Quote | Joy is a form of resistance

Het lijkt me een mooi moment om weer eens een quote met jullie te delen. De meeste quotes kom ik overigens tegen via Instagram. Ik volg daar een aantal accounts die gebaseerd zijn op quotes. Elke dag zie ik eigenlijk wel iets moois voorbij komen. Onderstaande quote kwam ik laatst tegen en zette mij aan het denken. In eerste instantie dacht ik: ja, helemaal waar! Maar toen ik er wat langer over nadacht kwamen er toch ook andere perspectieven naar voren.

Joy is a form of resistance. There is no greater act of defiance than to thrive in life and be happy anyway, despite every reason not to be.
– @ACAMEALD (via thegoodquote)

In eerste instantie kon ik me goed in deze quote vinden en leek hij me goed te passen bij de manier waarop ik in het leven sta. Iedereen krijgt wel te maken met situaties waar je nu eenmaal niet blij van wordt. De ene tegenslag zal groter zijn dan de ander, maar tegenslagen komen in ieder zijn leven voor en kunnen absoluut een reden zijn waardoor je je echt even niet happy voelt.

Zelf probeer ik hier echter niet aan toe te geven. Ook in mijn leven spelen genoeg moeilijke dingen op dit moment, maar ondanks dat ben ik toch gelukkig. Ik geniet ontzettend van het leven en kan uit elke dag wel iets moois halen. Natuurlijk is het echt niet altijd makkelijk, maar ik wil de lastige situaties mijn geluk niet laten overschaduwen.

Alleen is het zeker niet zo dat ik het voel als een verzet. Sterker nog, ik denk juist dat het heel belangrijk is om je niet te verzetten tegen de emoties die bij moeilijke situaties komen kijken. Het is belangrijk om deze emoties te ondergaan zodat je iets kan verwerken en een plekje kan geven. Ik zie het meer als accepteren. Ik accepteer dat er tegenslagen zijn in het leven en ik probeer om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en ondanks die tegenslagen toch blij en gelukkig te zijn.

15 gedachtes over “Quote | Joy is a form of resistance

  1. Zo evident vind ik dat zeker niet. Ik geniet ook van kleine dingen maar laat verdriet ook toe. Heb dat lange tijd niet gedaan en daar is m’n gezondheid dan erg onder beginnen lijden. Het bleef onderhuids plakken. Dus dat doe ik voortaan anders. Wil ik eens goed huilen, dan huil ik. Wil ik tien keer zeggen hoe mooi, tof, ontroerend ik iets vind, doe ik dat evenzeer. Voel ik intens geluk bij mezelf of door anderen, dan geniet ik daar ongelooflijk hard van. Het leven zoals het is.

  2. Knap van je! Soms is het ook zo lastig om in dat accepteren niet té gelaten te worden en je energie verliezen, vind ik. Het dempen van de negatieve emotie dempt dan ook m’n vreugde. Echt hard werken dan, dat plezier hebben!

  3. De zin die alles laat voelen vanuit jouw tekst.
    Ik accepteer dat er tegenslagen zijn in het leven en ik probeer om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en ondanks die tegenslagen toch blij en gelukkig te zijn.
    Alles heeft een doel in ons leven ook de tegenslagen.

    Aum Shanthi

  4. Mee eens. Geluk zit hem meestal meer in gelijkmoedigheid dan in strijd. Verzet is soms nodig, als je het moment herkent dat je echt het verschil kunt maken. Maar op de meeste dingen in het leven heb je geen of weinig invloed, behalve op hoe je er naar kijkt en wat je ermee doet. De troost van wat er allemaal nog wél is, dat is geluk.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.