Klein geluk op het werk

high teaMet plezier naar je werk gaan, dat vind ik echt ontzettend belangrijk. Mijn werk als doktersassistente is soms best pittig. De werkdruk ligt erg hoog en je maakt ook behoorlijk heftige dingen mee. Natuurlijk moet je werk en privé gescheiden houden, maar ook voor ons is het echt enorm schrikken als bijvoorbeeld een jongedame te horen krijgt een hersentumor te hebben en niet lang meer heeft. Ondanks de werkdruk en de heftige situaties ga ik echter wel met veel plezier naar mijn werk. Wij hebben een fantastisch team en dagelijks kom ik wel klein geluk tegen.

 • Een mevrouw van in de tachtig is gedurende de coronaperiode aan het haken geslagen. Ze vertelde dat al eerder en had bij een eerdere afspraak en beertje voor de huisarts meegenomen. Nu riep ze mij na haar afspraak bij de huisarts bij zich en kreeg ook ik een zelfgemaakt knuffeltje van haar. Echt zo lief.
 • In de wachtkamer hoor ik haar al gezellig kletsen, een jongedame van vier jaar. Ik roep haar samen met haar moeder binnen en probeer haar eerst even op haar gemak te stellen door gezellig een kletspraatje te houden. Al snel blijkt dat dat prima gelukt is als de kleine meid zegt: “Je kan wel bij mij thuis komen, gezellig wat drinken.” Zo leuk.
 • Het mooiste aan mijn werk vind ik het wanneer ik echt iets voor iemand kan betekenen. Hoewel dat uiteraard ‘gewoon mijn werk’ is, blijft het wel heel erg mooi om positieve feedback te krijgen. Zo hoor ik regelmatig dat ik mensen zo op hun gemak stel, heel erg empathisch ben en ze blij zijn met de tijd die ik voor ze maak. Dat is precies waar ik het voor doe!
 • Kleine kinderen blijven altijd leuk. Zo had ik laatst een patiëntje en ook broerlief was mee. Die laatste vond het blijkbaar wel erg gezellig. Op gegeven moment was ik klaar met zijn broertje en wilde moeder hen beide weer mee naar huis nemen. Dat werd hem niet, de oudste vond het zo gezellig dat hij wilde blijven.
 • Het klinkt misschien gek, maar ik vind het zelf ook altijd erg fijn wanneer ik iemand die ontzettend boos is, of juist midden in een paniekaanval zit, toch weet te kalmeren. Het is een uitdaging om een boze patiënt toch weer rustig te krijgen en er samen uit te komen. Het is bijzonder om iemand die erg angstig is te kunnen kalmeren zodat diegene weer genoeg rust heeft gevonden om weer verder te kunnen.
 • Klein geluk vind ik ook in het delen van humor met patiënten. Wanneer je de patiënten wat beter leert kennen leer je vanzelf welke mensen dit kunnen waarderen. Het is heerlijk om gewoon lekker even te kunnen lachen met patiënten. Zo adviseerde ik laatst een patiënt met corona om afstand van zijn vrouw te houden. Zijn reactie: ‘Dat probeer ik al jaren, maar het lukt nog niet erg.’ Ik heb hem maar even gevraagd of ik soms een relatietherapeut in moest schakelen. Lachen, gieren, brullen.
 • Daarnaast vind ik heel wat klein geluk in het contact met mijn collega’s. We kunnen alles met elkaar delen. Zorgen soms voor een extra gezellig moment door even de tijd (proberen) te nemen om een kop thee te drinken. Verwennen elkaar met een overheerlijke cappuccino. Besluiten spontaan iets lekker te gaan halen. (We zitten vlak bij de winkelstraat, iets minder fijn als je op dieet bent.) We lachen heel wat af. Kortom, we hebben het echt leuk met elkaar.

18 gedachtes over “Klein geluk op het werk

  • Volgens de instructies van de GGD moet je jezelf opsluiten in een slaapkamer en als je gebruik maakt van badkamer/toilet die daarna meteen helemaal soppen. Ja echt!
   Maar zijn vrouw is heel kwetsbaar, vandaar mijn advies te proberen afstand te houden om haar niet te besmetten. Is helaas alleen niet gelukt. 😦

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.