Dingen die ik stom vind

zeilenWie mij al wat langer volgt weet dat ik vrij positief in het leven sta en dat ik altijd overal het positieve van in probeer te zien. Ik geniet zoveel mogelijk van al het moois in het leven, of dat nu grote of kleine dingen zijn. Ik ben tevreden met wat ik wel heb en daar leg ik de focus op. Soms heb ik echter ook wel eens een dagje dat ik me even niet fijn voel. Dat ik nergens zin in heb, of dat ik dingen gewoonweg stom vind. Welke dingen ik op dit moment stom vind?

 • Mijn blaasontsteking die maar niet weg wil. Inmiddels zeurt het al zeker twee maanden en ben ik twee antibioticumkuren verder, maar het is nog steeds niet helemaal weg. Ik kijk het nog heel even aan, maar anders moet ik toch echt even met mijn huisarts overleggen hoe nu verder.
 • Patiënten die op vrijdagmiddag om half vijf bellen en denken dat ik dan nog de hele wereld kan bewegen om van alles en nog wat voor ze te regelen. Helaas hebben wij echter ook geen toverstokje.
 • Wanneer iemand zegt je de volgende dag te bellen en je dan de hele dag je telefoon in de buurt houdt maar helemaal niks meer hoort.
 • Het gevoel te hebben dat je buitengesloten wordt. Het blijft voor mij moeilijk om ergens niet bij betrokken te worden, terwijl ik dat eigenlijk wel graag zou willen. Rationeel vind ik dat iemand dit moet invullen op een manier die voor hem prettig is, maar gevoelsmatig is het wel moeilijk dat ik niet in dat plaatje pas.
 • Na vijf weken geleden door mijn enkel te zijn gegaan daar nog steeds veel last van te hebben en bovendien geen gevoel meer te hebben in mijn voetrug. Benieuwd hoe dit nu weer gaat aflopen.
 • Een keer ‘nee’ zeggen – in het kader van beter voor jezelf zorgen en je grenzen aangeven – en dan meteen niks meer horen.
 • Dat heel veel lekkere dingen zo slecht voor je zijn. IJsjes, chocola, gebakjes… Waarom?!
 • Ontzettend moe zijn en toch ook wel regelmatig wat kortademig. Toch een nasleep van de corona? Of misschien corona 2.0 dat kan natuurlijk ook, haha. Grapje hoor, ik voel me verder niet ziek.
 • De laatste tijd was ik heel erg goed bezig qua beweging en had ik een goede balans gevonden tussen genoeg bewegen en ervoor zorgen dat mijn lichaam – in het speciaal mijn knie – niet overbelast raken. Helaas wordt dit nu weer helemaal in de war geschopt door mijn enkelblessure. Echt balen.
 • Dat ik nog steeds geen plekje voor mezelf heb. Komt het er ooit nog eens van?!
 • Veel last van de tintelingen in mijn arm omdat mijn nek en schouders helemaal vast zitten en mijn fysiotherapeut nu druk is met mijn enkel dus geen tijd heeft om ook nog eens naar mijn nek en schouders te kijken. Inmiddels heb ik die tintelingen al zeker drie jaar, dus misschien moet ik daar toch ook eens verder naar laten kijken.
 • Dat dit blogje nu net iets meer dan 500 woorden heeft. Zo jammer, het was mooier geweest als het er precies 500 waren.

28 gedachtes over “Dingen die ik stom vind

 1. Ik herken het een en ander. Maar voor die blaasontsteking is het belangrijk om echt te onderzoeken welke bacterien erin zitten, en die gericht te bestrijden. En ja…. de physio zou beiden moeten doen (zeg ik als masseur) omdat er misschien ook een samenhang is, eventueel zelft met je blaas (denk aan reflexzonen etc). Maar een physio werkt niet “ganzheitlich” maar symptoom georienteerd. En ja… corona heeft nog veel klachten op lange termijn, daar zijn hele facebookgroepe over, misschien hoort de blaasontsteking daar ook bij.
  Maar toch…blijf positief en zorg goed voor je zelf. Je hebt maar 1 llichaam en 1 leven.
  Succes

 2. Niet altijd aangenaam wat ik hier lees. En dat je soms niet anders kan om er verder mee weg te gaan. Maar kan het zijn van hoe je leeft. Ook dat kan op bepaalde punten misschien al helpen.

  Geniet van het leven met het gevoel van geluk en warmte in je hartje.

  Aum Shanthi

 3. Door de Corona lijkt jou weerstand nog erg laag, die kortademigheid hoor ik van meer ex-Coronapatiënten, ook degene die het in milde mate gehad hebben. En verder, wat denk jij dat blaasontsteking, 2x antibiotica, enkel/nek/schouderpijn aan energie vreters zijn?? Niet gek he, dat je moe bent, want ik durf te wedden dat je ook wat meer pieker, al wil je het niet, maar je gaat je toch afvragen wat er met je lijf aan de hand is………. Wees vooral lief voor jezelf en misschien moet je overwegen een poosje Echinaforce te gaan slikken om je weerstand te ondersteunen.

 4. Soms ben je de minder leuke dingen zat, dat herken ik wel. En het is best frustrerend dat een huisarts het niet gewoon effe oplost, dat herken ik ook. En ik wou dat ik alles zelf kon fixen. Maar soms is het beste wat je kunt doen om er gewoon maar even aan toe te geven, en het stom te vinden, zoals je nu doet. Sterkte ermee…🍀

 5. Mijn moeder heeft ook al twee keer gehad dat met een blaasontsteking lang heeft gewacht voor ze naar de huisarts ging en de pijn vervolgens nog weken aanbleef na de antibiotica. Misschien is het toeval, maar ik kan me zo voorstellen dat de pijn niet zomaar verdwijnt als je blaas eenmaal flink beschadigd is door een langdurige ontsteking. Ik heb in ieder geval tegen mijn moeder gezegd: volgende keer gewoon meteen naar de huisarts ermee, niet mee blijven rondlopen in de hoop dat het vanzelf weggaat!

 6. Pingback: Even bijkletsen #19 | Vakantietijd | Zo simpel is dan geluk

 7. Pingback: Zo simpel is dan geluk #69 | De uitjes zijn terug | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.