Awkward beha momentjes

SportenAls vrouw kom je er niet onderuit: het dragen van een beha. Tenminste, je moet natuurlijk niks, maar over het algemeen denk ik dat vrouwen hem toch wel dagelijks dragen. Hoewel het moment waarop je hem weer uit kan doen ook altijd wel weer erg fijn is. Zelf kan ik niet zo goed tegen kant en tierelantijntjes (ik krijg daar echt letterlijk de kriebels van) dus zijn mijn beha’s eigenlijk vrij saai en standaard. Echter heb ik al wel regelmatig wat minder saaie, maar juist hele awkward beha momentjes gehad.

De beha en het pashokje

Winkelen. Het is inmiddels niet meer zo vanzelfsprekend. In de tijd dat het nog volop kon stond ik in het pashokje en wilde ik een jurkje en een broek pas. Ik deed dus mijn shirtje en broek uit om eerst even het jurkje te passen. Helaas, het stond me niet, dus ik deed het snel weer uit. Het was tijd om de broek te passen. Ik deed hem aan en hij zat als gegoten. Vol enthousiasme stapte ik dan ook het pashokje uit om de broek aan mijn moeder te showen en eens even goed in de spiegel te kijken. De andere mensen die ook hun outfit in de spiegel aan het bewonderen waren keken mij echter nogal vreemd aan. Ik was in mijn enthousiasme vergeten even een shirtje aan te doen en stond dus niet alleen mijn broek, maar ook mijn beha te showen.

McDonalds en beha’s?

Gezellig een dagje naar een vriendin die een eind reizen verder woont. Het is mooi weer dus ik heb een strapless shirtje aan met uiteraard een strapless beha daaronder. In de trein is het door de airco echter best fris, dus ik doe mijn vestje aan en rits hem dicht. Op het station aangekomen zie ik mijn vriendin al staan en stap ik in de auto. We rijden naar de McDonalds om daar een lekkere vette hap te nemen. Aldaar nemen we plaatst aan een tafeltje en inmiddels heb ik het weer behoorlijk warm. Ik rits dus mijn vestje open en doe hem uit, waarop mijn vriendin heel hard begint te lachen. Wat blijkt, mijn strapless shirtje is helemaal afgezakt en ik zit dus in mijn beha in de McDonalds!

Een afzakkertje

In het verleden was mijn grootste passie twirlen. Voor wie het niet kent, het is het makkelijkst te omschrijven als ‘dansen met een stokje’. Begrijp je dan nog niet wat ik bedoel, dan raadpleeg je maar even een zoekmachine. Met onze twirlvereniging gingen we altijd regelmatig naar wedstrijden. We kregen dat altijd een mooie outfit aan, aangepast op het thema van de choreografie. Op gegeven moment was ik al wat ouder, maar viel in bij de jongere groep. De jurkjes die we op dat moment droegen waren zo gemaakt dat je er geen gewone beha onder kon dragen. Ik was de enige van de groep die een beha droeg (de rest was jonger) dus koos dan maar voor een strapless beha. Dat was achteraf gezien absoluut geen goed keuze. Halverwege de choreografie begon mijn beha al af te zakken. Wat een drama!

NOTE: helaas pindakaas, van al deze momenten heb ik geen foto, dan maar een foto van mijn voeten!

34 gedachtes over “Awkward beha momentjes

 1. Oooooh – die vestje rits is zo herkenbaar!
  Al was ik dan meer het type die dan hippe shirtjes kocht met rits en dan vergat dat ze geen vestje waren. Oops!

  Of probeerde een trui uit te doen en dan het shirt uiteraard meetrok, bh showde en dan in de paniek om dat te corrigeren bovenin vast kwam te zitten. Leuk joh!
  (maar op zo’n momenten ben je dan stiekem wel weer blij dat je er een aan hebt)

 2. Balen zeg! Ik heb nooit veel strapless bh’s gedragen, dus de bijhorende vestimentaire problemen heb ik niet gehad, haha. Ik had wel 1 bh die plots open sprong, maar gelukkig gebeurde dat toen ik alleen in de auto zat. Ik vind het jammer dat het merendeel van de bh’s met kant is, want onder zowat alle gladde stof zie je dat zitten, zeker in de zomer. Als je gladde bh’s wil, heb je vaak enkel keuze tussen zwart en wit. Jammer toch!

 3. Haha en dan maar rondkijken dat niemand het gezien heeft.
  Ach ja een mooi kledingstuk dat een vrouw soms niet missen kan, maar ook blij is dat ze het uit kan trekken. En alles losjes in de bloes kan laten hangen 😂
  Natuurlijk ook mooi om naar te kijken 😎

  Aum Shanthi

 4. • Gelukkig heb ik nog nooit zo drama’s voor gehad. Maar ik versta je heel goed.
  • Hier draag ik bh’s ook niet zo graag. Maar ik draag ze wel steeds om buiten huis te gaan. Eenmaal ik terug thuis ben dan doe ik hem wel steeds uit. Maar ik draag liever een sport bv.

 5. Ik heb een hekel aan die dingen dus meestal gaat ‘ie thuis gewoon uit.
  Ik heb eens gehad dat de verkoopster zonder boe of bah het gordijn open schoof, ze had al het lint zonder vragen om me heen gehaald en had de kaartjes vand e bh getrokken zodat ik de rpijs niet kon zien en ook de maat niet. Wel de kleur en ik wil alleen zwart. Toen ik zowel de prijs als maat wist ben ik vertrokken.

 6. Hahahaha …….. gelukkig is dat me allemaal nooit overkomen. Misschien ook wel omdat ik nooit een strapless bh draag. Trouwens ik heb net als jij hele saaie bh’s zonder al te veel opsmuk maar ze zitten heerlijk en daar gaat het om.

 7. Haha, geweldig! Nou ja, op die momenten niet natuurlijk. Maar achteraf wel.
  Ik werkte ooit in een vrachtwagengarage met 30 mannelijke collega’s. Toen ik de kantine inliep, liep ik te dicht langs de openstaande deur waardoor de deurklink tussen de knopen van spijkerbloes schoot. Ik had nogal vaart en liep door. Het waren drukknopen….
  Ik was heel blij dat ik überhaupt een bh droeg op dat moment.

 8. Stiekem draag ik nog steeds mijn borstvoedingsBH’s. Geen tierlantijnen of kriebels en super comfortabel. Nog nooit gekke dingen mee voorgehad … Zelfs niet toen ik nog effectief borstvoeding gaf. Dat iemand mijn BH zou zien is ook het minst van mijn zorgen sinds na 2 jaar borstvoeding al tientallen mensen veel meer zag dan dat :p

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.