Zo simpel is dan geluk #68 | Vrienden en familie

StrandHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Over het algemeen bestaat het dagelijks leven uit werken, slapen, werken, slapen en nog meer werken en slapen. Daarnaast probeer ik ook voldoende te bewegen om ervoor te zorgen dat ik geen last krijg van coronakilo’s. Iets wat op dit moment haast ook tot het dagelijks leven behoort is het doneren van plasma. Elke week stap ik in de auto om op een locatie van Sanquin ruim een half uur aan een plasma-apparaat te hangen. Hopelijk kunnen ze mijn antistoffen gebruiken in de zoektocht naar een medicijn tegen corona.

Uitjes

Op dit moment is het buitenzetten van de vuilnis al een uitje. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd wel wat vaker buiten de deur ben geweest. Ik was twee weken vrij en wilde toch wat leuke dingen doen, op een veilige manier. Het was prachtig weer dus ik genoot van een heerlijke middag op het strand. Gelukkig was het niet al te druk en kon er prima genoeg afstand worden gehouden. Daarnaast heb ik ook een keer geluncht op een terrasje. Het was super rustig dus dat leverde geen problemen op. En, nu komt het, ik ben zelfs naar een concert geweest. Het was heel klein en intiem omdat er nog geen dertig mensen waren. Heel bijzonder en ontzettend fijn om weer eens live van fijne muziek te kunnen genieten.

De kleine dingen

Blij worden van kleine dingen, dat lukte weer goed. Zo belde ik laatst een oudere patiënt van 89 op. Ze had de receptenlijn ingesproken en was die dag jarig, dus belde ik haar om om haar een fijne dag te wens. Ze was helemaal blij. Mooi dat zoiets kleins iemand zijn dag kan opfleuren. Ook zelf kreeg ik een aantal complimenten dat ik er leuk uitzag. Van collega’s, van patiënten. Helemaal leuk! Iets anders waar ik blij van werd zijn onze nieuwe handschoentjes op het werk. Normaal hebben we altijd witte handschoenen, maar die waren vast niet leverbaar, dus kregen we roze. Ik was als een kind zo blij.

Lezen

Op een moment dat ik dit typ is het een druilerige, regenachtige dag. Perfecte dagen om even lekker te lezen. Zo las ik het boek ‘Bijna Echt’ van Lisa van Campenhout. Eigenlijk niet het genre wat ik normaal snel lees, maar ik werd echt aangenaam verrast door dit boek. Echt een aanrader, dus ga hem lezen! Daarnaast las ik twee boeken van Iris Johansen. Zij heeft onder andere een thrillerserie geschreven en daar waren deze boeken van. Erg goed. Ze heetten: Het gezicht van de dood en Speurtocht. Twee andere boeken die ik las waren Dochter van het moeras van Karen Dionne en The picture of Dorian Gray van Oscar Wilde.

Dankbaar

Dankbaar ben ik dat ik de afgelopen tijd weer af en toe goede vrienden of familie heb kunnen zien. Op zich weet ik me ook alleen prima te vermaken, maar uiteindelijk zijn het toch de lieve mensen om je heen die het leven mooi maken. Al is het maar even een kort bezoek om samen koffie te drinken, ik word daar echt heel blij van en ben daar dankbaar voor. Bovendien ben ik ook dankbaar dat dit allemaal weer voorzichtig mag.

14 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #68 | Vrienden en familie

 1. Ik heb me niet echt niet blij gevoeld tijdens de Corona., door de Corona.
  We hielden en houden ons grotendeels aan de regels.
  Zo gingen wij door met oppassen en zagen we onze kinderen en sommige vrienden gewoon.
  Op afstand, behalve de jongetjes dan.
  En nu, de drukte, die hóéft van mij niet meer.

 2. Een simpel kopje koffie kan enorm waardevol zijn is ook mijn ervaring. Het hoeft allemaal niet zo groots en meeslepend.

  Fijn dat je kunt genieten van de kleine dingen.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.