Zo simpel is dan geluk #75 | Vaccinaties

ijsjeHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

April was misschien nog wel moeilijker dan maart. Het dagelijks leven gaat echter gewoon door en op het werk gingen we dan ook hard door met vaccineren en het regelen van de coronavaccinaties. Eigenlijk kunnen we dit er helemaal niet bij hebben, maar we hebben niet echt een keuze. Gelukkig maken de vaccinatiemomenten zelf (vaak in de avond of het weekend) weer een hoop goed. Iedereen is zo blij dat ze aan de beurt zijn voor de vaccinatie en aangezien de mensen allemaal een kwartier moeten wachten levert dat toch vaak leuke gesprekken en en hoop gezelligheid op. Dat is waar we het voor doen!

Uitjes

Deze maand ging ik samen met mijn oma naar een locatie waar ze haar tweede vaccinatie kreeg. Naast de locatie zat een McDonalds en als er iemand dol is op McFlurry’s dan ben ik het wel. Oma was duidelijk ook wel toe aan een lekker ijsje, dus zo zaten we bij de McDonalds te genieten van ons ijsje in de zon. Zo kan je van iets wat moet toch een leuk uitje maken. Wij hebben in ieder geval genoten. Verder ben ik lekker aan het wandelen geweest en haalde ik op Koningsdag ook een lekker ijsje. Het is wel duidelijk waar je mij ’s nachts wakker voor kan maken.

De kleine dingen

De kleine geluksmomenten hebben mij echt weer door de maand heen geholpen. Heel wat keren heb ik genoten van de zon op mijn gezicht. Het was nog fris, maar in de tuin uit de wind was het echt prima vertoeven. Daarnaast merkte ik dat het bewegen mij ook goed heeft gedaan. Even na het eten toch een rondje lopen, lekker buiten sporten in de zon, het deed me echt goed. Bovendien genoot ik van een aantal fijne series en programma’s op tv. Recent smolt ik nog nadat een schattige peuter heel enthousiast naar me zwaaide op het werk. Ook kreeg ik de afgelopen maand heel wat mooie, lieve, steunende reacties op mijn blog en dat heeft me ook erg goed gedaan. Dank jullie wel.

Lezen

Vorige maand eindigde ik met het lezen van De schemering en de dageraad van Ken Follet. Wat een prachtig boek is dat. De andere delen van de triologie wil ik maar al te graag ook lezen nu. Na dit boek begon ik in een boek van Nora Roberts: Het begin. Het is het eerste deel van een triologie en gaat over een virus dat zich over de wereld verspreid. Hoe toepasselijk. Echter gaat het er in dit boek een stuk heftiger aan toe en zijn er miljarden mensen overleden. Ook in dit geval ben ik erg benieuwd naar het vervolg. Op dit moment lees ik Bezeten stad van Stephen King. Ik moet er nog een beetje inkomen. Tegelijkertijd lees ik ook af en toe een stukje uit Happy Life 365 van Kelly Weekers. Vooralsnog niet helemaal mijn ding, maar ik probeer er uit te halen wat mij wel aanspreekt.

Dankbaar

Heel erg dankbaar ben ik voor alle fijne geluksmomenten die ik hier toch kan delen. Het was echt een pittige maand voor mij en ik vond het soms moeilijk om de lichtpuntjes te zien. Echter is er altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Het dak boven je hoofd, het eten op je bord, de lieve mensen om je heen. Ik ben blij dat ik dat altijd weer in kan zien.

23 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #75 | Vaccinaties

 1. En ik ben je dankbaar die geluksmomenten te mogen lezen.
  En ja een ijsje is hier ook al lekker naar binnengegaan
  Maar dan uit de diepvriezer. Hebben we altijd in huis

  Aum Shanthi

 2. Peuters die zwaaien en schattig rond mij komen spelen kunnen ook mijn dag maken haha. Zelfs een lachend, genietend gezichtje is voor mij al genoeg soms!

  Hopelijk wordt mei ook een betere maand voor je!

 3. Hopelijk komende maand een betere maand.. Kan me voorstellen dat het erg dubbel is die vaccinaties.. Hier is het eventjes aanpoten zoals je hebt gelezen dus neem extra veel tijd voor mezelf om op te laden. Probeer alles zo positief mogelijk te zien maar soms vind ik dat wel zwaar. We gaan door! (vol goede moed)

 4. Ik moet er niet aan denken dat ze mij snachts wakker maken, nergens voor. Maar een ijsje op zijn tijd, overdag, gaat er wel in, mits het mooi weer is. En al dat geprik vind ik maar niks.

 5. Mooi dat je met je oma mee kon gaan. En samen zo’n ijsje… pfff ik zou er wat voor geven. Maar goed, is niet realistisch op mijn leeftijd, dus gauw uit mijn hoofd zetten. Als jij maar blijft genieten van je oma! Ik fiets af en toe langs de Hema, die kleine soft-ijsjes aan het buitenloket zijn precies genoeg voor mij, maar toch nog steeds niet gedaan…
  Van Nora Roberts heb ik 3 boeken gelezen.. de 3e was zo saai, echt een flutromannetje (ik heb een lijst met gelezen boeken en dit soort dingen zet ik er dan ook bij), en zodoende niet meer aan een ander boek van haar begonnen terwijl ik een hoop e-books van haar heb. Helaas “Het begin” niet, maar daar ga ik wel achteraan! Dank voor de tip!
  Ik vind het elke keer weer zo mooi om te lezen dat je ook zo geniet van kleine dingetjes en je zegeningen kunt tellen.
  Hoe is het met je vader?
  Dikke knuffel 🤗🙋‍♀️🦋

 6. Een ijsje eten met je oma is zeker een geluksmomentje! Fijn dat je zo van de kleine dingen kan genieten. April was hier ook niet echt geweldig. Dus ik hoop met je mee op een mooie mei.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.