Mijn leesgewoonten

BoekenHet is alweer een hele tijd geleden dat ik een tag heb gedaan op mijn blog. Deze tag is echter te leuk om voorbij te laten gaan. Ik zag hem voorbij komen bij MyriamC en heb hem vol enthousiasme overgenomen. Als echte boekenwurm is het natuurlijk een tag die je niet over kan slaan. Hoewel ik inmiddels zoveel boeken heb gelezen dat sommige vragen ook wel weer lastig zijn om te beantwoorden. Want wat is nu eigenlijk mijn favoriete kinderboek?

Wanneer en hoe lang lees je?

Elke dag probeer ik wel even te lezen. Na een dag werken is op de bank kruipen met een boek de ultieme manier om even te ontspannen. Soms ben ik echter te moe om te lezen, maar meestal lukt het me zeker om elke dag te lezen.

Waar lees je?

Het liefst lees ik lekker in de tuin met de zon op mijn gezicht. Als het weer dat niet toelaat dan zit ik het liefst in mijn relax stoel. Lekker met mijn benen omhoog en met een boek op schoot on de relax stand. Als het koud is duik in dan ook nog eens lekker onder een dekentje.

Koop je vaak boeken?

Ja, ik koop toch best regelmatig een boek. Als ik tegen een boek aanloop wat ik nog graag wil lezen dan neem ik het mee. Wanneer ik ze uit heb leen ik ze vervolgens weer uit aan familie. Mijn boeken leggen dus altijd een hele weg af.

E-reader of papier?

Uiteindelijk word ik nog steeds het meest blij van een papieren boek in mijn handen. Alleen al tegen de geur kan een e-reader niet op. Toch heb ik wel een e-reader want in sommige situaties is het toch wel heel erg handig. Zo is het wanneer je op vakantie gaat een stuk makkelijker om een e-reader mee te nemen dan dat je alle boeken mee moet sjouwen.

Favoriete kinderboek?

Heel erg lastig deze vraag. Als kind las ik al heel erg veel en genoot ik van de boeken van verschillende schrijvers. Het eerste boek wat mij nu te binnen schiet is Spijt van Carry Slee. Waterschapsheuvel vond ik trouwens ook wel erg mooi!

Favoriete genre?

Thrillers zijn uiteindelijk toch wel mijn favoriete genre en dan het liefst psychologische thrillers of literaire thrillers. Echter kan ik van heel veel verschillende genres wel genieten. Een goede roman of spannende young adult zal ik zeker niet overslaan.

Van welke schrijver lees je elk boek?

De boeken van Dan Brown heb ik tot nu toe allemaal gelezen. Ook van Kate Mosse zijn alle boeken op mijn schoot beland. Twee heel verschillende schrijvers overigens, maar beide vol spanning.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Weer zo’n lastige vraag. Een boek wat ik vrij recent nog gelezen heb en wat mij echt heel erg geraakt heeft is Zondagskind van Judith Visser. Echt een prachtig boek dat mij heel erg geraakt heeft.

Welk genre zou je nooit lezen?

Eigenlijk is er geen enkel genre wat ik nooit zal lezen, ik sta overal voor open!

Fictie of non-fictie?

Fictie is echt helemaal mijn ding. Non-fictie is voor mijn gevoel vaak toch net even wat te langdradig geschreven waardoor ik er niet goed in kom.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?

Om nu te zeggen dat het boek mijn leven heeft veranderd, nee. Maar een boek wat mij echt altijd bij zal blijven is De stam van de holenbeer van Jean. M. Auel. Haar hele Aardkinderen serie vond ik erg mooi en heeft veel indruk op mij gemaakt.

26 gedachtes over “Mijn leesgewoonten

  1. Oh leuk, deze tag ga ik ook doen hoor! Leuke vragen!
    Ik heb hetzelfde met de ‘Aardkinderen van Jean Auel’. Echt zo indrukwekkend, alleen het laatste boek viel me wat tegen.
    Ik las de serie in 2005 en het laatste boek in 2011. Ik was van plan mijn volgende hondje Ayla te noemen. Heb ik ook gedaan maar we hadden helaas weinig plezier van haar toen ze ziek werd en terugging naar de fokker waar ze uiteindelijk is overleden. Dank voor de tip over Judith Visser. 👍

  2. Ik heb jarenlang mijn eReader genegeerd tot ik de wereld van de gratis ebooks ontdekte. Nu lees ik nog steeds graag op papier, maar ook bijzonder veel op mijn eReader. Ik voel me net een kind in de snoepwinkel!

  3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #70 | | Zo simpel is dan geluk

  4. Pingback: Geluksmomenten in het corona jaar | Zo simpel is dan geluk

  5. Pingback: Voor het laatst | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.