Zo simpel is dan geluk #71 | Sporten

herfstHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Work, work, work, work, work. Jullie snappen wel dat het op mijn werk nog steeds erg druk is. De gewone drukte, het anders indelen van de dagen door corona, de griepprikken, we vervelen ons niet. Gelukkig weten we er met elkaar iets gezelligs van te maken en slepen we elkaar er wel doorheen. Zo nam ik laatst spontaan bananenbrood voor iedereen mee. Bij de bakker vandaan hoor, bakken is niet zo mijn ding. Ook hebben we sinds kort een melkopschuimer en genieten we nu dus regelmatig van een lekkere cappuccino. Bovendien besloot een van mijn collega’s laatst iedereen te trakteren op overheerlijk gebak. Je begrijpt het al, ik vind het zeker geen straf om te werken.

Uitjes

Op dit moment is een bezoekje aan de sportschool al een uitje. Ik was heel enthousiast weer begonnen met groepslessen, maar dat gaat nu helaas weer even niet. Nu sport ik dus gewoon individueel. Ook helemaal goed. Het is fijn om lekker te kunnen sporten en zo op een positieve manier met mijn lichaam bezig te zijn. Bovendien probeer ik op dit moment elke dag tenminste iets aan beweging te doen. Een stuk wandelen, fietsen op de hometrainer, hoepelen. Ik vermaak me prima.

De kleine dingen

Een wandeling in de herfstzon is iets waar ik op dit moment enorm van kan genieten. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat het schaatsen weer is begonnen. Bovendien geniet ik heel erg veel van mooie muziek te laatste tijd. Op weg naar mijn werk zie ik vaak de zon prachtig opgaan terwijl ik langs een veld vol schattige schapen fiets. Een mooie manier om de dag te beginnen. Kruidnoten, ook zoiets kleins waar ik ultiem van kan genieten. Daarna weer snel naar de sportschool natuurlijk.

Lezen

De afgelopen tijd heb ik een aantal pareltjes gelezen waar ik later zeker nog eens wat uitgebreider over wil schrijven. Hoewel ik enorm geniet van de zon kan het ook heerlijk zijn om op een regenachtige dag lekker onder een dekentje weg te kruipen met een boek. Op dit moment lees ik Zondagsleven van Judith Visser en ik vind het echt prachtig. Daarnaast heb ik een aantal boeken in het Engels gelezen. Artemis Fowl van Eoin Colfer en Aristotle and Dante discover the serets of the universe van Benjamin Alire Sáenz. Dit laatste boek vond ik echt een pareltje. Daarnaast las ik uiteraard ook nog een thriller: Perfecte moeder van Aimee Molloy.

Dankbaar

Om te beginnen ben ik eigenlijk al heel erg dankbaar dat ik op dit moment een baan heb. Door alle coronaperikelen zijn er op dit moment genoeg mensen die zonder baan komen te zitten. Zo heftig. Bovendien ben ik heel erg blij dat ik gewoon naar mijn werk mag en niet een baan heb waarbij je verplicht thuis moet werken. Ik merk dat het contact met mijn collega’s me erg goed doet. Ook voor de andere mensen om mij heen ben ik erg dankbaar. Hoewel ik geen groot netwerk heb, heb ik wel een aantal lieve mensen om mij heen waarop ik echt kan bouwen.

22 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #71 | Sporten

  1. Ja, er is veel om dankbaar voor te zijn. Soms hoor ik mezelf klagen, en als ik dan een beetje nadenk schaam ik me. Ik heb nog steeds werk (leuk werk, ook nog), ben gezond, heb een dak boven mijn netwerk van lieve mensen om me heen. Dus tel ik mijn zegeningen, en blog daar ook over. Feest van herkenning, dus! 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.