Quote | De beste versie van jezelf…

de beste versie van jezelfDe laatste tijd ben ik mij wat meer gaan verdiepen in zelfgroei. In eerste instantie stond ik daar nooit zo voor open. Ik ben immers toch goed zoals ik ben? Waarom zou ik mezelf willen ontwikkelen? Toch las ik altijd wel veel positieve ervaringen met betrekking tot het ontwikkelen van jezelf. Het maakt me nieuwsgierig wat die zelfhulp voor mij zou kunnen betekenen. Daarom schreef ik mij in voor een groeiprogramma om dat toch eens te ontdekken en inmiddels ben ik daar volop mee bezig en doet het mij zeker goed. Laatst kwam ik quote tegen die hier mooi op aansluit.

De beste versie van jezelf hoeft niet perfect te zijn

Een quote die eigenlijk wel heel erg mooi aansluit bij mijn struggles rondom zelfontwikkeling. Dat je bezig bent om jezelf te ontwikkelen hoeft namelijk helemaal niet te betekenen dat je jezelf niet goed genoeg vind of dat je perfect wilt zijn. Sterker nog, volgens mij bestaat de perfecte mens niet. Gelukkig.

De beste versie van jezelf

De beste versie van jezelf zijn hoeft ook absoluut niet te betekenen dat je dit voor ander doet. Sterker nog, ik denk juist dit je dit echt voor jezelf moet doen. Het betekent niet dat je nog meer voor anderen doet, of nog harder doorzet om je doel te bereiken. Nee, het ontwikkelen van jezelf doe je juist door in jezelf te keren. Te ontdekken wie je bent en te voelen waar je blij van wordt. Jezelf te accepteren zoals je bent en liefde voor jezelf te ontwikkelen.

Verwachtingen van anderen

Het gebeurt vaak dat je toch bezig bent met de verwachtingen van anderen. Eerder schreef ik al dat ik bijvoorbeeld een echte doorzetter ben en mensen dit dan ook standaard van mij verwachten. Op zich een eigenschap die zeker bij mij past, maar ook ik moet soms juist even mijn rust pakken in plaats van altijd maar doorgaan. Door de verwachtingen van anderen kan je soms voorbij gaan aan jezelf. Door bezig te zijn met zelfontwikkeling leer je om dat niet te doen. Het is belangrijk om eerst goed voor jezelf te zorgen en te doen waar jij gelukkig van wordt.  

Je bent goed zoals je bent

Zelfgroei betekent ook dat je jezelf kan accepteren zoals je bent. Iedereen heeft denk ik wel eens negatieve gedachten over zichzelf, maar bedenk dat dit maar gedachten zijn. Natuurlijk kan het zijn dat je dingen graag anders zou willen aanpakken. Misschien wil je bijvoorbeeld wat minder onzeker zijn of wil je wat beter kunnen loslaten. Dat is natuurlijk goed en het is ook een stukje zelfontwikkeling. Echter mag je altijd tevreden zijn met wie je bent, want je bent goed zoals je bent. En als je dit kan inzien heb jij volgens mij de beste versie van jezelf gevonden.

 

28 gedachtes over “Quote | De beste versie van jezelf…

 1. Zo leer je om ook eerst naar jezelf te kijken dan pas naar anderen. En wat je quote betreft.
  Schrijf deze eens op waar je hem altijd lezen kan.
  Niemand is perfect en dat aanvaarden dat dit niet kan is jezelf een gevoel van liefde geven

  Aum Shanthi

 2. Wat een ontzettend mooi artikel met een enorm mooie boodschap! Deze ga ik eens delen op de facbookpagina van mijn blog, want hij past echt goed bij de boodschap die ik wil overbrengen met mijn happinessblog. Moest je nog wat meer aan zelfontwikkeling willen doen, kom dan gerust eens een kijkje nemen op Happybeat, want daar deel ik namelijk allerlei tips en tricks die je helpen bij je zoektocht naar jezelf en een gelukkig leven.

  Ps. Bij deze heb je er een nieuwe lezer bij ❤

 3. Tja, je quote is een grote waarheid, jammer genoeg dringt dat niet toch genoeg mensen door. Ligt ook wel het tijdsbeeld waarin we leven vrees ik. Een mens is maar mooi met al zijn “perfecte imperfecties”. Als we dat nu eens omarmen… mooie blog 👍.

 4. Dat is inderdaad een mooie quote! Ik word altijd een beetje moe van dat ‘je moet de beste versie van jezelf zijn’ gedoe. Dat is vermoeiend hoor. Gewoon goed is ook al goed denk ik dan. Al ben ik helemaal pro zelfontwikkeling.

 5. Ik ben het met Irene eens. Maar ik heb ook al zoveel aan mezelf gewerkt. Voor mij werkt het niet meer. Maar prachtige blog.

 6. Ik ben eigenlijk wel tevreden met mezelf. En ik ben zeker niet perfect. Maar ik ben natuurlijk al wat ouder inmiddels en ik prijs me zeer gelukkig dat ik nu geen puber ben. Lijkt me heel zwaar om op op te groeien in deze tijd met al die nep-mensen die de jeugd nu voorgeschoteld krijgt. In dat geval is die quote extra waardevol.

 7. Je bent goed zoals je bent is iets wat ik nu ook heel goed aan het leren ben. Met professionele hulp leer ik ook heel goed luisteren naar die innerlijke stem nu. Heeft me zeker al meters vooruit geholpen en voelt heel bevrijdend.

 8. Vorig jaar rond deze tijd heb ik ook aan zelfontwikkeling gedaan. Ik kan het echt iedereen aanraden. Ik ben mezelf veel beter gaan begrijpen en ik heb ook echt geleerd om te gaan met moeilijke momenten of momenten waar ik niks aan kan doen. Ik zal niet zeggen dat ik nu alles fluitend doe, maar ik heb wel handvaten zodat ik het voor mezelf makkelijker kan maken 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.