Zo simpel is dan geluk #69 | De uitjes zijn terug

Het is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Op dit moment bestaat mijn dagelijks leven vooral uit puffen. Haha, nee, grapje hoor. De ergste warmte is gelukkig weg, dus ik kan er weer goed tegenaan. Op mijn werk is het nog steeds wel erg druk en chaotisch, maar dat is even niet anders. Blijkbaar vinden mensen het een leuk uitje om met ruim 30 graden bij de huisarts te zitten. En nee, we hebben geen airco, dus dat is het niet. Gelukkig vind ik de zomertijd wel een leuke tijd om te werken, dus ik sleep me er gewoon doorheen.
Verder eet ik vooral veel waterijsjes om het hoofd koel te houden. Lezen doe ik ook weer lekker veel. De warme dagen bracht ik binnen, al lezend, door. Op de minder warme dagen ben ik lekker aan het bewegen geweest. Ik heb het wandelen weer op kunnen bouwen na mijn enkelblessure. Ook hoepelen en fietsen doe ik regelmatig. Lekker om weer zo in beweging te kunnen zijn.

Uitjes

Een lieve vriendin van mij was bevallen en dat was een goede reden om samen met een andere vriendin toch even bij haar en haar man op kraamvisite te gaan. Helaas konden we de newborn niet even vast houden gezien we ons aan de regels wilden houden, maar het was toch heel bijzonder om de kleine te kunnen bewonderen. Gezien die vriendin die mama is geworden niet om de hoek woont besloten mijn andere vriendin en ik om na de kraamvisite nog even gezellig samen te lunchen. Een leuke en fijne dag was dat.
Ook had ik nog een ander geweldig leuk uitje. Namelijk een concert van de 3Js met van tevoren shared dining. Het eten was heerlijk, de tafels stonden ver genoeg uit elkaar en die van ons meteen aan het podium, dus we zaten zowat bij de mannen op schoot. Een bijzondere ervaring, echt een middag met een gouden rand.

De kleine dingen

Patiënten met humor, daar word ik echt heel blij van. Laatst stond er iemand bij de balie die een afspraak dacht te hebben met onze POH-GGZ (dat is een praktijkondersteuner voor mensen met psychische klachten). Helaas was hij echter op de verkeerde dag en kon ik dus niks voor hem doen. Zijn reactie: “Je zal wel denken, die heeft een psycholoog nodig.” Natuurlijk deed ik daar nog even een schepje bovenop: “Ik wilde het niet zeggen, maar…” We hebben er samen heel hard om moeten lachen.
Daarnaast kan ik er ook echt van genieten om in de tuin te zitten. Lekker luisteren naar de geluiden van de natuur (en vliegtuigen die erdoorheen denderen) of de buurtkinderen verderop die in hun zwembad aan het plonsen zijn (ik wil ook!). Gezellig kletsen met de buren dichter naast ons. Leuk!

Lezen

Mijn moeder had nog boekenbonnen liggen die ik laatst eens even goed heb uitgegeven. Ze was er overigens wel bij hoor dat we de boeken kochten, dus het was met toestemming. Aan het lezen van boek dus geen gebrek. Mijn reading challenge had ik dit jaar op 30 boeken gezet, maar ik zit inmiddels al op 28 boeken zie ik, dus die challenge ga ik makkelijk halen. De boeken die ik de afgelopen tijd las: Helemaal het einde van Lisette Jonkman, De magische apotheek van Anna Ruhe, Bezeten van mij van Nicci French, Pijngrens van Loes den Hollander en Dicht bij jou van Jojo Moyes. En ik las ze allemaal met plezier! Op dit moment ben ik bezig in Stil water van Marelle Boersma en ik ben erg benieuwd hoe het verhaal afloopt!

Dankbaar

Hoewel er de afgelopen tijd ook wel een aantal dingen waren die ik stom vond ben ik ook zeker heel dankbaar geweest. Op de momenten dat mijn gezondheid even niet zo lekker gaat ben ik heel dankbaar dat ik nog bij mijn ouders woon en dat mijn moeder me met dingen helpt. Ik ben blij dat ik een leuke baan heb met fijne collega’s die altijd voor je klaar staan en voor je opkomen. Wat ik ook bijzonder vind is de waardering die ik eigenlijk elke werkdag wel krijg van mijn werkgever. Die er bovendien ook nog voor waakt dat ik mijn grenzen niet voorbij ga (en dus bijvoorbeeld niet extra mag werken om ziekte van collega’s op te vangen). Allemaal mooie dingen dus.

32 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #69 | De uitjes zijn terug

  1. Al met al kabbelt je leventje lekker verder… Lekker bij de 3JS geweest? Ik ben net voor de coronatijd naarde show ‘de aard van het beest’ geweest. Maar voorlopig nog maar even niet.
    Lezen… ik zou het toch nog weer meer willen doen, maar minder tijd door bloggen en lezen en reageren. Ik merk het echt meteen. Maar die keuze heb ik nu weer gemaakt, dus ik doe concessies. Ik lees sowieso ’s avonds in bed. Maar dat kan soms ook maar heel kort zijn. Wat een hoop boeken heb je al gelezen. Lees je nooit digitaal? Ik houd ook van Loes den Hollander en Marelle Boersma.

  2. Lijkt me echt een hele mooie ervaring, zo’n intiem concert van een band die je zo leuk vindt! Echt heel gaaf 🙂 En wat een mooie dingen noem je verder. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je werk en dat je werkgever zo goed meedenkt!

  3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #70 | | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.