Homeward bound

KalymnosHello darkness, my old friend. Een zin die veel mensen zullen herkennen van het prachtige nummer The Sound of Silence van Simon & Garfunkel.  Hoewel het wat jongere publiek nu mogelijk heel bedenkelijk kijkt. Het nummer is inmiddels heel wat keren gecoverd en van een aantal versies hiervan krijg ik letterlijk kippenvel. Homeward Bound is een ander nummer van dit duo. Een nummer dat ik zelf minder goed kende, maar waar ik wel meteen blij van werd. Ook in deze tijd waarin iedereen het liefst weer lekker op pad gaat, is het uiteindelijk toch weer fijn om huiswaarts te keren.

Echter wil ik het niet hebben over de tijden van corona en de thuisisolatie die daar soms bij komt kijken. Nee, ik wil jullie vertellen dat ik laatst blij verrast werd door een nieuw programma op tv. Nick, Simon en Kees: Homeward Bound. In dit programma reizen Nick, Simon – ja, die van Nick en Simon – en hun grote vriend Kees af naar New York om zich onder te dompelen in het leven van hun muzikale helden Simon & Garfunkel. Ze hebben op een bijzondere manier een documentaire gemaakt over hun belevenissen. Niet alleen filmen ze hun ervaringen, maar ook het hele proces van het maken van een documentaire komt naar voren in het programma.

In het programma bezoeken ze verschillende plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van Simon & Garfunkel. Zo werd in de eerste aflevering de middelbare school bezocht van het duo waar ze voor het eerst samen gezongen hebben. Uiteraard speelt de muziek van Simon & Garfunkel ook een grote rol in het programma. Zo speelden Nick en Simon spontaan het nummer ‘The Boxer‘ in een restaurant waar ze aten. Bovendien wordt er ook heel wat afgelachen in het programma omdat de mannen nu eenmaal – mijns inziens – echt fantastische humor hebben.

Al met al heb ik tot nu toe ontzettend genoten van het programma Nick, Simon en Kees: Homeward bound. Inmiddels zijn er twee afleveringen geweest en kijk ik echt uit naar de afleveringen die nog gaan komen. De prachtige muziek die voorbij komt, de heerlijke humor, de passie, het is echt een geweldig programma. Bovendien komt er ook zeker nog een stukje spanning bij kijken. Zullen de mannen uiteindelijk hun grote idolen gaan ontmoeten?

15 gedachtes over “Homeward bound

  1. Voor mij zijn Simon & Garfunkel geen vreemden, want ik leerde ze kennen via mijn ouders (via hun muziek wel en niet persoonlijk, haha). Ik weet niet of ik het programma hier kan zien, maar zal het wel eens opzoeken. Klinkt een fijn programma die ik wellicht ook graag zou bekijken..

  2. Pingback: Voor het laatst | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.