Lezen | Bonuskind, Stuk! en Straf

lezenDe afgelopen tijd heb ik door alle omstandigheden wat minder gelezen dan normaal. Mijn hoofd zat zo vol en ik was zo moe dat ik me niet goed kon concentreren. Helemaal niet lezen komt echter niet snel voor bij mij dus er zijn zeker wat boeken voorbij gekomen die ik kan bespreken. Op dit moment lees ik overigens De schemering en de dageraad van Ken Follet en daar zit ik helemaal in. Wat een prachtig mooi boek.

Bonuskind – Saskia Noort

Om eerlijk te zijn pak ik zelf niet zo snel een thriller van Saskia Noort, maar dit boek kreeg ik te leen en een gegeven paard moet je natuurlijk niet in de bek krijgen. Het boek vertelt het verhaal van de vijftienjarige Lies. Op een dag wordt ze wakker met het gevoel dat haar moeder iets is overgekomen. Haar bed blijkt onbeslapen en nadat Lies 24 uur lang niks van haar verneemt besluiten haar vader en zijn nieuwe vriendin aan de bel te trekken bij de politie. Zij denken dat de verdwijning te maken heeft met de mentale gezondheid van Lies haar moeder. Lies zelf heeft echter het gevoel dat er iets anders aan de hand is en gaat op onderzoek uit.
In het begin werd ik meteen in het verhaal gezogen, maar uiteindelijk werd het boek op momenten toch wat langdradig en saai. Daarnaast vond ik het verhaal ook niet heel geloofwaardig overkomen. De personages bleven bovendien wat oppervlakkig. Kortom, niet een boek wat ik direct zou aanraden.

Stuk! – Judith Visser

De boeken Zondagskind en Zondagsleven vond ik echt prachtig, dus was ik ook enorm nieuwsgierig naar dit boek van Judtih Visser. Overigens is Stuk! en thriller en in dat opzicht dus wel anders dan de eerdergenoemde boeken. Het verhaal raakte me echter wel meteen. Het gaat over Elizabeth die enorm gepest wordt op haar middelbare school. De buitenwereld heeft dit echter totaal niet door waardoor ze zich erg eenzaam voelt. Het liefst zou ze Riley willen zijn, een mooie, knappe, lieve meid die verkering heeft met de jongen waar ze een crush op heeft, Alec. Uiteindelijk neemt ze een heftige beslissing.
Zoals gezegd raakte het verhaal van Elizabeth mij meteen. Ook nu weet Judith Visser het verhaal zo te schrijven dat je de emoties van de hoofdpersoon haast zelf gaat voelen. Het boek was bovendien enorm spannend en daardoor een echte pageturner. Op gegeven moment werd het wel wat onrealistisch, dat was voor mij een klein minpunt. Toch zou ik het boek zeker aanraden, lekker om even tussendoor te lezen.

Straf – Birger Baug

In deze thriller worden twee verhaallijnen met elkaar verweven. Het ene verhaal speelt zich af in 1982. Het gaat over een jongetje Kris dat introvert is en geen vrienden heeft. Hij wordt door een groepje jongens uit zijn klas getreiterd wordt. De pesterijen nemen zulke heftige vormen aan dat Kris uiteindelijk zelfmoord pleegt op dertienjarige leeftijd.
Het andere verhaal speelt zich af en 2006. Het vertelt het verhaal van politie-inspecteur Halvor Heming die bovendien een goede vader probeert te zijn. Hij wordt heen en weer geslingerd tussen zijn werk en gezin. Op gegeven moment duikt er een seriemoordenaar op die op verschillende plekken in Oslo zijn dodelijke handtekening begint te zetten. Uiteraard doet Heming zijn uiterste best om erachter te komen wie hij is.
Een spannend verhaal met ook de nodige emotie in zich. Goed dat ook in dit boek pesten naar voren komt en wat dit kan doen met mensen. Het boek las lekker makkelijk en ik had het dan ook binnen no time uit. Een aanrader wat mij betreft.

16 gedachtes over “Lezen | Bonuskind, Stuk! en Straf

  1. Bonuskind zal ik zien te pakken te krijgen… Heb beslist geen hekel aan de boeken van Saskia Noort.
    Stuk van Judith Visser heb ik in 10 jaar geleden gelezen. Maar echt… kan me er niet veel meer van herinneren.
    En Straf van Birger Baug heb ik ook en ga ik zeker lezen na jouw recensie!
    Dankjewel!

  2. Volgens mij heb ik pas één boek van Saskia Noort gelezen. Het boek dat jij beschrijft van haar, spreekt me niet aan. Vooral omdat jij aangeeft dat het nogal langdradig is. De andere twee boeken lijken me daarentegen wel heel tof om te lezen. Momenteel lees ik het boek “Lekker laten lullen” (non-fictie).

  3. Ik heb ze geen van alle gelezen, sterker nog van de genoemde auteurs heb ik nog geen boek gelezen (shame on me, ik weet het). Eerst maar eens Maan, het een-na-laatste deel van de Zeven zussen, uitlezen. 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.