustreert het me ook wel moet ik zeggen.

  3. Vervelen doe ik me ook niet. Maar ik vind het best confronterend, deze ‘lockdown’, ik mis de contacten, en verbaas me over het onattente gedrag van sommige mensen die zowat over je heen walsen! Een soort statement van desinteresse in anderen…

  4. Leuk om even een update van je te lezen! Fijn dat het nog steeds goed gaat. Zo te lezen zorg je goed voor jezelf en kies je bewust je prioriteiten en de dingen waar je echt zin in hebt + die goed voor je zijn, heel fijn! Het woord coronadip is nieuw voor mij haha, maar als ik t zo bekijk dan krabbel ik net weer uit die coronadip! 😀

  5. Zolang het mooi weer is, doe ik mijn best er in te berusten …….. maar ik mis wel mijn uitstapjes, en zeker ook mijn vrienden, die allemaal in de zorg of bij de politie werken ……… via beeld is toch niet hetzelfde als live zien en een knuffel geven ……… dat is ook het nadeel nu van alleen wonen, er is helemaal niemand die je eens aanraakt …….. Gelukkig is het mooi weer.

  6. Fijn dat het je lukt om toch te bewegen en dat je je verder ook wel goed vermaakt (zo goed dat bloggen achteraan komt, haha). Ik sta er een beetje hetzelfde in als jij. Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar ik hou het ook wel vol zo …

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.