Even bijkletsen #19 | Vakantietijd

Het belooft een regenachtig weekend te worden, een mooi moment om even lekker een kop thee te pakken en bij te kletsen. Niet dat ik nu bijster veel te vertellen heb overigens. Ik neem jullie maar gewoon even mee in mijn gedachten. Wees niet bang hoor, ik zal niet al mijn gedachten delen. Mijn hoofd stroomt altijd over van hersenspinsel, dus dan zou mijn blog oneindig worden.

Het is voor mijn gevoel wat rustiger in blogland, dat komt vast door de vakantieperiode. Je zou verwachten dat het op mijn werk dan ook wat rustiger zou worden, maar helaas, niets is minder waar. Het is al weken erg druk. Eerst was het natuurlijk een chaos vanwege de corona. De laatste weken is het juist druk met mensen die al die tijd gewacht hebben met hun klachten en nu toch wel echt eens naar de dokter willen. Het liefst met vijf klachten tegelijk. Begrijpelijk natuurlijk, maar niet altijd planbaar. Gelukkig reageren de meeste mensen begripvol en kom ik er vaak goed uit met patiënten.

Het is ook de tijd van assistenten die met vakantie zijn en waarnemen voor artsen die met vakantie zijn. In principe nemen we dan alleen voor echt dringende dingen waar, iets wat regelmatig een strijd oplevert met patiënten. Het is hard werken om alle vakanties op te vangen en niet altijd even leuk wanneer patiënten geen begrip hebben (ik zal het netjes uitdrukken), maar toch vind ik de zomer wel altijd een leuke periode om te werken. Over het algemeen is het lekker licht en zonnig buiten en is iedereen toch lekker vrolijk en positief.

Overigens heb ik eigenlijk nog helemaal geen zomergevoel. Niet per se vanwege het weer, maar ik heb gewoon het gevoel dat de zomer nog moet komen. Wanneer ik vervolgens op de kalender kijk zie ik dat we wel degelijk al midden in de zomer zitten. Ik heb het idee dat het toch door de corona lockdown komt dat ik het gevoel heb dat we nog in het voorjaar zitten. De tijd gaat echter door, sterker nog, hij vliegt voorbij.

Ik had trouwens wat mooie quotes opgeslagen om hier op mijn blog te kunnen delen. Echter zijn ze spontaan verdwenen. Stom. Eigenlijk had dit nog prima op mijn ‘Dingen die ik stom vind’ lijstje gekund. Weet je wat ik trouwens ook stom vind, dat blauwe puntje wat bij zonnig weer altijd op je foto terecht komt. Helaas was ik dit keer te lui om hem weg te fotoshoppen.

Wat ik dan trouwens weer heel erg leuk vind is dat ik weer kan genieten van The Good Doctor op tv. Echt een goede serie vind ik dat. De Slimste Mens vind ik stiekem trouwens ook erg leuk om te kijken. Daar steek ik bovendien ook nog wat van op. Waar ik ook erg blij van word is dat ik de laatste tijd weer wat vrienden heb gezien en ik ben op kraamvisite geweest. Ik merk wel dat het me heel erg goed doet om weer wat vrienden te zien.

Vakantie zit er voor mij nog even niet in. In september ben ik weer vrij, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Het is heerlijk om nog vrije te zijn nadat iedereen zijn vakantie al heeft gehad. Bovendien is het vaak mooi weer in september. Ik ga in ieder geval een paar dagen naar zee met een vriendin en haar ouders. Verder beslis ik op het laatste moment wat mijn plannen zijn. Een ding weet ik zeker, ik zal me prima weten te vermaken en ik kan er nu al naar uitkijken.

22 gedachtes over “Even bijkletsen #19 | Vakantietijd

 1. Hier gaat het terug de slechte kant op dat maakt dat artsen en klinieken aan de alarmbel trekken.
  Het voelt zeker niet als vakantie. Al moet ik nog een weekje werken. Maar dit jaar is mijn gevoel vakantie iets helemaal anders dan vorige jaren. Dus voor mezelf een mooie les al zeg ik het zelf.

  En ook in september heb ik vakantie maar ook dan zal het niet zijn als voordien.

  Aum Shanthi

 2. Die stip is vervelend maar het wil wel eens helpen je telefoon iets te kantelen.
  Het is een prutzomer maar dat dacht ik al in het voorjaar. Ik heb sowieso niks met de zomer en nu ik zoveel volk zie vertrekken ondanks de cijfers ondanks de brandhaarden dan denk ik, wacht maar tot na de vakantie dan gaat het weer verkeerd.

 3. We zijn net terug uit Ermelo en vertrekken maandag naar zuid-Limburg.Op beide plekken een apart huis gehuurd, dus we zien geen andere mensen. Brengen de tijd vooral door met wandelen en fietsen en lummelen. Toch wel erg lekker vind ik. Even er uit.

 4. Tja, ook voor mij voelt het niet echt als vakantietijd ……….. de dreiging van een nieuwe Coronagolf ……. het vrijwilligerswerk, het aan de gang proberen te krijgen van mijn eigen praktijk ……. ik heb het drukker dan normaal …………. eind augustus een weekje weg naar Friesland, tot die tijd gewoon nog even knallen. .

 5. Ik snap je helemaal. Ik heb ook helemaal geen zomergevoel. Bij mij komt het doordat ik mijn scriptie over twee weken in moet leveren en dus de gehele zomer door heb gewerkt aan school. Daarnaast vind ik De Slimste Mens ook een erg leuk programma! Ik kijk er vaak naar .

 6. Net als jij heb ik het gevoel dat het wat rustiger is in Blogland. Vervelend dat patiënten soms weinig begrip tonen. Dat zal zeker niet makkelijk zijn als doktersassistente. Tegelijkertijd ben ik soms een beetje huiverig voor de doktersassistente, als weinig assertieve patient….

 7. Ik heb het ook al gemerkt dat het rustig is in Blogland en dat merk ik aan mezelf ook.
  Nog eventjes geduld voor je vakantie… onze vakantie komt alsmaar dichterbij (vanaf 7 augustus).

 8. Alleen al voor Maarten van Rossem kijk ik naar de slimste mens.
  Kan me goed voorstellen als je in de zorg werkt dat vakantie tijd dan niet vanzelfsprekend is.
  Tuinesië en Breinistan vind ik zelf wel leuke vakantie oorden. 🙂

 9. Pingback: Zo simpel is dan geluk #69 | De uitjes zijn terug | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.