Zo simpel is dan geluk #72 | Groei

 

wandelingHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Slapen, eten, slapen, eten. Dat is wat ik, net als vele anderen, op dit moment voornamelijk doe. Daarnaast probeer ik dagelijks even een moment voor mezelf te nemen. Na een dag werken is dat vaak het kijken van een serie of het lezen van een boek. Omdat mijn energie gewoonweg op is en ik niet tot veel anders in staat ben. Juist dan is het heerlijk om gewoon even lekker te lezen of met mijn gedachten op nul te kijken naar een serie. Ook probeer ik zo af en toe eens te mediteren. Een begeleide meditatie, dat gaat mij toch het beste af.

Uitjes

Welke uitjes?
Bijna dagelijks ga ik naar mijn werk, dat is al een heel uitje!

De kleine dingen

De afgelopen tijd ben ik me wat meer gaan focussen op anderen. Niet dat ik dat anders niet doe, maar ik ben net even wat extra tijd in andere gaan steken. Zo heb ik laatst een aantal goede vriendinnen een kaartje gestuurd, gewoon omdat het een lastige tijd is en ik hen even een lach op hun gezicht wilde bezorgen. Dat laatste is gelukt. Iets kleins waar ik gewoonweg heel erg blij van kan worden. Ook moest ik laatst een stukje rijden en kon ik echt genieten van een prachtige cd die ik aan het luisteren was. Muziek maakt mij altijd zo gelukkig. Bovendien geniet ik enorm van Wie is de Mol? Het blijft een fantastisch programma! Wie de mol dan is? Ik heb echt geen idee. Volgens mij is de mol al naar huis en worden we in de maling genomen.

Lezen

Wanneer de regen op het raam tikt en de wind om het huis heen raast, kruip ik lekker op de bank met een goed boek. Zo heb ik De Alchemist van Paul Coelho herlezen en beleefde ik het boek heel anders dan de eerste keer dat ik het las, in mijn middelbare schooltijd. Het boek bevat zoveel mooie levenslessen. Sinds mijn laatste update heb ik nog heel wat andere boeken gelezen zie ik. Zo las ik een aantal thrillers: De sneeuwman van Jo Nesbø, Doods geheim van Robert Bryndza, De Crypte van Amanda Stevens en De beproeving van Marijke Verhoeven. Ook las ik twee mooi boeken van Clare Mackintosh: Een onmogelijke keuze en De donor. Als laatste las ik nog Thirteen reasons why van Jay Asher. Op dit moment lees ik het meeslepende verhaal Over liefhebben en loslaten van yoga girl Rachel Brathen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar een van de titels, laat het me weten, dan zal ik er uitgebreider over schrijven.

Dankbaar

De laatste tijd heb ik regelmatig mooie en diepgaande gesprekken gehad met mijn beste vriendin en haar ouders over het leven en de dood en wat er dan zal zijn als je overleden bent. Bijzonder dat we zulke gesprekken kunnen hebben, dat brengt ons dichter bij elkaar.
Daarnaast ben ik ook dankbaar dat ik ben begonnen aan een groeiprogramma om mezelf nog meer te ontwikkelen. Eigenlijk was ik niet zo van ze zelfhulpachtige dingen, maar ik merk dat ik bijvoorbeeld in vriendschappen soms toch tegen dingen aan loop. Daarnaast ben ik iemand die zichzelf snel wegcijfert en die het moeilijk vind om nee te zeggen. Op zich ben ik tevreden met mezelf, maar om nu volmondig te kunnen zeggen dat ik van mezelf hou, dat is toch een stap te ver. Vandaar dat ik nu begonnen ben met het groeiprogramma zelfliefde en ik kan daar zeker al wat mooie lessen uithalen.

Op dit moment ben ik met een opdracht bezig waarbij ik de mensen om mij heen moet vragen hoe ze mij zouden beschrijven. Heel graag zou ik ook van de lieve mensen die hier meelezen het antwoord op deze vraag willen.

Hou zou jij mij beschrijven?

32 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #72 | Groei

 1. Dat is natuurlijk een hele moeilijke vraag voor iemand die je niet kent en die helemaal niets van je weet. Maar ik herken mezelf in zoveel dingen! Vooral die Mol, ik heb ook geen idee 😉 Woorden die bij mij opkomen na het lezen van enkele blogs zijn: denker, sociaal, intelligent, optimistisch en intuïtief. Maar of ik goed zit… 🤷🏼‍♀️

 2. Top boeken die je leest. Daar steek je nog iets van op, of laat je ergens over nadenken.
  Dat zijn gesprekken die je niet met iedereen kan doen.
  Een lach toveren op iemands gezicht kost soms niet veel en dat maakt je gelukkig

  Aum Shanthi

 3. Hoe zou ik jou beschrijven… in ieder geval qua uiterlijk een erg mooie vrouw! Ooit heb je me een foto gestuurd weet je nog? Omdat we allebei in Bloemendaal naar de 3JS zouden gaan. Helaas hebben we elkaar toen en ook later niet ontmoet. Komt misschien ooit nog.
  Maar je bent ook innerlijk een mooi mens! Heel belangstellend, attent, een harde werker en dapper. Ondanks je beperking die je lichaam je regelmatig oplegt blijf je positief en geniet zoveel mogelijk van de dingen die je wel kunt! Je bent een toppertje! XXX

 4. Ik vind het lastig om je te beschrijven omdat ik je natuurlijk alleen van je blog. Maar wat mij betreft zegt jouw blognaam alles. Je bent iemand die in de klein(st)e dingen iets positiefs ziet en dat vind ik mooi. Verder ben je vriendelijk, nadenkend en misschien ook wel een beetje te lief?

 5. Hoe ik jou omschrijf? Iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten. Iemand die ondanks tegenslagen zo veel mogelijk positief in het leven staat. Lichtpuntjes telt en ziet, waar ze voor andere verborgen zijn. En heel belangrijk, hoewel je ervan baalt ben je wel in staat dromen bij te stellen zodat ze haalbaar zijn.

  Succes met de opdracht.

 6. Oei! Ik ken je niet zo heel goed. Maar van wat ik in je blog lees, herken ik wel veel van mezelf. Dus ik denk dat je een dromer bent, dat je tevreden bent met wat je hebt en (inderdaad) gelukkig kunt worden van kleine dingen. Misschien is op jou hetzelfde spreekwoord van toepassing als op mij: stille wateren hebben gronden.

 7. Je laatste vraag laat ik aan anderen over maar ik zou graag de uitkomsten lezen om je beter te leren kennen. Wat me wel opvalt sinds corona is dat je zo weinig klaagt waar anderen (in de blogwereld) dat wel deden terwijl ze niets te klagen hadden of klaagden over dingen die echt niet belangrijk zijn.

 8. Pingback: Lezen | De beproeving, De crypte en Over liefhebben en loslaten | Zo simpel is dan geluk

 9. Mooie geluksmomentjes! Ja gek eigenlijk hè, dat nu er geen uitjes meer zijn, dingen als ‘naar de supermarkt gaan’ en ‘naar je werk gaan’ onze uitjes zijn geworden, terwijl het voorheen de gewone dagelijkse/wekelijkse dingen waren.
  Prachtig boek, De alchemist! Ik heb hem onlangs (voor het eerst) gelezen. Zo veel mooie en wijze lessen erin! Ik kan mij goed voorstellen dat je als je het boek in een andere fase in je leven herleest je er hele andere dingen uithaalt.

 10. Pingback: Mijn identiteit: een zorgzame doorzetter | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.