De wandeldate: daten in coronatijd

wandelenDe coronatijd duurt inmiddels alweer een hele tijd en het ziet er helaas nog niet naar uit dat daar verandering in komt. Voorlopig is het nog steeds de bedoeling dat we zo min mogelijk sociale contacten hebben en voldoende afstand houden van elkaar. Waar het als dertiger sowieso al lastig is om nieuwe mensen te leren kennen, is dat in de huidige coronatijd nog een stuk lastiger. De kroegen zijn dicht, de sportschool bezoeken is ook geen optie en op een verjaardag bij vrienden is het nu stil.

Inmiddels is het echter ook heel erg makkelijk om online iemand te leren kennen. De ene app of website zal daarbij natuurlijk serieuzer zijn dan de ander, maar ik hoor genoeg succesverhalen over datingsites. Echter ben ik niet zo’n held in het online leren kennen van mensen. Het is zo lastig om via een app aan te voelen op welke manier iemand iets bedoeld, en flirten is al helemaal een uitdaging online. Natuurlijk krijg je wel een beetje een indruk van iemand, maar uiteindelijk zal je toch in real life met iemand moeten afspreken om te kijken of het klikt. En wat kan dus juist niet in coronatijd? Daten.

Gelukkig heb ik daar de oplossing voor: de wandeldate! De wandeldate is helemaal hip. Zo hip zelfs dat patiënten mij hierop wijzen. Ja, het is inmiddels zo met mijn liefdesleven gesteld dat zelfs patiënten zich daarmee gaan bemoeien en me proberen te koppelen. Het ene moment ben je totaal niet bezig met daten, het volgende moment heb je ineens een wandeldate.

Het is echter wel een leuke manier om iemand te leren kennen. Je bent lekker in beweging en kan tijdens het wandelen uitgebreid kletsen om elkaar op die manier beter te leren kennen. Sterker nog, tijdens zo wandeling praat je een stuk meer met elkaar dan wanneer je samen in de bioscoop zit. Je kan bovendien wat te eten en drinken meenemen en onderweg op een bankje gaan zitten en genieten van bijvoorbeeld een overheerlijke lunch. Mijn date is helaas niet succesvol afgelopen (het was ook geen drama gelukkig, no worries), maar de wandeldate, ik vind het leuk!

33 gedachtes over “De wandeldate: daten in coronatijd

 1. Wandeldates staan met stip op één hier op m’n agenda voor dit jaar. Is in alle opzichten een win-win. Buiten zijn, bewegen en intussen kunnen bijpraten. Heerlijk en herkenbaar, dit.

 2. Dat is het nieuwe om iemand te leren kennen. En het voordeel ervan is. Je blijft nog in beweging.
  Hangt de date je voeten uit slaag je gewoon een andere weg in.
  Bye tot later zijn dan de laatste woorden 🤣

  Aum Shanthi

 3. Oef – er zijn dus echt mensen die dit een reëele optie vinden.

  Ik kan er persoonlijk dus echt helemaal niks mee (wandelen kost me best wat hersteltijd), en vind het daten dus ook echt zodanig praktisch onmogelijk geworden dat ik inmiddels ‘gewoon’ thuis afspreek…met alle gevaren van dien 🤷‍♀️

  Wel gaaf dat zoveel mensen om zijn!
  Blijft leuk om de creativiteit in zo’n uitdagende tijd mee te maken

  • Ik woon nog bij mijn ouders, dus dan is thuis afspreken ook niet echt een optie, haha!
   Inmiddels kan ik zelf een uur wandelen en ongeveer anderhalf uur met een tussenstop, dus dat is heel erg fijn. Voor jou is dat zo te lezen helaas geen optie. 😦

 4. Heerlijk is het, dat wandelen. Waar ik wel een beetje last van heb, is dat ik tijdens het babbelen met iemand de hele tijd naar de grond vóór me loop te kijken… Heel gek, ik merk dat ik het lastig vind om elkaar aan te kijken, en om me heen kijken doe ik ook nauwelijks (in tegenstelling tot als ik alleen loop). Ik concentreer me kennelijk op het gesprek op die manier. Ben ik de enige die dat heeft? Zo weinig oogcontact tijdens een wandeldate?

 5. Wat een mooi verhaal ………. ja, ik geloof graag dat je tijdens het wandelen veel meer met elkaar praat en vertelt. Je hoeft elkaar ook niet aan te kijken, als je dat lastig vindt.
  Mooie manier van kennismaken, zeker in deze tijd, maar ik kan me zo voorstellen, dat het voor na de corona ook een mooie manier blijft.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.