Corona: opnieuw in lockdown

coronaInmiddels is het coronavirus al maanden onder ons en is er nog geen zicht op dat hier verandering in komt. Waar het in het begin vooral heel onwerkelijk was, zal het nu voor velen voelen alsof we in een slechte film terecht zijn gekomen. Zelf ben ik gelukkig nooit heel angstig geweest, ondanks dat ik van dichtbij veel ellende heb meegemaakt door dit virus en zelf ook corona heb gehad. Toch merk ik om mij heen dat met het stijgen van de besmettingen de angst weer meer toeneemt en mensen het ook psychisch steeds minder goed aankunnen. De gedeeltelijke lockdown waar we nu in zitten helpt daar natuurlijk niet echt aan mee.

Het blijft heel erg lastig allemaal. Want wat is nu verstandig? Heeft het dragen van een mondkapje wel zin? Hoe lang gaat dit nog duren? Wanneer kunnen we onze geliefden weer in ons armen sluiten? Allemaal vragen waar ik het antwoord helaas niet op weet. Wel weet ik dat iedereen op zijn manier met het virus te maken krijgt. Het kan zijn dat je zelf ziek bent of dat er een dierbare ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Of misschien heb je door de coronacrisis geen baan meer of zie je je bedrijf over de kop gaan. Mogelijk heb je het moeilijk met het feit dat de sociale contacten tot een minimum zijn beperkt en voel je je somber of eenzaam. Het is moeilijk voor iedereen.

Hopelijk lukt het je toch om wat afleiding te zoeken. Misschien niet in de grote uitjes, maar in de kleine dingen. Eerder schreef ik – met een knipoog – hoe je van de coronakilo’s af kan komen. Wandelen, sporten, een leuke work-out. Allemaal mogelijkheden om toch even wat afleiding te hebben en bovendien op een goede manier met je lichaam bezig te zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere manieren om afleiding te hebben. Lekker creatief bezig zijn bijvoorbeeld of op de bank kruipen met een goed boek. En als de zon zich dan even laat zien, geniet daar dan extra van. Legpuzzels zijn ook weer helemaal in en een puzzelboekje is natuurlijk ook een fijne manier om jezelf bezig te houden. En natuurlijk kan je altijd nog je favoriete serie bingewatchen. Bovendien kan je tegenwoordig samen met vrienden videobellen en op die manier toch een beetje samen zijn.

De gedeeltelijke lockdown, het blijft heel erg lastig. Ik hoop oprecht dat je er op een goede manier mee om kan gaan en dat je geen sombere tijd tegemoet gaat. Dat jij en je dierbaren gezond zijn en blijven. Dat je je niet eenzaam voelt en genoeg afleiding hebt om de tijd door te komen. Mocht je behoefte hebben om even je verhaal kwijt te kunnen of gewoon even te kletsen dan mag je mij altijd een e-mail sturen. Ik probeer dan zo snel mogelijk te reageren. Houd moed allemaal!

30 gedachtes over “Corona: opnieuw in lockdown

 1. Wat lief van je dat je dat aanbiedt!

  Ik kom deze tijd wel door denk ik al hoop ik wel dat de activiteiten die weer opgestart zijn, zoals yoga en mindfitness, nog zullen doorgaan. Zonder werk zijn dat wel nu mijn vastighede geworden

 2. Het is een bizarre tijd en dat het weer opnieuw begint vind ik echt wel heel erg. Zorg dat je niet weer ziek wordt hoor, want het lijkt er op dat niet iedereen er immuun voor is als hij/zij al corona heeft gehad.
  We doen ons best en thuisblijven is geen straf gelukkig. Mijn dochter niet zien, dat vind ik het ergste…
  Maar het is even niet anders, voorlopig weer een paar weken heel erg voorzichtig blijven. Liefs X

  • Ja, dat is ook erg, hoewel het er wel op lijkt dat veel mensen minder ernstig ziek worden dan de eerste keer.
   Ik ben sinds gisteren weer behoorlijk verkouden, dus vanochtend weer getest. Maar het voelt als een gewone verkoudheid dus daar ga ik ook vanuit.
   Wees voorzichtig inderdaad. X

 3. Iemand wiens baan op de tocht staat is heus daar wel mee bezig, dan kan iedereen wel zeggen aan wat anders te denken, ik vermoed dat zoiets niet gaat. Ieder heeft zijn eigen problemen en dat is vervelend en naar, maar daar valt weinig aan te doen.

 4. Corona, lockdown.
  Berichtjes lezen over mensen die hun familie niet meer zien of de kleinkinderen moeten missen.
  Misschien denken wij er te makkelijk over, houden ons echt aan regels, behalve bovengenoemde.
  Mijn eigen kinderen zie ik wel, op afstand.
  Meestal.
  Soms hebben ze een knuffel nodig.
  De kleintjes, ja, is ander verhaal.
  Het is lastig, heel lastig.

 5. Hoop is in staat zijn om te zien dat er licht is in de duisternis, zei Aartsbisschop Desmond Tutu jaren terug. En dat is ook zo, ook nu. Eens zal deze crisis over zijn en zullen we degene waar we om geven weer zonder angst een knuffel kunnen geven. Daar houdt ik me aan vast.

 6. Het is zeker een lastige tijd. Ik vind de gedeeltelijke lockdown nu minder lastig dan de eerste keer. Aangezien ik – toen alles weer open ging – ook nog niet overal naar toe ging. Ik vermijd nog altijd de drukte. Ik vind het niet eens meer prettig. Ongeacht of er corona speelt.

  Ik hoop dat we er snel goed naar kunnen leven, zodat het voor iedereen dragelijk is.

  • Ja, ik draag ook netjes een mondkapje daar waar nodig, maar of dat laatste ook waar is? Gezien 99% van de mensen het mondkapje niet juist gebruiken, maar zich er wel veilig mee voelen, ben ik juist bang dat het averechts kan werken en voor meer besmettingen kan zorgen.

  • Ja, ik draag ook netjes een mondkapje daar waar nodig, maar of dat laatste ook waar is? Gezien 99% van de mensen het mondkapje niet juist gebruiken, maar zich er wel veilig mee voelen, ben ik juist bang dat het averechts kan werken en voor meer besmettingen kan zorgen.

 7. Voor ons is het al sinds maart lockdown, wij werken nog steeds thuis… doen grote boodschappen om zo min mogelijk naar de winkel te gaan en wij gaan vaak wandelen op plekken waar er niet veel mensen zijn. Enkel ons sociaal contact is enorm geminderd en ik moet zeggen, dat valt heel goed mee… wel heb ik schrik voor de winter en zijn donkere dagen.

 8. Het zijn lastige tijden. En het is vooral maar te hopen dat het virus hierna een beetje indamt want dit gun je niemand natuurlijk.
  Ik moet zeggen dat ik het deze lockdown wel pittig vind, ik verblijf op een psychiatrische afdeling en mag het terrein niet meer af. Dus niet meer een paar uurtjes naar huis en nog maximaal 2 contactpersonen die je mag zien. Maar het is voor het goede doel..

 9. Pingback: De week van de waarheid + Linkparty! - Huisvlijt

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.