Werk- en gezondheidsperikelen

vakantieBuiten vallen de mussen van het dak, binnen is het gelukkig nog enigszins te doen qua temperatuur. Hoewel, dat zeg ik nu wel, maar dat is ook weer niet helemaal waar. Daarover later meer. Het leek mij wel een goed moment om weer even wat van mij te laten horen. Het is voor mij nu buiten immers echt te warm, dus zit ik binnen met een glas water, mijn benen omhoog en mijn laptop op schoot. De hele dag lezen wordt je op gegeven moment namelijk ook wel een beetje suf van.

De afgelopen weken ben ik niet veel online geweest. Mijn lichaam laat het een beetje afweten, waardoor ik in mijn vrije tijd echt goed mijn rust moet pakken. Ik heb de laatste weken veel last van mijn nek en hoofd. Eigenlijk sinds mijn nek een klap heeft gehad omdat mijn vriendin wilde optrekken, maar vervolgens meteen weer vol op haar rem moest omdat een medeweggebruiker zijn richtingaanwijzer onterecht aan had staan. De klap stelde niet veel voor, maar was denk ik voor mijn instabiel nek toch vrij pittig. Reden dus om de laptop even zoveel mogelijk te laten staan. Maar natuurlijk kan ik het toch niet laten om hem helemaal niet aan te raken.

De warmte nu doet mij helaas ook niet echt goed. Het zorgt ervoor dat ik benauwd ben, nog meer hoofdpijn krijg en ik me gewoon niet lekker voel. Zeker op de benauwde momenten is mijn hartslag ook onregelmatig, dus dat voelt niet fijn. Bovendien doen mijn benen gigantisch veel pijn. Gelukkig kan ik nu in het weekend goed mijn rust pakken, maar ik zie wel op tegen maandag en de dagen erna als ik gewoon moet werken.

Op mijn werk is het bovendien best wel chaotisch op het moment met ziekte collega’s, artsen die het teveel wordt en wij als assistenten die alles proberen op te vangen omdat je in de vakantietijd nu eenmaal niet zo makkelijk even een doktersassistente tevoorschijn tovert. Gelukkig kan ik de drukte op het werk ondanks alles wel goed aan en is het saamhorigheidsgevoel groot. Samen zetten we onze schouders eronder en maken we er het beste van.

Al met al heb ik me wel eens beter gevoeld. Het enige wat ik nu kan doen is gewoon zoveel mogelijk mijn rust pakken en hopen dat de temperaturen zo snel mogelijk weer wat aangenamer worden. Gelukkig voel ik me mentaal dus wel goed, dus kan ik deze perikelen op dit moment wel goed het hoofd bieden. Het is zoals het is en we maken er gewoon het beste van. Bovendien heb ik over een maandje vakantie en kan ik daar lekker naar uitkijken. Ook heb ik nog een aantal andere leuke dingen om naar uit te kijken, dus ik hoop dat ik me op die momenten goed genoeg voel. En anders doet een pijnstiller vaak ook wonderen.

37 gedachtes over “Werk- en gezondheidsperikelen

  1. Tja, niets zo slopend als pijn, weet er alles van. En die hitte doet ook geen goed, ik denk dat heel veel mensen zich niet zo lekker voelen ……….. al ………. als je het strand vol ziet liggen ……. ik kan het niet snappen!!!
    Belangrijk is dat je je mentaal wel sterk voelt, dan wordt het allemaal net wat makkelijker te dragen.
    Sterkte, en ik duim met je mee dat het snel over is die hitte ……. al, hoorde dat het minimaal tot donderdag aan gaat houden ………………

  2. He wat balen allemaal. Maar wel fijn om te lezen dat het mentaal in ieder geval goed gaat. Want fysiek en mentaal niet fijn is echt heel vervelend.

  3. Niet fijn. Helaas heel herkenbaar voor mij. Warmte en MS gaan al niet goed samen. In het ziekenhuis is het goed vertoeven maar nog behoorlijk druk vanwege corona achterstand. Door vakanties voor de werkende collega’s dus extra druk. Sterkte, ik hoop met je mee op snel wat verkoeling 🍀

  4. Pingback: Zo simpel is dan geluk #69 | De uitjes zijn terug | Zo simpel is dan geluk

  5. Pingback: Naar de huisarts? Liever niet! | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.