Geluksmomenten in het coronajaar

zonDe laatste maand van het jaar is alweer bijna om. Hoewel het voor velen misschien een jaar is wat maar langzaam vorderde, is het voor mij echt voorbij gevlogen. Een jaar wat we met zijn allen niet snel zullen vergeten. Ergens voelt de hele situatie rondom het coronavirus voor mij nog steeds heel onwerkelijk. Net of we met zijn allen in een slechte film zijn beland. Helaas is het toch echt de realiteit en kunnen we niet anders dan accepteren dat de situatie is zoals hij is. Ondanks alles kijk ik toch terug op een fijn en bijzonder jaar. Met natuurlijk ook zijn tegenslagen, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

De eerste maanden van het jaar, nog niks aan de hand.

Eerlijk is eerlijk, ik moest echt even mijn agenda erbij pakken om te zien hoe de eerste maanden van het jaar er voor mij uitzagen. Het voelt alweer zo lang geleden. Het jaar begon eigenlijk heel erg fijn met een aantal leuke uitjes. Zo bezocht ik samen met mijn nichtje de musical Pijnstillers. Het was niet alleen erg gezellig, maar de musical was ook erg goed. Bovendien ben ik begin dit jaar zelfs nog een weekendje weg geweest, naar Dordrecht om precies te zijn. Een stad die mij in eerste instantie niet zo trok, maar wat was het leuk! Het weer zat helaas niet zo mee, maar we hebben ons prima weten te vermaken.

Het jaarlijkse teamuitje van het werk mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Dit jaar stond die in het teken van een moorddiner. Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan hier welke rol ik speelde tijdens het moorddiner. Daarnaast stonden er voor de lockdown ook nog een aantal concerten op de planning. Zo genoot ik enorm van een avondje 3Js en was ik onder de indruk van Ogene. Spelletjesavonden, gezellig ergens lunchen, wandelen op de pier, ik heb me prima vermaakt de eerste maanden van het jaar.

En toen kwam het coronavirus…

… en zorgde ervoor dat de wereld er ineens heel erg anders uit ging zien. Al snel raakte ik zelf besmet met het virus, risico van het vak zullen we maar zeggen. Ook meerdere dierbaren kregen te maken met het coronavirus, waarvan er een aantal heel erg slecht aan toe waren. Het was dan ook even wat stiller hier en er waren een hoop zorgen. Gelukkig zijn alle dierbaren erdoorheen gekomen en had ik zelf ook geen hele heftige klachten. Mijn ervaring met corona lees je hier. Het was een heftige periode. Echter was het al snel tijd om weer gewoon aan de slag te gaan, want het was uiteraard erg druk op het werk.

Geluksmomenten tijdens de gedeeltelijke lockdown

Het land ging op slot. Het ene moment waren de regels wat strenger dan het andere moment. Gelukkig waren er ook binnen die regels genoeg geluksmomenten te vinden voor mij. Zo is een goede vriendin bevallen van haar eerste kindje en was het heel bijzonder kennis met hem te maken. Daarnaast genoot ik enorm van mijn wandelingen en ging ik regelmatig even lekker naar het strand. We hebben wat dat betreft prachtig weer gehad dit jaar, echt enorm genieten. Ook heb ik mijn steentje bijgedragen door mijn plasma met corona antistoffen te doneren. Zelfs stond er nog een enkel concert op de planning, maar genoot ik ook heel erg van de kleine dingen zoals het lezen van een boek of het halen van een ijsje. Bovendien werd ik er erg blij van wanneer ik familie of vrienden zag, hoewel ik dat uiteraard wel tot een minimum beperkte.

Vakantie in tijden van corona

Heel erg blij was ik om toch even op vakantie te kunnen samen met een dierbare vriendin. Het was haar laatste vakantie, dus extra bijzonder om samen nog wat mooie herinneringen te kunnen maken. Uiteraard bleven we in Nederland, maar ook hier kan je prima genieten van een heerlijke vakantie. Een graadje of twintig met een zonnetje, wat wil een mens nog meer. We konden lekker naar het strand, genieten van een tijdschrift op een ligbed bij het huisje, pannenkoeken eten als lunch. We hebben gezwommen, genoten van een ontspannen massage en smulden van een heerlijk diner. We hebben fantastische mooie herinneringen gemaakt.

Al met al heb ik eigenlijk heel wat geluksmomenten gehad dit corona jaar. Zelfs in thuisisolatie heb ik me prima weten te vermaken. Ik denk dat ik heel erg van geluk mag spreken dat ik geen van mijn dierbaren heb verloren. Daarnaast heb ik bovendien het geluk dat ik nog steeds een baan heb en met mijn baan niet thuis kan werken en dus ten alle tijden naar mijn werk toe moet. Hierdoor heb je toch sociaal contact met collega’s en voel je je denk minder snel eenzaam dan wanneer je thuiswerkt. Ik besef maar al te goed dat dit jaar voor heel veel mensen wel erg zwaar is geweest, in welk opzicht dan ook. Ik wil een ieder die dat nodig heeft dan ook een hart onder de riem steken.

Ondanks alles wil ik jullie toch fijne feestdagen toewensen. Het zal er misschien even anders uitzien dan je gewend bent, maar ik hoop dat je er toch een fijne tijd kan van maken en dat je niet somber of eenzaam bent. Weet dat je mij altijd een berichtje mag sturen voor een luisterend oor.

37 gedachtes over “Geluksmomenten in het coronajaar

 1. Bij mij was het net zo. Het is voorbij gevlogen. Met alle problemen die we doorstaan hebben.
  Vakantie zat er niet in maar toch hebben we op een andere manier ervan genoten.
  Nu stil en rustig naar een nieuwjaar
  Hou je gezond ❤

  Aum Shanthi

 2. Wat ben jij een ongelooflijk positieve dame, dikke bewondering!
  Hier was het net het omgekeerde qua beleving. Het coronajaar leek wel eindeloos te duren. Dit in combinatie met mijn vuile aftakelingsziekte… Neen, echt een strontjaar. Blij te lezen dat het ook anders kan.

 3. Herkenbaar! Bij mij was het een turbulent jaar. In februari overleed mijn moeder, na een lang ziekbed. Anderhalf jaar na mijn vader, en een jaar na mijn zus. Ik hoopte even te kunnen bijkomen van een zware periode, maar een paar weken daarna brak de pandemie uit. In april gingen we trouwen, en dat is ondanks corona, of misschien juist wel doordat we creatief moesten zijn, een prachtige dag geworden. We hebben fijne minivakanties kunnen houden, onder andere met de boot, en veel gewandeld. Tijdens de zware lockdowns mocht ik niet werken, maar zodra het versoepelde mocht ik weer educatie geven aan kinderen op de kinderboerderij, waar ik dankbaar voor ben. Ook mijn vrijwilligerswerk met ouderen pakte ik onlangs weer op: Het Danspaleis en de Gelukswandelingen. Net als jij pak ik elk geluksmomentje bij de kladden!
  En ik ben nu erg benieuwd waar je zo’n moorddiner kunt boeken… lijkt me echt leuk!

 4. Wat mij betreft is het jaar omgevlogen en ben ik er zonder al te veel kleerscheuren doorheen gekomen. Die scheurtjes die er zijn zijn rete irritant, maar ik kom er vast wel overheen.

  Ik wens jou fijne kerstdagen en een 2021 vol geluksmomenten. ❤

 5. Wat jij zegt, denk ik ook: ik heb niemand verloren dit jaar dus ik heb niks te klagen. Goed dat je toch zoveel fijne dingen hebt kunnen doen. Zeker die vakantie met je vriendin, dat zijn dingen die er toe doen, Fijn dat dat kon.

 6. Gelukkig is het voor jou zo goed meegevallen maar inderdaad…ieder beleeft dit anders. Ook per land zijn de regels/is de beleving duidelijk anders. Fijne wederwensen stuur ik jou om te genieten van al wat goed, smakelijk en gezellig is.

 7. Dat zijn zeker mooie geluksmomentjes dit jaar, iets om te koesteren in onzekere tijden. En gelukkig dat zowel jij zelf als je naasten goed van het virus afgekomen zijn en dat je er zelfs nog anderen mee hebt kunnen helpen door je plasma te doneren.

 8. Mooi jaaroverzicht 🙂 Fijn he om de rijkdom te bezitten dat je de mooie dingen in deze periode kunt zien…….. zoveel kunnen dat helaas niet meer merk ik. En dat is jammer, want er valt in het klein nog genoeg te genieten.

 9. Het is allemaal wat. Toch heb je ook echt wel fijne momenten op een rijtje gezet. Mijn jaar bestond vooral uit diepe dalen, waar ik overigens wel weer mooie lessen uit heb gehaald. Dus het was zeker niet voor niets, maar een zwaar jaar was het zeker.

 10. Pingback: Corona: precies een jaar geleden | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.