Lezen | De beproeving, De crypte en Over liefhebben en loslaten

Rachel Brathen

In mijn overzicht vol met geluksmomenten, konden jullie al lezen dat ik weer heel wat boeken gelezen heb de afgelopen tijd. Het is een van de redenen waarom ik niet heel veel moeite heb met dit coronatijdperk: ik vermaak me echt prima met het lezen van boeken. Sterker nog, ik kom tijd tekort. Het lijkt wel of ik van alle kanten boeken en e-books aangereikt krijgt om te lenen of zelfs te houden. Mijn liefde voor lezen is dus duidelijk bekend in mijn omgeving. Een aantal van de boeken wil ik er weer uit pikken om met jullie te delen.

De beproeving – Marijke Verhoeven

Een boek waarbij ik echt helemaal in het verhaal raakte en dat ik maar moeilijk kon wegleggen. De beproeving is het eerste deel van een trilogie en vertelt het verhaal van Nina die een nieuwe start maakt door een bed en breakfast te gaan runnen p een eiland in Denemarken. Al snel ziet ze daar het silhouet van een blonde vrouw in een witte jurk en wanneer ze het hier met eilandbewoners over heeft is het al snel gedaan met de rust. Bovendien is er ook een psychiater neergestreken op het eiland samen met zijn volgelingen. Politieagent Torben Olsen probeert de rust op het eiland zo goed mogelijk te bewaren, maar of dat ook lukt?

Echt, een fantastisch boek met van alles in zich. Mysterie, romantiek, spanning, humor, het komt allemaal naar voren in het boek. Door de spanning leest het boek heerlijk weg en wil je het gewoon zo snel mogelijk uit hebben. De personages zijn bovendien erg goed uitgewerkt. Wat mij betreft echt een aanrader.

De crypte – Amanda Stevens

Opnieuw een boek waarin geesten een rol spelen en waar ik erg van genoten heb. Ook dit boek is het eerste deel van een trilogie. Het gaat over Amelia Gray, een jongedame die zich heeft gespecialiseerd in het restaureren van begraafplaatsen. Haar vader was opzichter van een begraafplaats, dus kwam Amelia als klein meisje regelmatig op het kerkhof en kwam ze er ook al snel achter dat er een wereld van geesten bestaat. In dit deel werk Amelia op een begraafplaats in Charleston en wordt ze door rechercheur John Devlin betrokken bij een gruwelijke moord. Een jonge vrouw is namelijk op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een graf dat niet het hare is.

Opnieuw een erg spannend boek waarbij je gewoon echt wil weten hoe het verhaal afloopt. Hoewel er dus geesten in het boek voorkomen is het boek wel echt een thriller en bijvoorbeeld niet fantasy-achtig. Natuurlijk kan een vleugje romantiek ook zeker niet ontbreken in dit boek.

Over liefhebben en loslaten – Rachel Brathen

Yogagirl Rachel Brathen (waar ik zelf eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had) schreef haar persoonlijke verhaal op in het boek Over liefhebben en loslaten. De enthousiaste blog van Lenneke inspireerde me om dit boek te gaan lezen en mijn verwachtingen lagen dus hoog. Rachel verteld in het boek over haar jeugd, de moeizaam relatie met haar moeder, het overlijden van haar best vriendin en het gemis van haar hond Pepper. Ze vertelt hoe ze begon met yoga en hoe ze uiteindelijk de hele wereld rond reisde om yogalessen te geven. Haar leven met duidelijk veel ups en downs. Verdrietige momenten en mooie inzichten.

Het boek was erg mooi om te lezen en op sommige momenten raakte het me absoluut. Bovendien staan er mooie levenslessen in. Echter had ik soms ook het gevoel dat het wat ‘commercieel’ was en dat sommige dingen misschien net even mooier gemaakt zijn. Puur mijn gevoel en uiteraard geen oordeel. Al met al heb ik zeker van het boek genoten en werd ik helemaal meegetrokken in Rachel haar verhaal.

26 gedachtes over “Lezen | De beproeving, De crypte en Over liefhebben en loslaten

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.