Zo simpel is dan geluk #67 | Taart en lekker eten

Het is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Na een pittige periode was het gelukkig weer tijd om het normale dagelijkse leven op te pakken. Hoewel, normaal is het natuurlijk niet helemaal. Toch genoot ik er wel van om weer gewoon aan het werk te kunnen. De gezelligheid samen met mijn collega’s bezorgt me altijd weer een lach op mijn gezicht. Bovendien was het erg fijn om na te praten over wat er allemaal gebeurd is en dat op die manier te verwerken. Daarnaast hebben we genoten van heel veel lekker eten. Patiënten die taart komen brengen zijn de beste!

De kleine dingen

Op dit moment maak ik veel legpuzzels. Mijn collega had er nog twee liggen waar ze niks mee deed en die ik mocht hebben. Zo lief. Ik heb ze dus bij haar opgehaald en we hebben even gezellig een kopje thee gedronken. Daarnaast had ik zeker ook wat gezellige momenten met familie. Zo maakten we een lekker brunch voor Moederdag en genoten we van een tapsbox op mijn vaders verjaardag. Ook genoot ik heel erg van een meidenavond bij mijn zus thuis. Daar ontdekte ik overigens watermeloen wijn, heerlijk. Lekker een avond met een hapje en een drankje en fijne muziek. De kleine dingen die normaal misschien vanzelfsprekend zijn zijn nu gewoon extra bijzonder.

Lezen

De leesflow is weer volop aanwezig. Heerlijk vind ik het om met een boek in de tuin te zitten. Inmiddels heb ik Zon van Lucinda Riley uit en heb ik ook van dit boek uit de Zeven Zussen serie erg genoten. Daarna was ik wel weer toe aan wat spanning. Zijden Prooi van Nora Roberts was dan ook het volgende boek wat ik met veel plezier las. Ook ben ik verder gegaan met de Will Trent serie van Karin Slaugther. In mijn ogen is zij wel een van de beste thrillerschrijfsters. Ze weet de spanning van begin tot eind vast te houden. Op dit moment lees ik weer een roman, Agneta’s erfenis. Het is het eerste boek van een serie geschreven door Corina Bomann. Tot nu toe leest het heerlijk weg en ben ik heel erg benieuwd hoe het af gaat lopen, dus dat is een goed teken.

Dankbaar

Heel erg dankbaar was ik dat ik een bezoekje kon brengen aan een dierbare die met corona op de intensive care heeft gelegen. Het is een verschrikkelijke tijd voor haar geweest en ze zal nog een lange weg te gaan hebben. Ik had haar al kort even gezien, maar nu kon ik even één op één met haar bijkletsen. Hoewel dit haar overigens nog enorm veel energie kost. Toch was ze ontzettend blij dat ik er was en merkte ik echt dat ze heel veel behoefte had aan bezoek. Ze had ook iedereen om zich heen van tevoren een berichtje gestuurd dat ik zou komen en dat ze daar zo blij mee was. Zo leuk. Het was echt even een heel fijn samenzijn.

24 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #67 | Taart en lekker eten

 1. Wel ik volg thomas en de tweed visuele taart is in aantocht. 🍰
  Want al is het nog niet zoals toen genieten kan je op vele manieren en dat laat je lezen.

  Aum Shanthi

 2. Met name dat laatste stukje over jou kennis die op de IC gelegen heeft raakt me. Er is onder mensen die wat mankeren, of ze nu covid gehad hebben of niet, zoveel eenzaamheid en behoefte aan contact, en dat lees ik hier ook weer.
  En verder kunnen we alleen maar dankbaar zijn dat we weer langzaam de dingen van voor covid kunnen gaan doen. Ik hoorde laatst iemand zeggen, wat waren we toch rijk voor covid, zonder dat we het zagen………… ja, dat is zo, met name als je naar contacten kijkt!!

 3. Fijn dat het allemaal toch best goed gaat en zeker met de mensen om je heen.
  Watermeloen wijn moest ik even opzoeken. Had er nog nooit van gehoord.

 4. Ja, de pluspunten zijn de punten die er toe doen, corona is eng, en men kan er nog lang klachten aan overhouden. Ik ken gelukkig nog niemand met corona, hopelijk blijft dat zo.

 5. Heerlijk! Ik ben ook boeken van Nora aan het herlezen. En heb alles in m’n boekenkast staan en gelezen (behalve de 2 laatste) van Karin Slaugther… 1 of andere manier kwam ik in de 2 laatste niet lekker erin…

 6. Wat fijn dat je op bezoek kon bij je vriendin. Ik hoor steeds meer dat mensen enorm behoefte voelen aan menselijk contact, en hoe belangrijk ook dat is voor herstel en welzijn.

 7. Voor wat het genieten betreft, blijven doen. En voor de persoon uit het laatste stukje een voorspoedig herstel toegewenst. Hopelijk krijgt ook zij steeds meer energie terug.

 8. Pingback: Hoe kom ik van de coronakilo’s af? | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.