Lezen | Zon, Karin Slaugther en Agneta’s Erfenis

lezenTwee weken vakantie doen een mens goed. Het ene moment was het heerlijk weer en kon ik van een mooi boek genieten in de tuin. Het volgende moment liet het weer het afweten, maar kon ik binnen lekker op de bank kruipen met een goed boek. De leesflow zat er dus weer lekker in.

Dit schreef ik alweer even geleden (ik had vakantie in juni) en uiteindelijk ben ik er gewoon niet meer aan toegekomen om deze blog af te schrijven. Tot nu dan, want de boeken zijn veel te goed of mooi om niet met jullie te delen!

Zon – Lucinda Riley

Eerder las ik al de andere delen van de bekende serie de Zeven Zussen en nu was het nieuwste deel aan de beurt: Zon. Alleen al van de titel van dit boek word ik erg blij van. Dit boek vertelt het verhaal van de zesde zus, Electra. Ze is een prachtig model en daardoor wereldberoemd en rijk en lijkt niks te klagen te hebben. Echter blijkt zij wel degelijk met dingen te zitten, problemen die ze probeert te verdoven met drugs en alcohol. In tegenstelling tot haar zussen is ze niet nieuwsgierig naar haar afkomst, maar wil ze er eigenlijk niets van weten. Gaat ze uiteindelijk toch op zoek naar haar verleden?
Zoals de eerder delen van deze serie speelt het verhaal zich zowel in het heden als in het verleden af. Riley heeft het boek opnieuw zo geschreven dat je helemaal in het verhaal wordt gezogen. Binnen no time was ik weer helemaal in de wereld van de Zeven Zussen en genoot ik van het verhaal van Electra. Een prachtig boek als je het mij vraagt.

Will Trent serie – Karin Slaughter

Het is al een aantal jaar geleden dat ik het eerste boek van deze serie las: Genesis. Inmiddels heb ik net deel 4 en 5 gelezen en van beide boeken heb ik heel erg genoten. Verbroken speelt zich af in Grant County, waar Will Trent door Sarah Linton bij de moord op een jonge vrouw wordt betrokken. Jaren geleden is Sarah haar man Jeffrey tijdens zijn werk om het leven gekomen en gedurende de zoektocht naar de dader komt ook deze situatie nog bovendrijven. Zijn er toen fouten gemaakt?

Gevallen vertelt het verhaal van Faith Mitchell. Na een normale dag wil Faith haar dochtertje bij jaar moeder ophalen en blijkt dat het huis van haar moeder overvallen is en dat haar moeder bovendien spoorloos is. Samen met Will Trent en Sarah Linton duikt Faith in het verleden van haar moeder om er hopelijk op deze manier achter te komen waar ze is en wie haar overvallen heeft. Natuurlijk verloopt deze zoektocht niet zonder gevaar.

Twee fantastisch boeken die onderdeel vormen van een serie, maar ook prima los gelezen kunnen worden. Het zijn echte pageturners en de spanning is volop aanwezig. De personages zijn goed uitgewerkt en er zitten geweldige plotwendingen in. Als je van thrillers houdt zijn deze boeken echt een aanrader.

Agneta’s erfenis – Corina Bomann

Een boek dat ik zelf niet snel zou uitkiezen, maar kreeg van een collega. Het is het eerste deel van een trilogie over drie verschillende vrouwen. Dit boek vertelt het verhaal van Agneta en speelt zich voor een deel af op het Zweedse landgoed de Leeuwenhof. Ze heeft zich losgemaakt van haar familie en wil graag naar Stockholm om daar iets met schilderen te gaan doen. Dan krijgt ze echter bericht dat haar vader overleden is en zij de erfgenaam van het landgoed. Kiest Agneta voor de vrijheid die ze heeft in Stockholm, of is zij haar familie trouw en keert zij terug naar het landgoed?

Het boek heb ik met veel plezier gelezen en speelt zich af tegen een prachtig decor. Het speelt zich af in het begin van de 20e eeuw, een andere tijd, iets wat ik altijd wel interessant vind. Het boek beslaat behoorlijk wat pagina’s, maar het heeft mij geen moment verveeld. Ik vond het echt een mooi verhaa en heb ervan genoten.

17 gedachtes over “Lezen | Zon, Karin Slaugther en Agneta’s Erfenis

  1. Wat kan die leesflow heerlijk zijn he!! De boeken van Karin vind ik geweldig. Haar laatste staat nog op mijn 2-read lijst. Misschien vind je de boeken van M.J. Arlidge (de serie van Helen Grace) dan ook wel goed?! Ik las ze achter elkaar uit. Heerlijk!!
    ps: ik was je blog kwijt, maar via via weer gevonden 🤗

  2. Leuk dat je ook een boek las dat je niet zelf zou hebben gekozen. Soms kan dat heel verrassend uitpakken. Voor mijn filosofiegroepje moet ik soms ook boeken lezen die echt echt NOOOOIT zou hebben gepakt, en die brengen me vervolgens eigenlijk best veel.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.