Een nieuw jaar om te genieten van de kleine dingen

zonsondergangOm te beginnen wil ik jullie allemaal een heel erg mooi nieuwjaar wensen. Ik hoop dat jullie jaar zal bestaan uit heel veel lichtpuntjes en geluksmomenten. Dat jullie gezond mogen blijven of jullie gezondheid in ieder geval stabiel blijft. Dat jullie je doelen mogen bereiken en jezelf nog verder mogen ontwikkelen. Dat jullie mogen genieten van het gezelschap van de dierbaren om jullie heen. Dat de kleine dingen zullen zorgen voor een gevoel van geluk. Ik wens jullie gewoonweg heel veel moois.

Verdrietig nieuws

De laatste weken van het jaar zijn voor mij best pittig geweest. Het verdrietige nieuws vloog me om de oren en greep me bij de keel. Ook de komende weken zullen helaas best pittig worden. Het leven brengt nu eenmaal ook verdrietige dingen met zich mee. Ik merk dat mijn hoofd op dit moment erg vol zit en dat ik even mijn rust moet pakken. Gelukkig ben ik een paar dagen vrij dus komt dat helemaal goed. Lekker even niks moeten en gewoon doen waar ik zin in heb zodat ik kan ontspannen en mijn hoofd weer leeg kan maken.

De feestdagen waren heel erg dubbel dit jaar. Een lach en een traan. Toch waren het mooie en bijzondere dagen en ben ik dankbaar mijn dagen met een aantal lieve mensen te hebben doorgebracht. Ondanks de moeilijke momenten waren en lichtpuntjes en heb ik ook zeker genoten van bijzondere momenten de maand december.

Loslaten

Vorig jaar koos ik het woord loslaten als woord voor 2020. Het is mij goed gelukt om dingen los te laten. Met name in vriendschappen vind ik het soms lastig als vriendinnen dingen anders aanpakken dan ik graag zou zien. Het is mij dit jaar goed gelukt om dit soort kleine dingen van me af te laten glijden, ik kon het loslaten, waardoor er minder ergernissen waren en dat is mijn vriendschappen alleen maar ten goed gekomen. Het letterlijke loslaten is iets anders gelopen dan van tevoren verwacht, maar zal begin dit jaar toch echt moeten gaan gebeuren helaas.

Onverwacht moesten we ook behoorlijk de controle loslaten dit jaar. Het coronavirus zorgde ervoor dat de wereld op zijn kop kwam te staan en er allerlei maatregelen kwamen waar we geen invloed op hadden. Het leven zag er ineens heel anders uit en het viel velen zwaar. Het is dan ook een jaar dat we niet snel zullen vergeten.

Een nieuw jaar voor de deur

Nu staat er een nieuw jaar voor de deur. Een jaar waarvan we eigenlijk niet goed weten wat het ons gaat brengen. Voor mijn gevoel is er nog nooit zoveel onzekerheid geweest. Hoe gaat dit jaar eruitzien? Kunnen we onze dierbaren weer knuffelen? Mogen we op vakantie? Niemand die het ons kan vertellen, we zullen gewoon geduldig moeten wachten hoe het loopt.

Op dit moment weet ik even niet goed een woord te bedenken voor het nieuw jaar. Ik heb ook eigenlijk geen goede voornemens of doelen. Mogelijk wil ik een opleiding gaan doen, aansluitend op mijn werk, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Wel wil ik weer zoveel mogelijk gaan genieten van al het moois om mij heen. Eerder al vertelde ik dat ik afgelopen jaar eigenlijk helemaal niet als zwaar heb ervaren. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik een baan heb, lieve mensen om mij heen heb en door het contact met collega’s op het werk ook niet snel eenzaam zal zijn. Daarnaast denk ik dat het mij echt heeft geholpen om te accepteren dat de situatie is zoals hij is en te genieten van de kleine dingen. Een prachtige zonsondergang, een compliment van een patiënt, een lief berichtje van een vriendin. Dit soort dingen zorgen echt voor een glimlach op mijn gezicht en maken mijn dag. En precies dat wil ik dit jaar ook weer gaan doen.

29 gedachtes over “Een nieuw jaar om te genieten van de kleine dingen

 1. Misschien contactknuffel als nieuw woord
  Ook voor u wens ik het allerbeste toe en gezond blijven in 2021.
  Ik lees veel goede en minder goede emoties erin.
  Maar dit kan je ook plaatsen en kan je verder

  Aum Shanthi

 2. Ik vind het ene bijzondere gedachte dat elk mens op onze aardbol dit jaar ene stap op de plaats heeft moeten maken. En hoop dat als we over 10 jaar terugdenken aan 2020 dat we dan wel iets positiefs kunnen bedenken. Want ja het was verlies, sterker nog mijn jaar was nog geen 3 dagen oud toen het al begon. Ik wens je een heel mooi jaar toe met rust, mooie dingen en wijsheid voor alles waar je het nodig hebt.

 3. Een heftig en niet te vergeten jaar. Op ieder vlak was zo’n beetje corona er wel bij.
  Dat het nieuwe jaar wat gewoner mag zijn en daardoor toch bijzonder. Een fijn en rustig 2021 gewenst voor jou en je familie.

 4. Ik wens jou de moed en de kracht toe, om die te vinden wanneer die nodig zal zijn. Dat je omringd wordt door de juiste mensen, op momenten dat je ze nodig hebt, dat ook. En heel voornaam: een goede gezondheid en een jaar dat groots mag zijn in kleine dingen! Gelukkig nieuwjaar.

 5. Veel sterkte gewenst met de moeilijke dingen van nu en de afgelopen tijd… toch een fijn nieuwjaar gewenst, ik hoop dat het een goed jaar voor je gaat worden. Er komen ongetwijfeld weer meer van zulke mooie momenten als die je noemt op je af. Ik wens er er veel toe!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.