Lezen | Aristoteles en Dante, Artemis Fowl en Zondagsleven

lezenDe afgelopen tijd heb ik weer heel wat boeken gelezen die ik graag met jullie wil delen. Een aantal van deze boeken waren echt pareltjes, daar word ik zo blij van. Bovendien heb ik ook boeken in het Engels gelezen. Iets wat ik niet heel vaak doe, maar wat me wel goed leek om mijn Engels een beetje bij te houden. Mochten jullie overigens nog boeken in gedachten hebben die ik écht gelezen moet hebben, laat het me weten. Ik ben altijd erg nieuwsgierig want iemand zijn favoriete boeken zijn.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Ongelooflijk mooi. Echt ongelooflijk mooi dit boek. Het vertelt het verhaal van twee vrienden, Aristoteles (Ari) en Dante, met heel veel mooie en wijze levenslessen erin verwerkt. Beide vrienden hebben een verschillende persoonlijkheid. Ari is wat eenzaam en somber en denkt veel na over het leven. Dante is wat meer extravert en positief. Ondanks hun verschillen ontstaat er een bijzonder vriendschap en is het voor hen beide erg moeilijk als ze enkele maanden verder uit elkaar wonen. Het is mooi om te zien hoe Ari en Dante elkaar versterken en elkaar helpen om zichzelf beter te leren kennen. Een meeslepend verhaal dat je mijns inziens gewoon echt gelezen moet hebben!

Artemis Fowl – Eoin Colfer

Mijn verwachtingen lagen erg hoog bij dit boek. Iemand vertelde me namelijk dat de boeken over Artemis Fowl echt een fantastische serie zijn, vergelijkbaar met Harry Potter. Aangezien ik Harry Potter echt geweldig vond keek ik enorm uit naar dit eerste boek van de serie. Helaas werden mijn verwachtingen niet helemaal waargemaakt en had ik zeker niet de wauw-factor bij dit boek.
Het boek vertelt het verhaal van de intelligente jongeman Artemis Fowl. Hij heeft een crimineel brein en wordt altijd bijgestaan door zijn trouwe bodyguard Butler. Zijn vader wordt vermist en zijn moeder heeft zich sindsdien in verwarde toestand opgesloten in haar slaapkamer. Artemis zoek naar een manier om het familiefortuin in ere te herstellen. Hij ontdekt de magische wereld van de elfen en weet hun Boek te ontcijferen. Bovendien weet hij een de elf Holly te vinden en gijzelt haar. Zodoende komt hij in contact met de FBI van de elvenwereld. Hoe dit uiteindelijk afloopt moet je natuurlijk zelf gaan lezen/

Zondagsleven – Judith Visser

Dit is het tweede boek van Judith Visser waarin Jasmijn Vink de hoofdrol speelt. Het eerste boek Zondagskind las ik in één adem uit. Waar dit eerste boek beschreef hoe Jasmijn, een meisje met autisme, opgroeide, gaat haar verhaal in Zondagsleven verder.
Jasmijn werkt als receptioniste wat een behoorlijke uitdaging is. Alle prikkels van de telefoon, felle lichten en luidruchtige collega’s zorgen ervoor dat Jasmijn behoorlijk overprikkeld raakt. Toch heeft ze een manier gevonden om hiermee om te gaan. Bovendien is ze om haar werk heen bezig met het schrijven van een boek en hoopt ze te kunnen stoppen met haar wek als het boek wordt uitgebracht. Naast haar werk en het schijven aan haar boek, besteed Jasmijn tijd aan haar relatie met Nick en speelt bovendien haar hond Romy een belangrijke rol in haar leven.
Op een of andere manier weet Judith Visser zo te schrijven dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt en de emoties die Jasmijn ervaart zelf gaat voelen. Het is in mijn ogen echt heel bijzonder als je zo goed kan schrijven. Ook dagen nadat ik het uit had bleef mijn gevoel nog een beetje hangen in de leefwereld van Jasmijn. Het boek is echt prachtig, een van de mooiste boeken die ik heb gelezen dit jaar en wat mij betreft echt een aanrader.

25 gedachtes over “Lezen | Aristoteles en Dante, Artemis Fowl en Zondagsleven

  1. Ik heb Zondagskind gelezen, een paar maanden geleden. Het is een boek dat ik nooit meer ga vergeten, zo mooi was het. Een van de bijzonderste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg! En dankzij jou weet ik dat hij uit is ondertussen, dus dankjewel 🙂

  2. Judith Visser is zelf autistisch, dit heeft ze in een interview wel eens vertelt. Dus ja, daar kan ze zich alles van inleven. Zij schrijft inderdaad geweldig.
    Trouwens dat eerste boek heb ik ook op mijn lijstje gezet, lijkt me een fijn boek.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.