Even bijkletsen #21 | Sneeuw en ijs(je)

ijsjeNa genoten te hebben van een prachtige lentedag, bedenk ik me dat ik nog helemaal geen blog heb geschreven voor dit weekend. Een mooi moment om gewoon weer eens even bij te kletsen. Niet dat ik zoveel spannends meemaak, maar ik klets er evengoed vrolijk op los. Met de nadruk op vrolijk, want dat word ik wel van zo’n prachtige dag als deze. Ik genoot dan ook van een heerlijke wandeling in de zon en haalde voor het eerst dit jaar een ijsje. Mijn geluk kan niet op. Helaas voor jullie heb ik er geen foto van gemaakt, dan maar een oude foto.

Sneeuw en schaatsen

De sneeuw was prachtig en ik vond het geweldig dat er weer geschaatst kon worden. Echter moest ik gewoon naar mijn werk, een half uur ploeteren door de sneeuw, en daar werd ik dan weer niet zo blij van. Mijn gewrichten zijn nogal instabiel dus ik heb vooral intens veel pijn gehad die week. Schaatsen is helaas voor mij ook fysiek niet haalbaar. Hoe mooi ik de winterse taferelen ook vind om te zien, ik was ergens ook wel weer blij dat het weer over was en de wegen weer gewoon begaanbaar. Wel vond ik het echt te gek om te zien dat iedereen zo genoot, maar elkaar bovendien hielp daar waar nodig.

Working 9 to 5

Op het werk was het wel even wat rustiger met al die sneeuw in de straten. Echter krijgen we nu vooral heel veel telefoontjes over de corona vaccinaties, waar wij ook nog maar vrij weinig over weten. Het beleid verandert met de dag en het bezorgt ons een hoop extra werk. Hebben we net een lijst gemaakt van de ene groep die wij zouden moeten gaan vaccineren, is dat ineens weer van de baan en moeten we een andere groep gaan vaccineren. Mijn mening, ze maken er echt een zooitje van, mooier kan ik het niet verwoorden. En ons levert het vooral veel extra werkdruk op. Helaas.

Sporten en yoga

Inmiddels kan ik bij de sportschool waar ik lid van ben een buitenles volgen. In eerste instantie is dat best even koud, maar gelukkig warm je al snel op. Ik vind het echt super fijn dat dit kan en dat je zo toch onder begeleiding kan sporten. Daarnaast doe ik ook wel eens een online workout thuis. Dat leek me in eerste instantie niks, maar ik vind het toch prima om te doen.
De yogalessen staan wel echt on hold. Echter inspireerde Rianne van She’s chaning lanes mij om een yogaopleiding te gaan doen. Dit is natuurlijk heel iets anders dan het volgen van een yogales, maar ik vind het wel heel erg leuk om ook met de achtergrond en filosofie van de yoga bezig te zijn. Bovendien doe ik ook wel eens een online yoga workout en is het tijdens de opleiding ook de bedoeling om dagelijks oefeningen te doen.

Daily life

Verder houd ik me vooral bezig met wandelen, puzzelen, lezen, series kijken en lekker eten. Bovendien ben ik bezig om mezelf te ontwikkelen en zijn er inmiddels al verschillende dingen die ontzettend op hun plaats lijken te vallen. Het is bijzonder om te zien dat, nu ik zo bezig ben met zelfontwikkeling, er ineens bepaalde dingen op mijn pad komen. Waarschijnlijk heeft het zo moeten zijn.
Zoals jullie merken heb ik nog steeds niet veel moeite met de situatie zoals hij nu is. Hoewel ik me wel steeds minder in de situatie kan vinden. Marije schrijft hier eigenlijk heel mooi een blog waar ik mij voor een groot deel in kan vinden. Hoewel ik er een hard hoofd in heb, blijf ik hopen dat we snel weer terug kunnen naar een normale(re) situatie.

Mocht jij wel moeite hebben met deze situatie. Voel je je eenzaam of verdrietig. Dan kan je mij altijd een berichtje sturen voor een luisterend oor.

25 gedachtes over “Even bijkletsen #21 | Sneeuw en ijs(je)

 1. In één week tijd is het weer compleet gedraaid. Heerlijke lentedagen nu, echt een opkikker. Hopelijk ook voor jou!
  (lief, die aanbieding van dat ‘luisterend oor’ / ik weet dat je daar een bijzonder talent voor hebt!)

 2. Dat vaccineren lijkt inderdaad niet zo soepeltjes te lopen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje corona-moe ben. Niet de maatregelen, hoor. Daar merk ik als einzelgänger niet veel van. Maar het corona nieuws volg ik allang niet meer.

 3. Wat ben je toch een lieverd met je aanbod in je laatste zin! Hier gaat het best goed, maar we hebben zelf gekozen voor geen bezoekjes krijgen en doen. Maar we zijn samen en dat scheelt zoveel. Soms is het even lastig, maar we moeten gewoon nog even geduld hebben.
  Oh ik had van de week ook zo’n zin in een ijsje, maar toch niet gedaan.
  Vervelend dat het met die vaccinaties allemaal zo onduidelijk is en lastig voor jullie op het werk. Ik probeer me er maar niet zo druk om te maken. We wachten wel af. Maar dat het zo langzaam gaat is jammer.

 4. Net als jij vond ik het winterweer leuk, maar ben ik nu ook opgelucht dat het weer gewoon is. Door corona is de bewegingsvrijheid toch al beperkt, en de sneeuw en gladheid deden daar nog een schepje bovenop.

  Wat een geweldige ijsjes heb je daar trouwens!

 5. Het schaatsen was zo heerlijk! En het mooie weer nu ook trouwens (wel minder heerlijk dan het schaatsen hahaha)
  Maar waar ik nu niet bij kan is dat het draagvlak voor coronamaatregelen ineens lijkt te verdwijnen. De Britse variant staat voor de deur en niemand weet precies wat die kan aanrichten. Tegelijkertijd begint de lente en gaat het vaccineren steeds sneller, dus heel lang kan een derde golf niet duren. Ik snap oprecht niet waarom we nu ineens allemaal over (grote) versoepelingen gaan praten. Heeft vast iets met de verkiezingen te maken… Laten we nu maar gewoon volhouden tot we zeker weten dat we iets los kunnen laten, langer dan 1-2 maanden zal het niet duren. En: hoe beter we volhouden, hoe korter het duurt!

  • Het vaccineren gaat juist verre van snel. Als we in dit tempo doorgaan zijn we volgens mij eind van het jaar nog niet klaar.
   Ik merk vooral dat mensen het niet meer trekken. Mensen raken in de schulden omdat hun bedrijf over de kop gaat, mensen kunnen het psychisch niet meer aan, kinderen van 9 die zeggen maar liever dood willen, mensen die veel te laat gediagnosticeerd worden omdat de zorg werd uitgesteld en nu bij diagnose ook meteen uitbehandeld zijn… Het duurt de mensen te lang.
   Zelf heb ik niet zoveel moeite met de maatregelen, maar ik denk wel dat het belangrijk is om ook naar al dit soort aspecten te kijken en niet alleen te focussen op corona.

   • Daar ben ik het zeker mee eens! Maar hoewel de derde golf lijkt mee te vallen, is dit nog net niet het goede moment voor echte versoepelingen. Dus lijkt het me beter om manieren te vinden om nog eventjes vol te houden. Niemand wil tenslotte met de finish in zicht nog een dierbare verliezen aan corona…
    P.s. kijk maar eens op het coronadashboard, de besmettingen en sterfgevallen in de verpleeghuizen nemen al razendsnel af. Dat is echt wel goed nieuws voor de nabije toekomst! We hoeven niet te wachten met versoepelen tot iedereen gevaccineerd is.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.